رئیس پارلمان بخش خصوصی در آخرین نشست شورای روسای اتاق‌های سراسر کشور در سال ۹۴ لازمه حل چالش‌های اقتصادی و اجرایی شدن مطالبات بخش خصوصی کشور را ارائه اطلاعات و گزارش‌های دقیق، کارشناسی و مستند دانست.

 محسن جلال‌پور، رئیس پارلمان بخش خصوصی در آخرین نشست شورای روسای اتاق‌های سراسر کشور در سال ۱۳۹۴ با نگاهی به انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی، آن را اقدامی خردمندانه، با معنا و در راستای حفظ منافع ملی توصیف کرد و خواستار توجه جدی منتخبین به موضوع اقتصاد و حل چالش‌های آن شد.

وی همچنین از آن جایی که داشتن برنامه و حرکت در چارچوبی مشخص را لازمه تحقق اهداف برشمرد، تصریح کرد: ارزیابی عملکرد اتاق در چند ماه گذشته که دوره هشتم آغاز شد و تعیین اهداف برای سال ۹۵ باید مورد توجه قرار گیرد. با توجه به شرایط پسا برجام تغییر رویه اتاق‌ها به سوی تقویت بنیه کارشناسی آن‌ها بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است.

جلال‌پور حرکت بر اساس کلیات را مورد انتقاد قرارداد و این نوع نگرش‌ها را تاریخ گذشته توصیف کرد. بر اساس اظهارات وی اگر قرار باشد نظرات و پیشنهادات بخش خصوصی از سوی دولت و مجلس مورد توجه قرار گیرد باید به سوی ارایه گزارش‌های دقیق، کارشناسی، همراه با آمار و ارقام روشن حرکت کند.

رئیس پارلمان بخش خصوصی پیگیری مطالبات فعالان اقتصادی را منوط به در اختیار داشتن اطلاعات به روز، مکتوب، مدون و بر اساس واقعیت‌ها دانست.

گفتنی است روسای اتاق‌های استانی با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از تجربیات و آشنایی با ظرفیت‌های هر استان مقرر کردند در هر نشست گزارش یک اتاق ارائه شود؛ در این جلسه شهلا عموری رئیس اتاق اهواز با نگاهی به اقدامات، ماموریت‌ها و برنامه‌های این اتاق از تشکیل میزهای تخصصی کشورهای اطراف از جمله کویت، عمان، عراق و غیره خبر داد. وی همچنین از برنامه‌های اتاق اهواز در راستای پذیرش و اعزام هیا‌ت‌های اقتصادی سخن گفت.

این فعال اقتصادی برگزاری دوره‌های آموزشی، مراسم تقدیر از اعضای هیات نمایندگان دوره‌های گذشته، تاسیس دفاتر اتاق در شهرهای استان و تشکیل گروه بازاریابی اینترنتی به منظور حمایت از صادرات و شناسایی فرصت‌های جدید صادراتی را از جمله اقدامات اتاق اهواز در دوره هشتم برشمرد.

کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران و رئیس اتاق کرمانشاه در مورد کارت‌های بازرگانی و لزوم بالابردن سطح دقت در صدور این کارت‌ها به منظور کاهش نرخ سواستفاده‌ها در کل کشور سخن گفت.

محمدرضا رمضانی، معاون پارلمانی اتاق ایران در واکنش به درخواست سهل آبادی، رئیس اتاق اصفهان در خصوص دعوت از نمایندگان جدید مجلس برای دوره دهم به اتاق‌‌ها از آمادگی‌های لازم برای این اقدام خبر داد و در ادامه از انتخاب ۲۴۰ نفر و حضور ۶۷ نفر از نمایندگان دوره گذشته سخن گفت.

در ادامه رمضان بهرامی، رئیس اتاق گرگان از برگزاری نمایشگاهی در ترکمنستان خبر داد که این اقدام توسط اتاق گرگان اجرایی شد.

احمد حسینی فر، رئیس اتاق خرمشهر نیز از برگزاری چندین جلسه با مسوولان عراقی خبر داد و با توجه به کم رنگ شدن حضور تجار ترکیه‌ای در این منطقه، زمینه برای ورود گسترده‌تر فعالان اقتصادی ایران در عراق را مناسب ارزیابی کرد. وی خواستار انعقاد قرارداد تجارت ترجیحی با عراق شد.

حضور فعال اتاق بیرجند در نمایشگاه کابل موضوع دیگری بود که در این نشست توسط احتشام، رئیس اتاق بیرجند مطرح شد.

مسعود خوانساری، نایب رئیس اتاق ایران و رئیس اتاق تهران در خصوص صدور کارت‌های بازرگانی و برخی بحث‌ها و جدل‌ها در این رابطه و ورود دستگاه‌های نظارتی برای حل این مسائل، تشریح کرد: صدرو کارت بازرگانی در همه ابعاد به اتاق‌ها مربوط می‌شود و باید تلاش کنیم که آسیب‌های ناشی از آن را به کمترین میزان کاهش دهیم. پیشنهاد ما این است که وزارت صنعت، معدن و تجارت در این رابطه دخالت نکرده و کل امور مربوط را به اتاق واگذار کند؛ البته این پیشنهاد از سوی وزارتخانه تایید گردید و امروز به دنبال ساز و کار لازم در این بحث هستیم.

وی تخلفات صورت گرفته از سوی برخی صاحبان کارت‌های بازرگانی را چالش جدی در گستره تجارت کشور برشمرد و از وجود حساسیت‌ها سخن گفت.

خوانساری ارتباط بین اتاق به عنوان متولی صدور کارت، گمرک و دیگر نهادهای مربوطه را ضروری دانست.

جلال‌پور، پس از اشاره به سفرهای رئیس جمهور در دوران تعطیلات عید ۹۵ از اقدامات و برنامه‌ریزی‌های اتاق ایران برای اعزام هیات اقتصادی همراه رئیس جمهور خبر داد. بر اساس اظهارات وی حضور فعالان اقتصادی در این سفرها به دلیل امکان ارتباط با مسوولان دولتی و ارائه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استانی به اعضای هیات بسیار اهمیت دارد.

در ادامه رئیس اتاق ایران نبود امید و انگیزه در زندگی را امری غیر قابل قبول دانست و گفت: بخش خصوصی اگر نتوانسته تاکنون راه حل‌های پیشنهادی خود را در کشور دنبال کند، به دلیل این بوده که جایگاه واقعی خود را نداشته است اما امروزشرایط تغییر کرده و اتاق ایران نیز با رویکرد جدید خود در حال پاسخگویی به این تحولات است.

رئیس اتاق ایران با تاکید مجدد نسبت به ارائه گزارش‌های مستند، قوی، شفاف و کارشناسی شده، عنوان کرد: بخش خصوصی، تشکل‌ها و اتاق‌ها تنها با کار علمی و دقیق می‌توانند مطالبات خود را در سطح کشور جاری سازند.

جلال‌پور در واکنش به سخنان عبدالوهاب سهل‌آبادی، رئیس اتاق اصفهان مبنی بر اعزام و پذیرش هماهنگ هیات‌های اقتصادی، آن را قدمی ضروری و لازم برشمرد و خاطرنشان کرد: اتاق ایران در این وادی تنها نقش هماهنگ‌کننده را دارد و ما در پی آن هستیم که اتاق ایران این امور را به اتاق‌های استانی واگذار کرده و در انجام وظایفش به بازوان خود تکیه بزند.

رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور در ادامه به اظهارات حسن انتظار، رئیس اتاق ارومیه مبنی بر چالش‌های پیش‌روی تجار ایرانی در بازار روسیه اشاره کرد و از مذاکرات خود با وزیر جهاد کشاورزی برای حل معضل سیب‌های تولیدی در کشور خبر داد.

جلال‌پور در مورد انتقادات هادی تیزهوش تابان رئیس اتاق رشت در مورد قدرت چانه‌زنی بخش خصوصی با دولت گفت: اتاق فعالانه در تمام جلساتی که امکان حضور دارد، مطالبات بخش خصوصی را مطرح کرده و مجدانه پیگیری می‌کند.

وی همچنین از تداوم مذاکرات با مسوولان عراقی برای گسترش مناسبات اقتصادی و انعقاد قراردادهای تعرفه‌های ترجیحی خبر داد.