«محمد نهاوندیان» رئیس دفتر رئیس جمهور ایران با اشاره به موفقیت پروژه محمدآباد که از سوی جامعه نیکوکاری ابرار به عنوان الگوی توسعه روستایی انجام شد، تأکید کرد: در پروژه محمدآباد، هدف، توسعه روستا بر پایه خود روستا بود که در نهایت با یک کار علمی و پژوهشی هم توسعه روستایی محقق شد و هم پایداری آن نیز به نتیجه رسید.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به نگرشهای غلط به نگاه سرمایهداری در جوامع یاداور شد: این که هر چه حرص و طمع را تقویت کنیم به رشد منجر خواهد شد و یا رشد مستلزم نیاز خودخواهانه است، تصورات غلطی هستند که از مفهوم سرمایه داری شکل گرفته اند و براین اساس باید بکوشیم اقتصاد مبتی بر انسانیت را شکل دهیم و اتاق پرچمدار آن باشد.
نهاوندیان با انتقاد از نگرش اتکا به دولت و نگاه به بالاسر تشریح کرد: متأسفانه درآمدهای حاصل از فروش نفت و نقش توزیعکننده دولت موجب شکل گیری تفکری نادرست شده که براساس آن همه گرفتاریها نیازمند اتکا به دولت است.
به اعتقاد وی در سیستم بانکی و دولتی و حتی بازار برای ایجاد هر کاری نگاه به دولت و حاکمیت اشتباه بزرگی است و برای تغییر این نگرش نیاز به فرهنگ سازی و الگوسازیهای جدید داریم.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به ضایعه بدبینی و نگاه منفی به بخش خصوصی در کشور خاطرنشان ساخت: اتاق نباید فقط به کار اقتصادی و برنامه ریزی برای هیأتهای اقتصادی بپردازد بلکه باید تقویت تفکر معنویت گرایی و اقتصاد انسانی را در عمل به فعل برساند.
نهاوندیان در پایان تأکید کرد: قدرت ابرار در کنار اتاق و جزء هویت اتاق بودن است که با ریاست رئیس اتاق ایران به عنوان رئیس هیأت مدیره ابرار این جایگاه تقویت خواهد شد که این موضوع مورد تایید رئیس اتاق ایران و اعضای جامعه نیکوکاری ابرار قرار گرفت.
در ادامه «محسن جلالپور» رئیس اتاق ایران نیز با اشاره به فعالیتهای خیرخواهانه مستقل فعالان اقتصادی گفت: اگر فعالیتهای خیرخواهانه فعالان اقتصادی در قالب ابرار انجام شود، موجب تقویت برند ابرار و تفکرات معونیت گرا در بین بخش خصوصی خواهد شد.
رئیس اتاق ایران با اشاره به توسعه فعالیتها و تـأمین مالی ابرار، تشریح کرد: می توانیم از اتاقها بخواهیم که درصدی را به صورت سالیانه برای کمک به ابرار در نظر بگیرند.
این عضو هیأت مدیره ابرار در خصوص درخواست نمایندگی ابرار در استانها و ردیف بودجه مستقل در بودجه اتاق ایران نیز توضیح داد: ایجاد ردیف بودجه مستقل نیازمند مصوبه هیأت نمایندگان است که در جلسات پیشرو مطرح خواهد شد.
«علی اصغر خامنوی»، مدیرعامل جامعه نیکوکاری ابرار با اشاره به اهم اقدامات انجام شده در سال ۹۳ تصریح کرد: پس از حدود ۲۰ سال تلاش، هیأت مدیره موفق به اخذ مجوز لازم وزارت کشور برای فعالیت ابرار شد که موفقیت بزرگی به شمار میآید.
وی با بیان این که تغییراتی در اساسنامه جدید ایجاد و بازنگری در برخی بندها انجام شده است، گفت: تغییراتی در اعضای هیأت مدیره صورت گرفت که برای این مهم مجمع فوقالعاده ای تشکیل دادیم و تغییرات لازم را به تصویب رساندیم.
خامنوی در ادامه تصریح کرد: در سال ۹۴ اقدامات لازم برای فعالیت و راه اندازی شعبات جامعه نیکوکاری ابرار در ۱۸ اتاق، صورت گرفت و در این وادی توانستیم به تعدادی بورسیه تحصیلی نیز اعطا کنیم که امیدواریم با همت هیأت رئیسه به کلیه اتاقها تعمیم داده شود.
به گفته مدیرعامل ابرار عمده زمینه فعالیت جامعه نیکوکاری ابرار اعطای بورسیه تحصیلی، شبکه سازی سازمانهای مردم نهاد، توسعه الگوی روستای پایدار، اتمام طرح مسجد امام علی و کمک به مناطق زلزله زده بوده است که از این بین اولویت ویژهای برای اعطای بورسیه تحصیلی درنظر گرفته ایم.
وی با اشاره به آماده سازی زیرساختها و تهیه سامانه ثبت اطلاعات تصریح کرد: اطلاعات ۱۴۹۵ نفر برای اعطای بورسیه ثبت و به ۶۵۰ نفر بورسیه اعطا شده که نیاز است اتاقهای کشور در این زمینه همکاری و حمایت بیشتری انجام دهند.
خامنوی اضافه کرد: در این مدت ۱۵۵ پروژه در قالب الگوی توسعه روستایی پایدار انجام شد که به طور عمده مربوط به ایجاد مراکز آموزشی و تولیدی می شود. به طور مثال احداث کارگاه های قالی بافی که ۱۵ تخته قالی به ارزش ۲۵۰ میلیون تومان و اشتغال برای ۳۰ نفر ایجاد کرده و خوشبختانه بیش از آنکه این پروژه هزینه بر باشد، درآمدزا بوده است.
مدیرعامل ابرار تأکید کرد: رویکرد فعالیتهای ابرار، ایجاد مشارکت و استفاده از پتانسیلهای بومی است که به ایجاد سرمایههای اجتماعی کمک میکند. برهمین اساس ستاد برنامه ریزی روستایی به عنوان الگوی موفق زمینه ساز ایجاد صندوق کارآفرینی شده که تا امروز مبلغ ۸۷۰ میلیون تومان وام اعطا کرده است.
وی با اشاره به شناسایی برخی روستاها و مناطق محروم جدید که طرح مشارکت روستایی را پذیرفتهاند گفت: با حمایت و توجه اتاقها میتوان زمینهساز فعالیتهای هدفمند و خیرخواهانه شد.
در ادامه «محسنی» از اعضای این جامعه، گفت: پروژه محمدآباد به عنوان یک الگوی موفق نتیجه یک کار علمی و انگیزشی بود که منجر به ایجاد رویکردی جدید در مؤسسات خیره شده است.
محسنی تأکید کرد: رویکرد فعالیتهای ابرار توسعه محوری و استفاده از ظرفیتهای بالقوه بومی است که به منظور کارآفرینی و اشتغال صورت میگیرد.
وی کمبود آب و نبود درآمد و اشتغال را به عنوان مهمترین مشکلات روستاها برشمرد و تصریح کرد: تغییر نگرش به توسعه روستایی پایدار و مشارکت افراد بومی موجب افزایش امید به زندگی و تولید سرمایههای اجتماعی باارزش می شود.