وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگوی اختصاصی با پایگاه خبری اتاق ایران از بسته حمایتی جدیدی برای تشویق صادرکنندگان خبر داد.
«تلاش می‌کنیم جایزه صادراتی را برای تشویق و ترغیب به صادرات غیر نفتی احیا کنیم.» این جمله‌ای است که محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور در اردیبهشت ۱۳۹۳ وعده آن را داد. اکنون بیش از ۲سال از این تاریخ می‌گذرد. نعمت‌زاده شب گذشته در گفت‌وگوی اختصاصی با پایگاه خبری اتاق ایران دوباره این وعده را داد که جایزه‌های صادراتی را احیا کند. البته این رشته سر دراز دارد! ماجرای اعطای مشوق‌ها و جوایز صادراتی به سال ۱۳۸۱ باز می‌گردد. در آن زمان دولتی‌ها بر آن شدند که برای تشویق صادرکنندگان دست به ابداع مشوقی بزنند که «جایزه صادراتی» نام گرفت. اما طبق گفته محمدرضا انصاری نائب‌رئیس اتاق ایران این جوایز صادراتی از سال ۹۰ متوقف شدند. در حال حاضر دولت بدهی سنگینی به تولیدکنندگانی دارد که برای صادرات محصولات خود به مشتریان‌شان تخفیف می‌دادند. بر اساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، این جایزه صادراتی می‌تواند مشوق خوبی توسعه اقتصادی در کشور باشد. این روزها خزانه دولت خالی است و کاهش قیمت نفت مزید بر علت شده‌است اما دولتی‌ها هنوز به پرداخت جوایز صادراتی امید دارند.
دولت قصد دارد برای شکوفایی و توسعه اقتصاد از بنگاه‌های کوچک حمایت کند تا از رکود خارج شوند. نعمت‌زاده در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران می‌گوید: «ما هر کمکی بتوانیم برای افزایش صادرات انجام می‌دهیم و از این کار خوشحال می‌شویم.» اما برخی از این بنگاه‌ها باید در ابتدای کار در اولویت قرار بگیرند. وزیر صنعت در این باره می‌گوید: «آن بنگاه‌هایی که کالاهای با کیفیت و صادراتی تولید می‌کنند قطعاً در اولویت ما قرا می‌گیرند.»
اما چرا بنگاه‌های صادراتیِ با کیفیت در دستور کار حمایت‌های دولتی قرار گرفته‌اند؟ نعمت‌زاده در پاسخ به این پرسش می‌گوید: «یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی، توسعه صادرات است. بنا بر این ما هم هر کمکی بتوانیم برای صادرات انجام می‌دهیم و از این کار خوشحال می‌شویم.» البته طبق گفته وزیر صنعت، دولت تنها به حرف بسنده نکرده‌است. او می‌گوید: «اخیراً یک بسته حمایتی از صادرات تصویب و ابلاغ شده‌است که ان‌شاالله به تدریج به اجرا گذاشته می‌شود.»
جزئیات این بسته می‌تواند جزو مهم‌ترین دغدغه صادرکنندگان باشد. وزیر صنعت در مورد جزئیات بسته می‌گوید: «این بسته شامل مشوق‌هایی است که برای افراد صادرکننده اعمال خواهد شد.» او در توضیح بیشتر جزئیات این جریان می‌گوید: «قرار است برای شرکت در نمایشگاه‌های خارجی کمک کنیم. در مورد هزینه دفاتری که در خارج از کشور می‌گیرند نیز به آن‌ها کمک خواهیم کرد.»
تسهیلات یکی دیگر از کمک‌هایی است دولت برای تشویق صادرات در نظر گرفته‌است. نعمت‌زاده در این باره به پایگاه خبری اتاق ایران می‌گوید: «ما تسهیلات ریالی و ارزی را نیز برای امر صادرات در نظر گرفته‌ایم که از طریق صندوق توسعه ملی در اختیار چند بانک قرار می‌گیرد و این‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند.» او وعده می‌دهد: «اگر منابع کمی بیشتر باشد؛ سعی می‌کنیم جایزه صادراتی نیز بدهیم.»