چرا استان کهگیلویه و بویراحمد با این حجم از منابع طبیعی، زیرزمینی، نفت و گاز و گردشگری در همه ارقام توسعه ای جزو آخرین ها در کشور است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در سفر هیئت دولت با اشاره به ظرفیت های خدادادی کهگیلویه و بویراحمد برای توسعه، اظهار داشت: قطعا جناب رئیس جمهور به ظرفیتهای خدادادی استان واقف هستند و حتما این سئوال برای شما مطرح شده است، استانی با این همه منابع علاوه بر اینکه محروم نیست بلکه فوق العاده هم غنی است از توسعه نیافتگی رنج می برد و از لحاظ نرخ رشد بیکاری در کشور رتبه اول را دارد.
استانی که با همه منابع همچنان در رده آخر توسعه است!
جبار کیانی پور گفت: نگاه به ظرفیتهای این استان در حوزه نفت و گاز این پرسش را بر می انگیزد که چرا با این همه ذخایر منابع جهت راه اندازی صنایع پایین دستی و برای ایجاد ارزش افزوده این منابع تا کنون اقدام موثری صورت نگرفته، در صورتیکه در اکثر استانهای کشور شاهد ساخت و راه اندازی پتروشیمی و پالایشگاههای متعدد بود ایم ولی در استان ما این اتفاق نیفتاده است.
وی افزود: چگونه استانی با این همه منابع آب و خاک زرخیز حداقل سرمایه گذاری ها حتی در بخشهایی که مزیت نسبی در آن مشهود و اقتصادی است صورت نپذیرفته و دشتهای پهناور آن تشنه رسیدن جرعه آبی است و کشاورزی این استان به دلیل عدم استفاده از آبی که سهم و حق خود می باشد عقیم مانده است.
رئیس اتاق یاسوج بیان کرد: چرا سرزمینی که زیبایی و چهار فصل بودنش رویا گونه است نمی تواند بعلت نبود وضعف شدید زیر ساختهای اساسی از درآمدهای حوزه گردشگری منتفع شود.
وی در ادامه به پرسش های متداول همه مردم و فعالان اقتصادی از رئیس جمهور پراخت و اینطور گفت: جناب آقای دکتر روحانی؛ این چند سوال حداقلی را بنده مطرح کردم تا حضرتعالی دستور چرایی آن را صادر فرموده و پیگیر پاسخ های منطقی آن باشید.
۳-جناب آقای دکتر روحانی
تصمیم گیران بی تدبیر در طول ۸ سال کمر اقتصاد کشور را شکسته، علیرغم درآمد ۸۰۰ میلیارد دلاری، تورمی ۴۵ درصدی و رشد اقتصادی منفی ۶ درصد را به مردم هدیه دادند . پروژه های زیر بنایی را تعطیل کردند و دولت را بدهکار نمودند . منابع ملی را به بهانه عدالت اجتماعی و به صورت یارانه با بی عدالتی توزیع کردند و خزانه مملکت را خالی به جنابعالی تحویل دادند.
سه سال طول کشیده تا این قطار از ریل خارج شده به جای اصلی خود برگشته است. تنها یک سال دیگر باقی مانده تا دوباره دولت تدبیر وامید با بهره گیری از مجموعه دانا و توانای خود بتواند اعتماد بوجود آمده را حفظ کند تا دریک فرصت چهار ساله دیگر اقتصاد کشور را نجات داده و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی را در عرصه بین الملل به جهانیان ثابت نماید.
بی شک ادامه این راه پرسنگلاخ و ناهموار به همراهانی بسی همدل تر و همراه تر نیاز دارد که امید به تدبیر و درایت شخص جنابعالی افق را در آینده پیش رو منورتر می نماید.
۴–جناب آقای رئیس جمهور؛
علیرغم موفقیت های دولت در حوزه های ذکر شده هنوز به شرایط ایده آل در رونق اقتصادی و خروج از رکود سنگین، بهبود معیشت مردم، افزایش چشمگیر اشتغال و بهبود فضای کسب و کار نرسیده ایم.
اتاق بازرگانی و فعالین اقتصادی بخش خصوصی عزم خود را جزم کرده تا در سایه اتفاقات و تغییرات مثبت بوجود آمده همگام و همیار با دولت محترم نهایت توان و تلاش خود را در جهت رسیدن به اهداف عالی اقتصادی به کارگیرد و این مهم اتفاق نمی افتد، مگر اینکه دولت به خواسته های بخش خصوصی احترام گذاشته و تلاش نماید اقتصاد کشور را به متولیان آن واگذار نماید.
جناب آقای دکتر روحانی؛
وقت آن رسیده است که برای مقابله با بیکاری که استان ما بالاترین نرخ آن را دارد و رونق تولید و اشتغال کشور که بدرستی تنها راه نجات کشور می باشد دستور اقدامات اساسی زیر را صادر فرمائید.
لزوم تغیر نگاه بانک ها به فعالان اقتصادی/ایده ای برای برون رفت از رکود!
نظام بانکی کشور را متقاعد فرمائید که از بنگاهداری دست کشیده و سپرده های مردم و منابع دولت را که نزد آنها به امانت گذاشته در اختیار تولید و صادرات کشور قرار داده و خودشان را در سرمایه گذاری با بخش خصوصی شریک واقعی بدانند و مصوبه های ستادهای تسهیل و رونق را عملیاتی نمایند.
وثایق مازاد بر تسهیلات سرمایه گذاران آزاد و محل اجرای طرح ها به وثیقه گرفته شده تا بتوانند با فروش اموال مازاد به فضای کسب وکار خود رونق بخشند وهمچنین نسبت به حذف سامان سپام که باعث گردیده سرمایه گذارانی که میلیاردها ریال از دولت طلبکارند به بهانه داشتن چک برگشتی نتوانند با اخذ ضمانت نامه بانکی از ظرفیتهای خود جهت رونق فضای کسب و کار اقدام نمایند.
۲-پیشنهاد می گردد؛ به وزیر محترم امور اقتصاد دستور فرمائید راه های فرار مالیاتی را بسته و در شرایط سخت رکود مدارا با واحدهای تولیدی را در دستور کار خود قرار داده و مصوبه های دولت را در ارتباط با تهاتر کردن بدهی های بخش خصوصی به دولت و مطالبات آنان از دولت عملیاتی نموده و همچنین مالیات بر ارزش افزوده آن بخش از مطالبات پیمارنکاران را که دولت پرداخت نکرده از حوزه وصول اجراء خارج نمایند.
همچنین مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان را در کمترین زمان ممکن پرداخت نمایند. شفافیت در اقتصاد ومبارزه با فساد و رانت و وحدت رویه در معاملات دولتی را در دستگاههای اجرایی در دستور کار قرار داده و شرایطی رقابتی را برای تمامی بنگاههای بخش خصوصی فراهم آورند.
جذب سرمایه گذار در در استان مورد توجه باشد
۳-پیشنهاد می گردد؛ به وزیر صنعت، معدن وتجارت دستور فرمائید راه ورود به بازارهای بین المللی را برای تولید کنندگان صادرات محور کشور هموار نموده و زمینه پرداخت مشوقهای صادراتی را فراهم نمایند. همچنین شرایط لازم را برای امر سرمایه گذاری خارجی در کشور و ارتباط حوزه سرمایه گذاری خارجی و داخلی را با مکانیسمی عادلانه فراهم نماید تا بتوان از ظرفیتهای تمامی مردم دنیا برای توسعه کشور استفاده کرد.
۴-پیشنهاد می گردد؛ به وزارت نفت و وزارت نیرو دستور فرمائید که شایسته نیست در شرایط سخت رکود آب و برق واحدهای تولیدی خصوصا آب، آبمعدنی ها و گاز گلخانه های تولیدی را بدلیل اختلاف نظر در مورد پرداخت قطع شود و کارگران این واحدهای تولیدی بیکار شوند و آن هم در استانی که منبع آب و گاز است.
به وزیر کار دستور فرمائید سه جانبه گرایی ملی را احیاء نموده و به حوزه سرمایه گذاری و کار آفرینی احترام گذاشته وهیئت های حل اختلاف ها را به کانون ضد سرمایه گذاری و کار آفرینی تبدیل ننمایند.
جلوگیری از جریمه فعالان اقتصادی توسط تامین اجتماعی
به سازمان تامین اجتماعی دستور فرمائید که این صندوق متعلق به کارفرمایان میباشد. این صندوق در دولت قبل مصادره گردید. به بهانه مصادره آن در دولت قبل کارفرمایان حامیان اصلی این صندوق جریمه و مجازات نشوند.
۶-پیشنهاد می گردد به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دستور فرمائید فروش طرحهای عمرانی به بخش خصوصی را با رعایت مصالح ملی جدی گرفته و به حوزه های اجرایی تاکید کرده که تکلیف هزاران پروژه نیمه تمام شده زودتر مشخص و از شروع پروژه های غیر ضروری جلوگیری شود و دولت محترم پیش از این بدهکار نگردد.
۷- پیشنهاد می گردد بودجه عمرانی مصوب با توجه به بدهی های دولت به بخش خصوصی تماما محقق و مطالبات بخش خصوصی کشور خصوصا پیمانکاران پرداخت تا از قبل پرداخت این مطالبات واحدهای تولیدی فعال گردد. و در پایان تقاضای عاجل دارم که بودجه عمرانی استان کهگیلویه وبویراحمد به دلیل مشکلات عدیده و توسعه نیافتدگی این استان و به یمن قدوم مبارک حضرتعالی امسال صد در صد تخصیص کسری منابع اعتباری از طریق اختصاص اسناد خزانه به این استان تامین گردد.
گفتنی است رئیس اتاق بازرگانی در نشست های جداگانه با رئیس بانک مرکزی ایران، رئیس اتاق بازرگانی کشور و همچنین دیدار فعالان اقتصادی با دکتر روحانی، به دور از تعریف و تمجیدهای مرسوم ضمن بیان دستاوردهای دولت روحانی در کهگیلویه و بویراحمد به بیان اهم خواسته های بخش اقتصادی و فعالان کارآفرین و مردم پرداخت و با سوق دادن نگاه ها به منابع و ظرفیت های استان راه کارهای مناسبی برای برون رفت از مشکلات فعلی ارائه نموده است.