بیست و ششمین نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با حضور بانک‌ها، دستگاه‌ها و واحدهای تولیدی راکد و مشکل‌دار به ریاست مجید محنایی معاون امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.

 

در این نشست مشکلات کارخانه شهدناب یاسوج، شرکت صنایع غذایی جم دوگنبدان و طرح شرکت تعاونی ۲۳۰۱ بررسی شد.

 

داریوش دیودیده در ابتدای این نشست با بیان اینکه تا تاریخ ۱۵ دی ماه سال‌جاری ۶۹۵ نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در کشور تشکیل شده، گفت: در استان ۲۱ جلسه تشکیل شده که کهگیلویه و بویراحمد از حیث برگزاری جلسات ستاد رتبه ۱۰ کشور را در اختیار دارد.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: جلسات کارگروه در سطح کشور ۴ هزار و ۴۷۰ مصوبه و در استان ۱۴۰ مصوبه داشت که در سطح کشور ۳۹ درصد و در استان ۵۲ درصدی مصوبات اجرایی شدند که استان از این حیث رتبه چهارم کشور را در اختیار دارد.

 

وی با بیان اینکه طی دو سال اخیر هیچ واحد صنعتی راکد نشده، گفت: تولید واحدهای صنعتی و فعالیت‌های اقتصادی واحدهای صنعتی حاصل تسهیلات ارائه شده بانک‌ها به واحدها هستند اما بانک‌ها برای تأمین نقدینگی واحدهای صنعتی با مشکل مواجه هستند.

 

این مسئول اضافه کرد: بانک‌ها تلاش خود را برای تأمین منابع مالی انجام دهند و اگر وضع به همین منوال پیش برود برای تأمین منابع مالی با مشکل مواجه هستیم.

 

وی در ادامه با اشاره به مشکلات شرکت شهدناب یاسوج گفت: این شرکت سال ۷۶ با ظرفیت تولید ۵ هزار تن کنسانتره و اشتغال‌زایی ۸۴ به بهره‌برداری رسید و علی‌رغم تولیدات خوب و صادرات به کشورهای خارجی سال ۸۶ راکد شد.

 

دیودیده بیان کرد: این شرکت مبلغ ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان از بانک‌های ملی، ملت، کشاورزی و بانک صنعت و معدن وام دریافت کرده و تاکنون این مبالغ را پرداخت نکرده است.

 

وی اضافه کرد: کل بدهی این شرکت ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است.

 

* عدم همکاری بانک‌ها موجب راکد شدن شرکت شهدناب

 

در ادامه امیرعباس روغنی مدیرعامل شرکت شهدناب بیان کرد: این کارخانه سال ۷۶ با هدف ایجاد اشتغال و تولید در استان آغاز به کار کرده و علی‌رغم فعالیت خوبی که در سال‌های اخیر داشت در سال ۸۶ این واحد راکد شد.

 

وی با انتقاد از عدم همکاری بانک‌های استان گفت: بانک‌های استان خصوصاً بانک صنعت و معدن همکاری خوبی با این شرکت نداشتند.

 

روغنی اضافه کرد: راه‌اندازی مجدد این کارخانه نقش مهمی در رشد اقتصادی استان دارد و مسئولان استان تمام تلاش خود را در این خصوص انجام دهند.

 

* همکاری خوب بانک‌های استان کهگیلویه و بویراحمد با شرکت شهدناب

 

در ادامه سید ابراهیم کشاورز مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان بیان کرد: هدف مسئولان استان از تشکیل نشست‌های ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کمک به رفع مشکلات واحدهای صنعتی است.

 

وی عنوان کرد: بانک‌های استان ظرف چند سال اخیر همکاری خوبی با شرکت شهدناب داشتند، راکد رفتن این واحد صنعتی به دلیل عدم همکاری سیستم بانکی نیست و حمله به سیستم بانکی و اقتصادی استان کار درستی نیست.

 

افزایش صادرات غیرنفتی استان در گرو واحدهای تولیدی و صنعتی راکد است

 

جبار کیانی‌پور رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج با بیان اینکه جلسات کارگروه جلسات محاکمه نیست، افزود: هدف این ستاد بهبود فضای کسب و کار برای رونق اقتصادی استان و کشور است و اگر شرایط به همین منوال باشد وضعیت بهبود پیدا نمی‌کند.

 

این مسئول با تأکید بر اینکه مسئولان استان در رفع مشکلات کارخانه شهدناب یاسوج تلاش کنند، گفت: برای تدوین سند راهبردی توسعه صادرات غیرنفتی و افزایش صادرات نیازمند راه‌اندازی شرکت شهدناب هستیم و این شرکت می‌تواند در زمینه بسته‌بندی و کنسانتره صادرات محصولات غیرنفتی نقش مهمی داشته باشد.

 

کیانی‌پور تصریح کرد: شهدناب تنها صنایع تبدیلی در استان است و اگر کمکی به این صنعت نشود به جایگاه مورد نظر برای صادرات غیر نفتی نمی‌رسیم.

 

* نیاز استان کهگیلویه و بویراحمد به وجود صنایع تبدیلی

 

جعفر گوهرگانی رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: با توجه به وضعیت استان در زمینه تولید محصولات کشاورزی و باغی شرکت شهدناب می‌تواند به پایداری توسعه در استان کمک کند.

 

وی اضافه کرد: این شرکت در زمان فعالیت خود عملکرد خوبی داشت و نیاز به صنایع تبدیلی در استان احساس می‌شود.

 

* ایجاد اشتغال با راه‌اندازی واحدهای تولیدی و صنعتی

 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به بالا بودن نرخ بیکاری در استان افزود: اگر می‌خواهیم در استان به فکر ایجاد اشتغال باشیم باید تولیدات محصولات صنعتی، معدنی و کشاورزی را افرایش دهیم.

 

صابر مظاهری اضافه کرد: شرکت شهدناب در صورت راه‌اندازی و فعالیت می‌تواند باعث ایجاد اشتغال مناسبی در استان شود.

 

* بررسی مشکلات شرکت شهدناب در کمیته کارشناسی ستاد تسهیل

 

مجید محنایی در پایان با تأکید بر اینکه بانک‌ها در اجرای مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید همکاری کنند، گفت: میزان مشارکت و همکاری بانک‌ها خصوصاً بانک صنعت و معدن استان در اجرایی شدن مصوبات این ستاد بررسی می‌شود.

 

معاون امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: کمیته کارشناسی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مشکلات شرکت شهد ناب یاسوج را بررسی و راه‌های لازم برای خروج این شرکت از بن‌بست و بازگشت به چرخه تولید را ارائه دهند.

 

وی تصریح کرد: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان عملکرد خوبی داشته و تاکنون مشکلات ۲۶ واحد تولیدی و صنعتی در نشست‌های این ستاد رفع شده است.

 

در این نشست مشکلات شرکت صنایع غذایی جم دوگنبدان و طرح شرکت تعاونی ۲۳۰۱ با ظرفیت ذخیره‌سازی سه هزار تن بررسی و به این واحدها دوره شش ماهه استمهال و آزادی‌سازی وثایق ملکی داده شد.