به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج نشست کمیسیون تخصصی کشاورزی اتاق یاسوج با حضور رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق یاسوج، اعضای کمیسیون، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی، رئیس گروه تحقیقات هواشناسی استان، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهد کشاورزی و برخی از اساتید دانشگاه و کارشناسان در سالن جلسات اتاق بازرگانی یاسوج برگزار گردید.

این نشست با دستور کار: بحث و بررسی درمورد خشکسالی و آینده تولید محصولات کشاورزی در استان برگزار گردید.

در ابتدای این نشست فتاح جاودانه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق یاسوج پایین آمدن میزان بارش سالانه، تغییر اقلیم، بحران خشکسالی و استمرار این پدیده جوی طی سال های آینده را بزرگترین تهدید برای بخش کشاورزی استان دانست.

وی تأکید کرد که مسؤولان کهگیلویه و بویراحمد باید تغییر اقلیم و خشکسالی را جدی گرفته و برای پیشگیری از خسارات بیشتر، نسبت به توجه دادن کشاورزان به کشت محصولات مقاوم و با نیاز آبی کم، اقدامات لازم را انجام دهند.

در ادامه این نشست رئیس گروه تحقیقات هواشناسی استان اظهار داشت: نحوه پراکنش میزان بارش نرمال در سطح استان در فصل پاییز ۳۱%، فصل زمستان ۵۳%، فصل بهار ۱۵%، و در فصل تابستان ۱% است.

وی افزود بر اساس میزان بارندگی ها در سه ماهه اولی سال زراعی امسال ، کهگیلویه وبویراحمد در رده پنجم کشور قرار دارد.

رضایی ادامه داد: در سال زراعی امسال تا ۲۲ دی ماه، دهدشت با ۳۸۳.۹ و دوگنبدان با ۲۳۲.۳ بیشترین و کمترین میزان بارش را در سطح استان داشتند.

وی افزود: خوشبختانه میزان بارش در سال زراعی جدید تا ۲۲ دی ماه، نسبت به میانگین بلند مدت و همچنین نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.

رضایی تصریح کرد: ولی با این حال بررسی ها نشان می دهد چندین سال است که میزان بارندگی ها در استان کمتر می شود، به عنوان مثال میزان بارش های شهر یاسوج در مقایسه با نرمال بلند مدت ۲۹ سال گذشته سیر نزولی داشته است و از سال ۸۷ تاکنون میزان بارش در این شهر هر سال از نرمال بلند مدت کمتر بوده است.