به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج، نوزدهمین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور استاندار، معاون اقتصادی استاندار، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج، اعضاء شورا، برخی از مدیران دستگاههای مربوطه و نمایندگان و فعالین بخش خصوصی در سالن شماره یک استانداری برگزار شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در این نشست با اشاره به پایان تحریم ها در کشور، افزود: اکنون شرایط جدیدی در وضعیت اقتصادی کشور رقم خورده اشت، به طوری که شاهد هجوم بی سابقه ی تمامی ملل دنیا به سمت بازار های کشومان و میلیاردها دلار تفاهم نامه در عرصه ی بین المللی در زمینه های اقتصادی و سرمایه گذاری هستیم.

جبار کیانی پور افزود: بخش خصوصی استان درخواست دارد تمامی تلاش مان را بکار ببریم که حداکثر استفاده را در این شرایط جدید برای استان بکار ببریم.

وی ادامه داد: برنامه دولت در سطح کلان، توسعه صادرات است و بخش خصوصی و دستگاه های دولتی باید به این مساله توجه کنند.

کیانی پور عنوان کرد: با یک برنامه میان مدت و اجرای آن می توان از ظرفیت ها و شرایط پس از تحریم ها نهایت استفاده را کرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در ادامه سخنان خود با اشاره به دستور کار این نشست افزود: در خصوص تدوین سند راهبردی توسعه صادرات غیر نفتی استان چندین جلسه در اتاق بازرگانی یاسوج با حضور دستگاه های مربوطه برگزار شده است و در این خصوص بحث و بررسی شده است و برنامه های این دستگاه ها مورد بررسی دقیق کارشناسی صورت گرفته است و اکنون سند نهایی دو دستگاه سازمان جهاد کشاورزی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تکمیل شده است.

 

در ادامه استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تدوین سند توسعه صادرات غیر نفتی گفت: با توجه به اینکه برخی محصولات کشاورزی در استان از تولید خوبی برخودارند و علاوه بر نیاز مصرف کنندگان داخلی، مازاد تولید دارند گزینه خوبی برای صادرات به خارج از کشور هستند.

خادمی افزود: در تدوین و توسعه سند صادرات باید بازارهای هدف محصولات استان و محصولات قابل صدور نیز مشخص شوند.

وی با بیان اینکه تدوین سند جامع و قابل اجرا در بخش کشاورزی یک ضرورت است، اظهار داشت: تدوین سند توسعه صادرات استان باید شتاب بیشتری بگیرد.

استاندار افزود: سند توسعه صادرات غیر نفتی استان باید در سه بخش کشاورزی، صنایع دستی و صنعت‌،معدن و تجارت تا پایان بهمن ماه تدوین شود.

خادمی بابیان اینکه صنایع دستی یکی از محصولات مهم و بازار پسند برای صادرات است، تصریح کرد: هنوز میزان دقیق تولیدات صنایع دستی استان مشخص نیست و این امر به صادرات این محصول لطمه می زند.

وی بر تعیین دقیق میزان تولیدات صنایع دستی و وضعیت صادرات این محصول در استان تاکید کرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمددر ادامه با بیان اینکه متولی برگزاری نمایشگاه‌هایی که در کمیسیون صادرات به تصویب می‌رسد، شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی است، افزود: متولی نمایشگاه‌های فصلی در استان نیز اصناف هستند و به جز نمایشگاه‌های فصلی و نمایشگاه‌هایی که در کمیسیون توسعه صادرات به تصویب می‌رسد برگزاری سایر نمایشگاه‌ها خلاف قانون نمایشگاهها است.

خادمی تصریح کرد: شرکت نمایشگاه‌های دائمی تقویت تولیدات داخلی را به دنبال داشته و با بستر سازی در راستای ارائه آخرین دستاوردهای تجاری، در توسعه استان نقش مهمی دارد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در ادامه این نشست با اشاره به تدوین سند توسعه صادرات در بخش کشاورزی اظهار کرد: گندم، برنج، تخم‌مرغ و مرغ محصولاتی هستند که استان با کمبود آن مواجه است و نیاز به واردات این محصولات احساس می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه استان نیازمند خرید تضمینی ۸۰ هزار تن گندم است که در حال حاضر ۵۰ هزار تن گندم تضمینی خریداری شده، افزود: تلاش می‌شود ظرف دو سال آینده در تولید گندم به خودکفایی برسیم.

وی به عمده محصولات صادراتی استان اشاره کرد و گفت: عسل، سیب درختی، لیموترش، گل رز شاخه بریده، دام زنده، محصولات جالیزی، ماهی قزل‌آلا، انگور، گردو و صنایع تبدیلی محصولاتی هستند که در استان مازاد داریم و نیازمند صادرات این محصولات به خارج کشور هستیم.

این مسئول اضافه کرد: در حال حاضر ۱۳ میلیون گل رز شاخه بریده در استان تولید می‌شود که در سال آینده ۲ میلیون آن به کشورهای روسیه و ارمنستان صادر می‌شود.

گوهرگانی تصریح کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت صادرات ۶۰ هزار تن سیب، ۱۰ هزار تن گردو، ۲۰ هزار تن لیمو ترش، ۶ هزار تن گوشت قرمز و بیش از ۸ هزار تن انگور را به خارج کشور دارد که با فراهم شدن زیرساخت‌های لازم زمینه صادرات این محصولات فراهم شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه میزان تولید محصولات کشاورزی در سطح کشور ۱۱۵ هزار و ۳۳ تن است افزود: سهم استان کهگیلویه و بویراحمد از تولیدات کشاورزی کشور ۷۴۹ هزار تن است که استان ۶۹/ درصد از محصولات کشاورزی کشور را تولید می‌کند.

وی تصریح کرد: با تدوین سند توسعه صادرات و فراهم شدن زیرساخت‌ها ظرفیت صادرات ۴۴ میلیون دلار محصولات کشاورزی به خارج کشور وجود دارد.