طی این بازدید گزارشی از عملکرد دانشگاه توسط رئیس و مشاور آن ارائه شد. بر اساس اظهارات مطرح شده دانشگاه فنی و اقتصادی فدراسیون اتاق های بازرگانی ترکیه از سال ۲۰۰۴ میلادی کار خود را آغاز کرده و در حال حاضر با داشتن شش دانشکده، دو مؤسسه و حدود شش هزار دانشجو به فعالیت خود ادامه می دهد.
«نجیب چاموشو» رئیس دانشگاه، این مؤسسه را اولین مرکزی دانست که در ترکیه با هدف ارائه آموزش همگانی تاسیس شده است. وی در مورد روند آغاز به کار دانشگاه گفت: شعار دانشگاه جلوگیری از فرار مغزهاست و به همین منظور سعی کردیم با درنظر گرفتن دانشکده ها و رشته های متنوع پاسخگوی نیازها و علایق مختلف دانشجوهای خود باشیم.
گفتنی است، دانشکده فنی و مهندسی، دانشکده اقتصاد و علوم اداری، دانشکده علوم و ادبیات، دانشکده هنرهای زیبا، دانشکده حقوق و موسسات علوم کاربردی و طبیعی و علوم اجتماعی از بخش های زیرمجموعه دانشگاه مذکور به شمار می آیند.
رئیس دانشگاه در ادامه به شرایط پذیرش دانشجویان اشاره و تشریح کرد: در حدود پنجاه درصد هزینه های هر دانشجود توسط فدراسیون پرداخت می شود. از طرف دیگر شرکت هایی هستند که دانشجویانی را بورسیه کرده و به این دانشگاه می فرستند. در هر حال همه افرادی که در این دانشگاه آموزش می بینند قبل از اتمام دوره آموزشی خود، کار مشخصی دارند. چراکه در حین تدریس، حضور دانشجویان در کارگاه ها و کارخانه ها برای سه ماه از یکسال و یا یک ترم از سه ترم الزامی است.
چاموشو ادامه داد: بین ۱۴ تا ۱۶ نفر از صد نفر اول کنکور ترکیه به این دانشگاه جذب می شوند چراکه شرایط بهتری برای ورود به بازار کار خواهند داشت.
گفتنی است این دانشگاه علاوه بر دانشکده های مذکور دارای ۲۷ آزمایشگاه نیز هست.
فعالیت بخش خصوصی ترکیه در ایجاد شرکت توسعه زیرساخت و خدمات گمرک و توریستی
مجموعه GTI و بازدید از شرکت های گردشگری و گمرک آنکارا اقدام دیگری بود که هیئت اقتصادی اتاق ایران با هدف آشنایی و شناخت بیشتر از فعالیت ها و روند تجارت ترکیه برای آن برنامه ریزی کرد.
بر اساس آنچه در این بازدید از سوی مسئولان مرکز مطرح شد، شرکت توسعه زیرساخت و خدمات گمرک و توریستی ترکیه موسوم به GTI به عنوان شرکت سهامی بین اتحادیه اتاق های بازرگانی و بورس کالای ترکیه در سال ۲۰۰۵ میلادی تاسیس شده است.
این مرکز در آنکارا، پایتخت ترکیه قرار دارد و به منظور تجهیز و تسریع فرایند امور گمرکی در دروازه های مرزی این کشور با بهره گیری از استانداردهای بین المللی، ایجاد شد.
مسئولان این مرکز مدعی هستند که امروز این شرکت به عنوان نخستین مرکز در مدل سازی دروازه های مرز زمینی در جهان شناخته و از سوی بخش خصوصی ترکیه بنیان گذاری شده است.
انجام امور گمرکی و گردشگری برای حدود پنج میلیون وسیله نقلیه و ۱۳ میلیون مسافر به طور سالانه جز خدماتی است که از سوی شرکت مذکور ارائه می شود. طبق گزارش ارائه شده تا به امروز حدود ۲۸۰ میلیون دلار در گمرک ها و در مرزهای مختلف هزینه شده و توانسته اند مشکلات جدی را از سر راه صادارت و واردات ترکیه بردارند.
شایان ذکر است در اقداماتی که از سوی شرکت GTI پیگیری می شود با لحاظ شدن این موضوع که ورودی هرکشور می تواند در تصور و دیدگاه تجار و بازرگانان موثر باشد، ساختن انبارها، کانترهای ورودی متعدد به منظور تسریع در کار به عنوان اهداف محوری مورد توجه قرار گرفته است.