اولین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۴۰۳، پیرامون وضعیت فعلی و تقاضاهای آینده انرژی های تجدید پذیر در استان با نگاه ویژه به نیروگاههای برق آبی کوچک برگزار شد.

در ابتدای این نشست عبدالله‌ قبادی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج اظهار داشت: شعارهای سال در یک دهه اخیر پیرامون تولید و اقتصاد بوده اما با احترام به دولت‌ها هیچ‌کدام از اهداف محقق نشد که دلیل اصلی آن هم تحریم‌های کمرشکن است؛ او از بخش‌نامه‌های خلق‌الساعه دولت نیز انتقاد کرد و گفت: این تصمیمات یک‌شبه، کمر تولیدکنندگان را شکسته است.
عبدالله قبادی گفت: بخش خصوصی و دولت برای هر چه بهتر عملیاتی شدن شعار سال قدم بردارند و درکنار هم برای توسعه اقتصادی استان، ایجاد اشتغال، کاهش بیکاری و کاهش آسیب های اجتماعی تلاش کنیم.
قبادی در بخش دیگری از سخنان خود به نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران اکسپو اشاره کرد و افزود: این نمایشگاه به عنوان بزرگترین رویداد صادراتی کشور و با حضور ۳ هزار بازرگانی خارجی از ۹۰ کشور برگزار می شود که فرصتی بسیار ارزشمند برای ارائه توانمندی های صادراتی استان است. وی افزود: اتاق بازرگانی همراه با فعالین اقتصادی استان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان در کنار مجموعه اقتصادی دولت در این نمایشگاه مهم شرکت خواهد کرد و تلاش می کنیم پاویونی آبرومند و در خور شان استان در این نمایشگاه برپا کنیم که می‌طلبد در این راستا همه سازمان ها پای کار باشند.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج با اشاره به ظرفیت استان در مقوله انرژی های تجدید پذیر افزود: با سرمایه‌گذاران چینی برای سرمایه‌گذاری در این خصوص رایزنی های خوبی شده است؛ وی بیان کرد: هزینه احداث چنین نیروگاه هایی کمتر از آن چیزی است که اکنون در استان مستقر هستند و راندمان بیشتری نیز خواهند داشت.
قبادی با گلایه از اتاق تعاون گفت: اتاق تعاون طی یکسال اخیر در هیچ یک از جلسات اتاق بازرگانی شرکت نکرده است، وی تاکید کرد: سازمان ها و ادارات به مصوبات شورای گفت و گو پاسخ دهند.

رییس اتاق بازرگانی در بخش دیگری از صحبت های خود به استاندار پیشنهاد داد در مواردی که اهلیت سرمایه‌گذار اثبات شده است برای مجوزها و فراخوان‌ها کاری کنیم که سرمایه‌گذار وارد فرآیندهای خسته‌کننده واگذاری و‌ مجوزها نشود که با موافقت استاندار نیز مواجه شد.

 

استاندار: مصوبات شورای گفت و گو در بالاترین سطح تصمیم گیری های اقتصادی خواهد بود
در ادامه این نشست احمدزاده استاندار کهگیلویه وبویراحمدبا تاکید ویژه ای اظهار داشت: از این ساعت همه مصوبات شورای گفت‌وگو به منزله مصوبه شورای برنامه‌ریزی و در بالاترین سطح تصمیم‌گیری‌های اقتصادی خواهد بود؛ تصمیمی که با استقبال اعضای شورا همراه شد.
احمدزاده عنوان کرد: به دلیل تخصصی بودن جلسات این شورا هر آنچه در این جلسات مصوب می شود را در نشست شورای برنامه ریزی نیز مصوب شده بدانید تا جایگاه شورا ارتقاء یابد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر مشارکت مردم در تولید و سرمایه‌گذاری تاکید کرد و گفت: باید فرهنگ سرمایه‌گذاری در سطح جامعه تقویت شود و مدیران استان زیرپای سرمایه‌گذاران فرش قرمز پهن می‌کند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ایجاد این ۱۸ خاستگاه(نیروگاه) یک فرصتی برای استان کهگیلویه و بویراحمد است و باید به بهترین نحو از آن استفاده کرد. سرمایه‌گذار در این حوزه خیلی نداریم. اگز زود اقدام نکنیم، به همان نسبت سرمایه‌گذاران از دست می‌روند. باید خیلی زود از این فرصت‌ها استفاده کنیم.

سیدعلی احمدزاده اضافه کرد: بسترهای سرمایه‌گذاری در استان محدود است و به همین خاطر است که بیشتر به سمت نفت، گاز و صنایع بزرگ می‌روند، کارهای خوبی در سطح استان شروع شده؛ اما کافی نیست. سرمایه‌گذار به‌دنبال سوددهی و بازدهی سریع است.

وی با اشاره به طولانی شدن روند مجوزهای سرمایه‌گذاری، تصریح کرد: تمام مصوباتی که در شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت مصوب می‌شود، مصوبات شورای برنامه‌ریزی محسوب شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بخشی از سرمایه‌ها در خانواده‌ها مغفول است، افزود: خیلی از سرمایه‌ها در گاوصندوق‌ها و منازل مغفول مانده است.

احمدزاده بر راه‌اندازی شرکت سهامی عام مردم تاکید کرد و گفت: ما باید به سمت تولید مشارکتی برویم.

وی گفت: هنر مدیران باید جذب سرمایه‌گذاری خارجی باشد. تمام کشورهای دنیا به دنبال این است که سرمایه‌های کشورهای دیگر را به سمت کشور خودشان بکشانند.

این مقام مسوول با تاکید بر اینکه باید مردم را وارد کار سرمایه گذاری کرد، گفت: مدیران باید سرمایه‌های خارج از استان را جذب کنند. سرمایه‌های که در استان بزرگ در گردش هستند در استان ما نیست؛ بنابراین باید همه روی جذب سرمایه‌گذار خارجی و برون از استان همت بگذارند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: به طور مثال در حوزه سلامت ما می‌توانیم از ظرفیت دکتر ملک حسینی (پدر پیوند کبد ایران) بهره ببریم و به دنبال این هستیم که از ظرفیت ایشان در استان استفاده شود.

احمدزاده با بیان اینکه شرایط سرمایه‌گذاری در استان‌های دیگر بهتر است، اظهار کرد: آن زمینه سرمایه‌گذاری که در استان‌های همچون فارس و اصفهان وجود دارد در استان کهگیلویه و بویراحمد نیست. چرا نیست؟

وی افزود: ما همه‌مان «لُر» هستیم. خوب و بد باهم هستیم، هر رفتاری که باهم داریم باید بهترین باشد، اما با کسی که بیرون از استان می‌آید، حتماً باید بهترین باشد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: انتظار این است که هر وقت سرمایه‌گذاری از بیرون می‌آید باید برای او فرش قرمز پهن کرد. البته پسندیده نیست که به سرمایه‌گذار بومی بی‌احترامی کرد.

مصلح: با بروزرسانی مطالعات نیروگاه‌ها زمینه را برای حضور سرمایه‌گذاران فراهیم کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت و جایگاه نیروگاه‌ها، اظهار کرد: نیروگاه‌های بزرگ به سدها متصل هستند و به‌صورت کلی ما نیروگاه‌های کوچک، متوسط و بزرگ داریم.

آرش مصلح افزود: اولین مطالعات نیروگاه در استان کهگیلویه و بویراحمد مربوط به دهه ۷۰ بوده که منتج به احداث نیروگاه‌های برق آبی دنا شد که الان ما ۵ نیروگاه زنجیره‌ای با ظرفیت ۱۶.۶۰مگابایت در حال تولید هستند و ۳۵ نفر نیروی متخصص و فنی در این نیروگاه‌ها فعالیت دارند و بخشی از تأمین برق شهرستان و استان را انجام می‌دهند.

مصلح بیان کرد: درآمد این نیروگاه از طریق شرکت توانیز به حساب شرکت آب منطقه‌ای واریز می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: بر اساس مطالعاتی که انجام دادیم، در ۱۸ خاستگاه قابلیت ایجاد نیروگاه‌های کوچک و متوسط با ظرفیت ۱۲۰ تا ۲۰۰ مگابایت برق را داریم. به‌طور مثال در مناطقی همچون لیراب دیشموک، سپیدار، گلال لوداب، تنگ سریز، مارون، میان‌تنگان، سد کوثر و… این قابلیت‌ها وجود دارد.

وی افزود: چون این نیروگاه‌ها، کوچک و متوسط هستند، خود دولت وزارت نیرو را منع کرده و تنها نیروگاه‌های بزرگ را احداث می‌کند. در سال گذشته سرمایه‌گذاران مشتاق سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های کوچک و متوسط نبودند.

مصلح با اشاره به مصوباتی که در خصوص احداث نیروگاه‌ها وجود دارد، اظهار کرد: شرکت آب منطقه‌ای اکنون با یک مشکل مواجه است. مطالعات این نیروگاه‌ها مربوط به دهه ۸۰ است و باید ردیف اعتباری برای بروزرسانی مطالعات این نیروگاه‌ها داشته باشیم. در این‌صورت می‌توانیم زمینه را برای حضور سرمایه‌گذاران فراهیم کنیم.

وی ابراز کرد: ۱۸ خاستگاه در مناطق مختلف استان وجود دارد که این نیروگاه‌ها می‌توانند ۲۰۰ مگابایت برق به ظرفیت استان اضافه کنند. کل مصرف برق ما ۵۰۰ مگابایت است و این ۱۸ خاستگاه حداقل ۴۰۰ متخصص، مکانیک و تکنسین را مشغول به‌کار می‌کند و ۵۰ درصد برق استان را می‌توانند، تولید کنند و سالی ۱۰ هزار میلیارد ریال درآمد دارند.

وی تاکید کرد: مطالعات این نیروگاه‌ها قدیمی شده است و باید بروز شوند.

مصلح در ادامه خواست که ردیف اعتباری برای بروزرسانی مطالعات مجدد این نیروگاه‌ها مشخص شود.