رئیس اتاق بازرگانی یاسوج در نشست با وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد:
سازمان توسعه تجارت کمکی برای توسعه صادارت کهگیلویه و بویراحمد نداشته است/ بانک‌های عامل استان با صنعتگران همکاری مطلوبی ندارند/ فرصت برابری‌ به نسبت سایر استان‌ها به کهگیلویه و بویراحمد داده شود
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان کهگیلویه و بویراحمد در محل سالن جلسات ساختمان جدید اتاق بازرگانی یاسوج و با حضور نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، خادمی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، زارعی نماینده بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی، هاشمی پور نماینده کهگیلویه در مجلس شورای اسلامی و اعضای این کارگروه برگزار شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در این نشست اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید برای برون رفت از رکود در صنایع کشور تدبیری بیندیشد.
جبار کیانی پور اذعان کرد: کهگیلویه و بویراحمد به مانند سایر نقاط کشور و حتی بیشتر از دیگر جاها مشکلات بسیاری در زمینه رکود دارد.
کیانی پور‌ افزود: باید گفت که در ماراتن توسعه کهگیلویه و بویراحمد هیچ فرصت رقابت با سایر استان‌ها ندارد.
وی ادامه داد: عدم همکاری بانک‌ها در استان موجب کندی کارها شده است لذا از وزیر صنعت و معدن می‌خواهیم که با بانک مرکزی این مشکل را در میان گذاشته و اجازه ندهند که واحدهای تولیدی کهگیلویه و بویراحمد در رکود بماند.
رئیس اتاق بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: باید فرصت برابری‌ به نسبت سایر استان‌ها به ما داده شود چرا که بسیاری از زیرساخت‌ها در کهگیلویه و بویراحمد فراهم نیست.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج با تاکید بر اینکه بگیر و ببند دو بانک تخصصی توسعه صادارات و صنعت و معدن با سرمایه‌گذاران زیبنده نیست افزود: بانک‌های عامل این استان با صنعتگران و تولیدکنندگان همکاری مطلوبی ندارند.
جبار کیانی پور اظهار داشت: انتظار می‌رود وزیر صنعت و معدن نسبت به استان کهگیلویه و بویراحمد نگاه ویژه داشته باشد زیرا این استان در زمینه سرمایه‌گذاری به دلیل نبود زیرساخت‌ها از سایر استان‌ها عقب است.
وی با تاکید بر اینکه پیگیری مستمر و جدی مجموعه وزارت صنعت در زمینه مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان کهگیلویه و بویراحمد راهگشا است عنوان کرد: بانک‌های عامل این استان با صنعتگران همکاری مطلوبی ندارند که انتظار می‌رود وزیر صنعت با رایزنی با بانک مرکزی این مشکل را برطرف کند.
کیانی ابراز کرد: نباید شاهد تعطیلی برخی واحدهای صنعتی به دلیل بدهی برق، آب و گاز باشیم و باید طوری برنامه‌ریزی شود که سازمان تامین اجتماعی، امور مالیاتی و شرکت‌های خدمات رسان با سرمایه‌گذاران همکاری و تعامل داشته باشند.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج با اشاره به منابع دولت در راستای بسته حمایتی سرمایه گذاران و تولید کنندگان بیان کرد: این منابع در اختیار واحدهای قرار بگیرد که به رونق تولید و ایجاد اشتغال پایدار کمک می‎کنند.
کیانی پور با تاکید بر اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه توسعه صادرات غیر نفتی کارنامه درخشانی ندارد افزود: این استان به دلیل واقع نشدن در مبادی ورودی و مرکز نه بازرگانی و نه صنعت مطلوبی ندارد که این عوامل از مهمترین دلایل پایین بودن صادرات است.
وی تصریح کرد: تاکنون سازمان توسعه تجارت کمکی برای توسعه صادارت این استان نداشته و مشوق‌های صادارتی کم رسیده و یا نرسیده است و از هئیت‌های تجاری بی‌بهره بوده‎ایم و تمامی هیئت های اقتصادی از طریق اتاق بازرگانی یاسوج اعزام شده اند.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج تاکید کرد: نباید شاهد بگیر و ببند دو بانک تخصصی توسعه صادارات و صنعت و معدن با سرمایه‌گذاران و تولید کنندگان استان کهگیلویه و بویراحمد باشیم و مشکل صنعتگران با این دو بانک زیبنده نیست.
کیانی پور اظهار داشت: کمبود مراکز تحقیقاتی-صنعتی، ناکافی بودن سیاست‌های تشویقی و مالی، نبود پارک علم و فناوری پیچیده بودن بروکراسی نظام بانکی ، نبود زیرساخت‌های لازم از جمله خط ریلی، جاده مناسب و فرودگاه مهمترین مشکلات سد راه سرمایه‌گذاری در این استان است که انتظار می‌رود دولت در این زمینه چاره‌اندیشی کند.
نعمت زاده:
پس از برجام بیش از ۱۰۰ مورد سرمایه گذاری خارجی در کشور انجام شده است.
محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در این نشست در ابتدای صحبت های خود با تشکر از مجموعه اتاق بازرگانی یاسوج برای احداث ساختمانی در شان بخش خصوصی و مردم استان و همچنین دیگر اقدامات این اتاق، افزود: کیانی پور رییس این اتاق که توانسته است همچین ساختمان مجللی را آن هم با جذب منابع مالی بیرون از این استان احداث کند، بدون شک توانایی کارهای بزرگتر و مهمتری را نیز دارد و باید مسئولیت های بزرگتری به او سپرده شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه صحبت های خود گفت: پس از برجام بیش از ۱۰۰ مورد سرمایه گذاری خارجی در کشور انجام شده است.
محمدرضا نعمت‌زاده با بیان اینکه خودمان هم نتایج پس از برجام را باور نمی‌ کردیم، افزود: امسال سال آخر دولت و خاص است و باید جمع‌بندی کنیم و به مردم بگوییم که آیا حرف زده‌ایم یا عمل کردیم.
وی بیان کرد: پس از برجام بیش از ۱۰۰ مورد سرمایه گذاری خارجی در کشور انجام شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: ایران در جوامع بین الملل احترام پیدا کرده است و در گذشته که در سطح بین‌الملل قبل جواب ما را نمی‌دادند امروز وزیر خارجه ما خانم مرکل را مورد خطاب قرار می‌دهد که چرا برخی حرف‌ها را می‌زنید. تا دیروز اگر راست راه می‌رفتیم به ما می‌گفتند کج راه رفتی و شرایط بدی برای ما به وجود آوردند اما در حال حاضر ارتباط ما با دنیا به گونه‌ای دیگر شده است.
نعمت زاده تصریح کرد: شرکت هایی که تا قبل از این جواب ما را نمی دادند هم اکنون برای سرمایه گذاری به کشور آمدند. حقانیت ایران را امروز دنیا پذیرفته است و در این شرایط باید کارآفرینان کار کنند و بانکها هم همکاری بیشتری داشته باشند تا صنعت و تولید رونق پیدا کند.
وی ادامه داد: کار خود را پس از فرمان مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل از روز ۹ فروردین شروع کردیم که مهمترین آن کمک به رونق تولید بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: پس از این فرمان با همراهی معاون اول رئیس جمهور هفت تا هشت مورد ابلاغ برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی داشتیم که با برگزاری کار گروه‌های رفع موانع تولید در صدد عملیاتی کردن این فرمان هستیم.
نعمت زاده تاکید کرد: اغلب واحد های تولیدی و صنعتی راکد و تعطیل کشور مربوط به دولت قبل است و ربطی به این دولت ندارند.
وی بیان کرد: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برای کمک به تولید کشور راه اندازی شده است و تاکنون نیمی از تصمیمات این کارگروه اجرایی شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: واحدهای صنعتی و تولیدی بخش تحقیقات و پژوهش را راه اندازی کنند چراکه دنیا امروزه اصلش بر تحقیقات است و برای تولید محصولات رقابتی باید کارهای تحقیقاتی انجام شود.
استاندار:
چشم امید کهگیلویه و بویراحمد به سفر دولت برای رفع محرومیت‌های تاریخی
سید موسی خادمی در این نشست اظهار کرد: از منابع داخلی خیلی بهره نبردیم اما به معنای غفلت از این منابع نیست.
وی با بیان اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد تنها ۷۰ کیلومتر بزرگراه دارد، اظهار کرد: این درحالی است که با بیش از ۶۰۰ کیلومتر بزرگراه داشته باشد و از طرفی فرودگاه خوب و جاده خوبی هم ندارد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان مستحق کمک های زیادی از سوی دولت در بحث سرمایه‌گذاری است.
خادمی با بیان اینکه این استان از صنایع مرتبط با آب، نفت و منابع طبیعی برخودار نیست، گفت: از اولویت‌های صنعت و معدن سرمایه‌گذاری در بحث آب، نفت و منابع طبیعی است که ما داریم روی این مسائل کارهای کارشناسی انجام می‌دهیم.
وی از راه‌اندازی مجتمع بزرگ گیاه دارویی در استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و گفت: این استان از صنایع بزرگ چندانی برخوردار نیست و اگر هم صنعتی است مربوط به سفر مقام معظم رهبری و هاشمی رفسنجانی است که امید می‌رود در سفر هئیت دولت به استان بیشتر توجه شود.
سید موسی خادمی اظهار کرد: وزیر صنعت و معدن اطلاعات کاملی در خصوص نیازمندی‌های کهگیلویه و بویراحمد در حوزه صنعت و معدن دارد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح‌های مهم صنعتی در استان داریم که راکد هستند و پتروشیمی‌هایی که نیاز به اعتبار برای راه‌اندازی دارند.
خادمی عنوان کرد: چشم و امید به سفر رئیس جمهوری و هیئت دولت به استان داریم تا عقب‌ماندگی تاریخی کهگیلویه و بویراحمد برطرف شود.
وی ادامه داد: تنها راه نجات کهگیلویه و بویراحمد سرمایه‌گذاری است و طبق آمار در استان ما کمترین سرمایه‌گذاری صورت گرفته چرا که کمترین درآمد سرانه را داشتیم و در بین همه استان‌های کشور جایگاه پایین‌تری داریم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: باید موسساتی مانند ایمیدرو در خصوص معادن و فعال کردن آن‌ها به کمک استان بشتابند و اکنون که سرمایه‌گذار خصوصی چندان وارد استان نمی‌شود سرمایه‌گذاری توسط این موسسات صورت گیرد.