رئیس اتاق ایران در اولین جلسه روسای اتاقهای سراسر کشور با ابراز نگرانی از بروز برخی دغدغهها در سال ۹۵ از تشدید نگاههای سیاسی به موضوعات مختلف انتقاد کرد.
محسن جلالپور رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور با نگاهی به آغاز سال ۹۵ و تداوم برخی مشکلات در بنگاههای اقتصادی، تصریح کرد: سال گذشته با وجود نهایی شدن برجام و ظهور امیدواریهایی در بین مردم، همچنان شاهد برخی معضلات و دغدغهها در اقتصاد کشور هستیم. هنوز رکود پابرجا بوده و بنگاهها از چالشهای اقتصادی رها نشدهاند. شرایط فروش نفت کفاف نیازهای موجود را نمیدهد و دولت با نگرانیهای ناشی از بدهیها، نقص بانکها، تامین نقدینگی، مالیاتها و غیره دست به گریبان است.وی ادامه داد: همه اینها هر چند در طول سالیان گذشته وجود داشته، با گذشت زمان بدنه اقتصاد را ضعیف کرده و در کنار ظهور مسائل سیاسی شرایط سختتری را رقم زده است.رئیس اتاق ایران سال ۹۵ را سالی سخت توصیف کرد و افزود: امروز بنگاههای اقتصادی با دغدغههای ناشی از چالشهای سیاسی روبرو هستند که این خود ظلم جدی علیه آنهاست. بخش خصوصی خواستار تدبیر و اتخاذ سیاستهای منطقی است هر چند در یک ماه آغازین سال ۹۵ رد پای این خواستهها دیده نمیشود. اتاقها نباید سیاسی شوند و باید به طور جد از تفاسیر سیاسی هر سخن دوری کرد.جلالپور تاکید کرد: امروز سایه مسایل سیاسی آنقدر پررنگ شده که اگر خوب مدیریت نشود، امتیاز و شأن اتاق را تهدید میکند، استدعا داریم که اتاقهای سراسر کشور در این سال با دقت بیشتر حرکت کنند و اتاقها را با تدبیر از این مسیر عبور دهند. حفظ کیان و شأن اتاق وظیفه ماست.بر اساس اظهارات رئیس پارلمان بخش خصوصی، سال ۹۵، سالی پر پیچ و خم در همه حوزهها در سطح داخلی و بینالمللی خواهد بود، بررسی قرار گرفت.
جبارکیانیپور، رئیس اتاق یاسوج سال ۹۴ را برای بنگاههایی که به دولت خدمت میفروختند، سخت و دشوار برشمرد و از بدحسابی، بی اعتمادی و رفتارهای تبعیضآمیز دولت انتقاد کرد.
وی درخواست کرد که اتاق ایران درهمین ابتدای سال برای حل این مشکل برنامهریزی کرد و راهکار ارائه دهد.
این فعال اقتصادی از نبود برنامه جامع در دستگاههای دولتی در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی انتقاد کرد. این در حالی است که معاون اول رئیس جمهور که از سویمقام معظم رهبری به اجرای این سیاستها موظف شده است تاکید اصلی بر حضور بخش خصوصی داشته و خواستار همکاری همه دستگاهها با بخش خصوصی شد.
کیانیپور یادآور شد: دولت راه دیگری جز واگذاری طرحهای نیمه تمام به بخش خصوصی ندارد. دولت برای رهایی از بدهکاری باید در این وادی گام بردارد.
مهاجر، رئیس اتاق ساری با نگاه به عنوان سال و تاکید مقام معظم رهبری بر اقدام و عمل گفت: به طور قطع در طول سالهای گذشته، سیاستهای اقتصاد مقاومتی به درستی اجرایی نشده که در سال جاری، اقدام و عمل مورد تاکید قرار گرفته است. هر چند در این مدت بخش خصوصی نتوانست به خوبی اعلام حضور کرده و کار را در دست بگیرد هرچند اقتصاد مقاومتی بر پایه بخش خصوصی تدوین شده است.این فعال اقتصادی با انتقاد از ناهماهنگی بین دولت در سطح روسا و مدیران زیر مجموعهها، عنوان کرد: مدیران دولتی هنوز به بخش خصوصی باور ندارند در صورتی که دولت در سطح روسا، از لزوم حضور بخش خصوصی سخن گفته و آن را ضروری میدانند.وی در خصوص طرحهای نیمه تمام که بخش زیادی از آنها توجیه اقتصادی ندارد گفت: تنها راه حل رهایی از این طرحها، حضور بخش خصوصی است.مهاجر پدیده قاچاق را یکی از چالشهای امروز اقتصاد کشور دانست و تاکید کرد: باید اقتصاد مقاومتی اجرا شود و برای حرکت درست در این وادی، لازم است جلسهای با مقام معظم رهبری داشته باشیم و ابعاد روند اجرای این سیاستها را در اختیار ایشان بگذاریم.
علی اصغر جمعهای، رئیس اتاق سمنان تدوین نقشه راه برای عملیاتیسازی سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی حاکمیت را ضروری توصیف کرد و یادآور شد: اگر نقشه راه هماهنگ و یکپارچهای در نظر گرفته نشود، نمیتوانیم در راستای تحقق اهداف سیاستهای اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم. امروز در ابعاد مختلف اقتصاد کشور امنیت و شفافیت لازم وجود ندارد. از سوی دیگر بخشهای مختلف کشور در یک جهت گام بر نمیدارند چرا که یکپاچگی در سطح حاکمیت و دولت دیده نمیشود.این فعال اقتصادی از بسته شدن برخی حسابهای بانکی بنگاههای اقتصاد توسط سازمان مالیات در ابتدای سال جدید خبر داد و آن را اقدامی نادرست و خلاف اهداف تعیین شده ارزیابی کرد.
تولایی، رئیس اتاق کاشان نیز از عقب گرد اقتصادی سخن گفت و تصریح کرد: مشکلات داخلی بیش از معضلات خارجی است. بنابراین در قدم اول اتاق ایران باید مطالعهای دقیق از وضعیت داخلی و خاجری ارائه دهد از طرف دیگر امروز اقتصادی کشور دچار قوانین و بخشنامههای متضاد و متناقض است و همین مسئله موجب شده که بخشها علیه یکدیگر اقدام کنند. در این وضعیت دولت باید از خود شروع کرده و ناهماهنگیهای موجود را برطرف سازد.این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران خواست توقف صدور حکم تعطیلی واحدها توسط انواع دستگاههای مربوط و نامربوط شد. باید این موضوع در روند صحیح خود دنبال شود.تولایی اولویتبندی در رسیدگی به کارها توسط اتاق را ضروری دانست و خواستار جدیترشدن فعالیت شورای گفت وگو و کمیته ماده ۷۶ شد.زبردست،
رئیس اتاق همدان با نگاه به روزهای آغازین ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی که در ابتدای دولت یازدهم اتفاق افتاد، گفت: این نشان میدهد که سیاستهای ابلاغی به اوضاع قبل دولت یازدهم مربوط میشود. بنابراین برای اجرای آن لازم است برجام اجرایی شود و در ادامه آن به تحقق سیاستهای ابلاغی نائل شویم. فراموش نکنیم که دولت نمیتواند همه حرفهای خود را بزند پس وظیفه بخش خصوصی است که وارد عمل شود.در ادامه جلالپور در واکنش به اظهارات مطرح شده، تاکید کرد: اتاق حداکثر توان خود را به کار گرفته و سعی کرده از آنچه که باید حمایت و انتقادهای خود را عنوان کند از طرفی با حضور خود در هر نشست و جلسهای که امکان آن وجود دارد، به دفاع از بخش خصوصی میپردازد.
حسن انتظار، رئیس اتاق ارومیه خاطر نشان کرد: هر چند نباید اجازه داد که توان مالی دولت تضعیف شود، با این حال ضروری است در خصوص موضوع مالیات، دولت در این بخش منصفانه عمل کرده و از همه مودیان مالیات دریافت کند.کشاورز، رئیس اتاق قزوین با تاکید بر وجود نقاط ضعف در دولت یازدهم، افراد را بر نگاهها صفر و یک بر حذر دانست و گفت: امروز در سراسر کشور شاهد فعالیت استاندارد هستیم که با مبانی اقتصادی آشنا نیستند. دولت در این رابطه بیشتر سیاسی عمل کرد. برای انجام کار اقتصادی باید انتصابها هماهنگ با هدف انجام شود. در این رابطه اتاق میتواند در کنار سازمان برنامه فعالیت کند.
فریدون فرقانی، رئیس اتاق شیراز در رابطه با حضور هیاتهای اقتصادی در ایران یادآور شد: این هیاتها تمام ابعاد و زوایای اقتصادی و سیاسی کشور را رصد میکنند. در این بین وظیفه اتاق در حال افزایش است. کشورهای مختلف توجه جدی به بخش خصوصی دارند.جمیلی، رئیس اتاق زنجان در مورد طرح جدیدی که قرار است در مجلس جدید مطرح شود گفت: بر اساس اظهارات وی این طرح به اجرای اقتصاد مقاومتی مربوط میشود که لازم است مورد توجه اتاق قرار بگیرد.
در ادامه پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق ایران تصریح کرد: اگر قرار باشد در وضعیت اقتصادی تغییری ببینیم لازم است، قدمی برداریم. باید بدانیم که باور به بخش خصوصی به اندازهای که گفته میشود وجود ندارد. دولت دچار بروکراسی شده و انگیزه کافی ندارد.وی ادامه داد: کل کشور در یک چرخه معیوب حرکت میکند و باید از یک نقطه جلوی آن را بگیریم. در اقتصاد مقاومتی، مالیات به عنوان یک مسئله جدی مطرح است.نایب رئیس اتاق ایران توجه به بازار بینالمللی در سال جدید را یکی دیگر از بایدهای اقتصادی برشمرد و همگان را به نگاههای سیاسی نسبت به بازارهای هدف به ویژه کشورهای همسایه، برحذر دانست.سلطانی از مصوبه هیات رئیسه اتاق ایران مبنی بر برگزاری جلسهای بین نمایندگان منتخب مجلس هر استان با هیات رئیسه اتاق همان استان به منظور هماهنگی و انسجام بیشتر و آشنا ساختن نمایندگان جدید مجلس نیست به دیدگاههای اقتصادی بخش خصوصی خبر داد.