همایش تجاری ایران و الجزایر با حضور معاون اول رئیس جمهور ایران، نخست وزیر الجزایر وبیش از ۴۵۰ نفر از تجار دو کشور درمجموعه دولتی میثاق شهر الجزیره برگزار شد. در واقع این برای اولین بار در تاریخ روابط تجاری دیرینه دو کشور بود که با توجه به ساختار نسبتا دولت محور اقتصادالجزایر، همایش تجاری با سخنرانی و حضور مقامات ارشد سیاسی دو کشور برگزار گردید.

«اسحاق جهانگیری»، معاون اول رئیس جمهور روابط اقتصادی دو کشور را با وجود ظرفیت های بسیار بالای دو کشور، ناچیز دانست و گفت:‌ با توجه به موقعیت الجزایر در شمال آفریقا این کشور می تواند پایگاه مهمی برای شرکت های ایرانی باشد.

وی اضافه کرد: این شرکت ها می توانند علاوه بر فعالیت در الجزایر در دیگر کشورهای قاره افریقا و اروپا نیز فعالیت کنند زیرا الجزایر فاصله نزدیکی با اروپا دارد.

جهانگیری گفت: اکنون این اراده شکل گرفته است که باید روابط اقتصادی دو کشور جدی تر توسعه یابد و به طور حتم اسنادی که در دومین کمیسیون عالی همکاری های دو جانبه امضا می شود در همین چارچوب خواهد بود.

این مقام مسئول تصریح کرد: اما از خود اسناد مهمتر این است که برای نخستین بار، شمار قابل توجهی از فعالان بخش های خصوصی ایران را به الجزایر آورده ایم تا روابط جدی اقتصادی شکل گیرد. از اتاقهای بازرگانی دو کشور تقاضا کردیم تا با پیگیری فعال این مورد، گسترش روابط تجاری در کوتاهترین زمان ممکن تحقق یابد.

در ادامه این جلسه «محسن جلالپور» رئیس اتاق ایران، گفت: حضور اتاق بازرگانی ایران و سفر هیات بزرگ اقتصادی تجاری از قاره ای به قاره دیگر نشان از عزم راسخ ما در قبال افزایش همکاری های دو جانبه اقتصادی دارد.

وی افزود: وضعیت بازار جهانی نفت ایجاب می کند شرایط همکاری ویژه ای فراهم کنیم و برای بازار گسترده منطقه نیز برنامه ریزی مشترک داشته باشیم.

رئیس پارلمان بخش خصوصی خاطرنشان کرد: دولت ها باید بستر ساز باشند، ولی این بخش خصوصی است که باید از این فرصت با ایجاد ظرفیت های خوب بهره برداری کند. با شرکت های مشترک و حضور در بازارهای مشترک به توسعه کار و سازندگی بپردازند. متأسفانه سهم ایران از بازار ۵۸ میلیارد دلاری الجزایر تنها ۷ میلیون دلار است که شایسته دو کشور نیست ولی می توان با مشارکت در زمینه استخراج معادن و تولید مصالح ساختمانی، انبوه سازی، مواد غذایی، پتروشیمی، گاز و انتقال گاز و انرژی های تجدید پذیر همکاری گسترده ای را آغاز کرد که علاوه بر اشتغال زایی به عمران و آبادانی دو کشور و منطقه نیز منجر شود.

جلالپور در ادامه تشریح کرد: در این خصوص سه کارگروه تخصصی در زمینه خدمات فنی- مهندسی، نفت، گاز و پتروشیمی و همچنین دارو و تجهیزات پزشکی در اتاق ایران تشکیل شده است که در ادامه، همکاری تعداد این کارگروه ها نیز می تواند افزایش پیدا کند.

رئیس اتاق ایران گفت: ما الجزایر را برای همکاری در حد یک قاره می بینیم و آمادگی اتاق ایران را برای همکاری جامع با بهره مندی از ظرفیت شورای مشترک بازرگانی دو کشوراعلام می کنیم و اذعان داریم که پیش بینی اولیه اتاق ایران، افزایش حجم روابط به سطح یک میلیارد دلار است.

«عبدالمالک سلال» نخست روزیر الجزایر نیز از شرکت های ایرانی درخواست کرد تا تجارب خود را در اختیار همتایان الجزایری خود بگذارند تا با همکاری هر دو کشور اسلامی با یکدیگر، الجزایر نیز مسیر رشد و توسعه را سریعتر طی کند.

همچنین «بن عمور» رئیس اتاق الجزایر، ضمن اشاره به سفر خود به ایران در راس یک هیات تجاری اذعان داشت: از میزان توسعه یافتگی ایران به ویژه در امر خدمات فنی – مهندسی و زیر بنایی شگفت زده شده است .

وی گفت: اتاق بازرگانی و صنایع الجزایر نیز با تشکیل شورای الجزایر و ایران و حضور تجار توانمند این کشور در این مجموعه تلاش خود را برای ارتقای روابط تجاری دو کشور می کند.

رئیس اتاق الجزایر، رشد توسعه ای ایران در زمان تحریم را الگوی مناسبی برای تجار و فعالان اقتصادی دانست و گفت: در شرایط کنونی با کاهش قیمت نفت الجزایر، ما نیز باید اقدامی نظیر ایران انجام دهیم.

در ادامه این همایش، تجار دو کشور در قالب میزهای تخصصی به مذاکره رو در رو پرداختند و توافقاتی نیز در خصوص واردات مواد اولیه دارو از ایران، واگذاری ساخت ۱۰۰هزار واحد مسکونی به شرکتهای ایرانی، احداث و توسعه متروی شهری در الجزایر ، پروژه احداث ایستگاه گاز و ایجاد شرکت مشترک برای تولید کاغذ و واردات محصولات غذایی، خشکبار و محصولات کشاورزی و لوازم خانگی گاز سوز از ایران انجام شد.