به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج، بیست و یکمین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور استاندار، نائب رئیس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج، معاون اقتصادی استاندار، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، اعضاء شورا، برخی از مدیران دستگاههای مربوطه و نمایندگان و فعالین بخش خصوصی در سالن شماره یک استانداری برگزار شد.
دبیر این نشست نائب رئیس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در ابتدای جلسه ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به ارائه گزارش نشست قبل شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی پرداخت. چنگیز هاشمی در ادامه با اشاره به دستور کارهای بیست و یکمین نشست شورای گفت و گوی استان، بیان کرد: مسائل و مشکلات مالکین باغهای منطقه بندان سی سخت و مدیریت نظام مند و یکپارچه پروژه های شهری و گردشگری شهر سی سخت اولین موضوعی است که باید در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در این خصوص اظهار کرد: در حال حاضر مهمترین نیاز شهر سی سخت یکپارچه سازی مدیریت شهری در این شهر توریستی است. وی بیان کرد: اجرای هر پروژه ای برای منفعت و استفاده شهر و شهروندان است و بر این اساس باید آینده نگر بوده و طرح ها را به صورت هماهنگ و یکپارچه اجرا کرد تا در آینده تداخلی در اجرای برنامه ها و پروژه ها ایجاد نشود.
وی تاکید کرد: پروژه های شهرداری، گردشگری، آب و فاضلاب، راه و دیگر پروژه های مربوطه، باید بر اساس اولویت و اهمیت طرح اجرایی شود. چنگیز هاشمی افزود: همچنین علاوه بر اولویت بندی های صورت گرفته، توجه ویژه به حوزه سرمایه گذاری نیز باید در دستور کار دستگاه های ذیربط در شهر سی سخت قرار بگیرد.
هاشمی پور در بخش دوم این نشست به برخی مسائل مربوط به حوزه صنعت مرغداری استان پرداخت و افزود: دستور کار دوم این نشست بررسی مسائل و مشکلات صنعت مرغداری استان و ارائه راهکارهای مناسب جهت بهبود وضعیت کسب و کار در این حوزه است. وی بیان کرد: در این خصوص گزارشی کامل از وضعیت مرغداری های استان تهیه کرده ایم و در این نشست ارائه خواهیم داد که در آن نیاز استان به گوشت مرغ، وضعیت اشتغال مرغداری های استان و وضعیت هزینه های تولید و فروش مرغ استان در سال ۱۳۹۴، مهمترین مشکلات این حوزه و راهکارهای پیشنهادی در این حوزه، مورد بررسی قرار گرفته است.
در ادامه این جلسه استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص دستور کار اول این نشست اظهار کرد: مرز درگیری و مشکلات به وجود آمده در دنا مشخص نیست و محیط زیست، شهرسازی، جهادکشاورزی و شهرداری همه متولی این اراضی مورد بحث در دنا هستند.
موسی خادمی بیان کرد: برای رفع مشکلات در اراضی شهرستان دنا جلسه‌ای با حضور معاون امور عمرانی استانداری تشکیل و در آن براساس طرح جامع و تفضیلی شهرستان دنا محدود اراضی مشخص شود.
وی بیان کرد: هر جایی که زمین کشاورزی قرار دارد تغییر کاربری براساس طرح کمیسیون صورت گیرد و هر کسی که تغییر کاربری می‌دهد باید الزام آن را از کمیسیون مربوطه دریافت کند.
این مسؤول با اشاره به اینکه از سرمایه‌گذار طرح در شهرستان دنا حمایت شود، افزود: با دستگاه‌های اداری متخلف برخورد شود، ضمن اینکه طرح‌هایی که قابلیت گردشگری دارند مشخص و نیازهای گردشگری در آن تعریف شود.
وی با اشاره به تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغی برای ساخت ویلا در شهرستان دنا افزود: با متخلفین برخورد قانونی صورت می‌گیرد.
در ادامه این نشست مدیر ضامنی رئیس اتحادیه مرغداران استان در خصوص دستور کار دوم این نشست افزود: مرغداران استان کهگیلویه وبویراحمد مجبورند نهاده مورد نیاز خود را از استانهایی همجوار خریداری نمایند، هزینه حمل و نداشتن توان خرید این نهاده ها به صورت نقد، هزینه هایی اضافی است که به صنعت مرغداری در استان اضافه می گردد و توان رقابت را از دیگر مناطق کشور از مرغداران استان ما می گیرد.
وی افزود: نداشتن سرمایه در گردش و فقر پایه های اقتصادی و محرومیت استان از دیگر مشکلاتی است که دامنگیر صنعت مرغداری است.
ضامنی بیان کرد: واحدهای مرغداری استان به علت نداشتن سازمان صنفی، بر حسب منافع مقطعی و فردی تصمیم گیریهای فردی انجام می دهند و توان تصمیم گیری سازمانی را ندارد به همین منظور تولید آنها را دلالان به یغما می برند.
وی در ادامه تصریح کرد: کلیه ی واحدهای مرغداری بعد از به ثمر رسیدن تولید خود برای فروش آن دچار مشکل هستند. تبعیت نکردن عاملان خرید از قیمت مصوب و نبودن کشتارگاه مناسب و خودداری شرکت پشتیبانی از خرید محصولات از دیگر مشکلات این حوزه می باشد.
رئیس اتحادیه مرغداران ادامه داد: وجود خشکسالی چند سال اخیر باعث گردید که مرغداران در مسیر گرد و خاک و انتقال بیماری قرار گیرند که این امر باعث تلفات آنان گردید در این خصوص نیاز به حمایت لازم و مساعدت می باشد. وی افزود: شرکتهای بیمه­گذار حمایت لازم را در این بند را ندارند، بازرسی و پرداخت خسارت نیز به صورت کامل انجام نمی­گیرد و بیشتر در راستای منافع شرکتهای بیمه گذار تصمیم گیری می شود همچنین سیستم پرداخت بیمه طولانی، خسته کننده و هزینه بروکراسی دست و پاگیر است.
در ادامه کل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص اظهار کرد: از ابتدای تاسیس واحدهای مرغداری تاکنون ۱۴۱ واحد در استان داشته‌ایم.
رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: اما مشکل این است که در زمینه زیربناها اعم از کشتارگاه‌ها و سردخانه‌ها که باید فرآوری را در استان انجام دهند وضعیت مطلوب نیست.
وی ظرفیت تولید در استان را با وجود این ۱۴۱ واحد مرغداری تولید ۱۷ هزار تن در سال دانست و گفت: اگر اینها سالی دو بار جوجه‌ریزی کنند کل نیاز استان برطرف می‌شود.
این مسؤول بیان کرد: امروزه فقط ۷۲ واحد مرغداری در استان فعال است که ۲۲ واحد آن در این دولت فعال شده و این واحدهای خوشبختانه وارد پروسه فرسایشی و ورشکستگی نشدند.
گوهرگانی تصریح کرد: این تعداد ۷۲ واحد مرغداری فعال سالانه ۸ هزار و ۵۰۰ تن یعنی ۶۰ درصد نیاز استان را برطرف می‌کنند.
وی افزود: تنها یک کشتارگاه در استان داریم که اگر یک شب فعالیت نکنند تولید کنندگان ضرر می‌کنند چرا که تولید از کشتار بالا می‌زند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد: اطلاع‌رسانی کردیم که تمام واحدهای مرغداری در سایت بهین‌یاب ثبت نام کنند تا نیاز سرمایه در گردش آنها را برطرف کنیم.
وی افزود: دستور داده‌ام که شرکت پشتیبانی دام سویا و ذرت را به صورت قرضی در اختیار واحدهای مرغداری قرار دهند اما بعضی بدحساب بوده و تسویه حساب نمی‌کنند و برخی دیگر توان پرداخت را ندارند.
وی گفت: همچنین مقرر کرده‌ایم که ۱۰۰ درصد تسهیلات پرداختی از صندوق توسعه ملی را در این حوزه را به اتحادیه واگذار کنند تا خودشان بر حسب نیاز برنامه‌ریزی کرده و آن را در اختیار واحدهای مرغداری قرار دهند.