مدیرصنایع زیربنایی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: آماده استقبال و حمایت از طرحهای مشارکتی با بخش خصوصی به ویژه در نقاط محروم کشور هستیم.
غلامرضا کرامتی فرد دوشنبه در نشست کارگروه اقتصادی و تولیدی کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج افزود: یکی از اولویتهای مهم سرمایه گذاری و اشتغال توجه به بخش صنعت و معدن است و این استان با توجه به ظرفیتها ، توانمندیها و استعدادهای فراوانی که در این راستا دارد می تواند از جمله استانهای موفق در امر سرمایه گذاری بخش صنعت باشد.
وی ، سه محور اساسی برای اشتغال پایدار را شامل نیروی انسانی کارآمد و بانشاط ، پول و سرمایه و تکنولوژی و کارآفرینی عنوان کرد و اظهار داشت: به نظر می رسد که استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه شاخصهای اول و دوم مشکلی ندارد و تنها بر روی محور سوم است که می بایست بیشتر کار کند و این امر را به عنوان حلقه مفقوده بحث سرمایه گذاری مورد توجه قرار دهد.
کرامتی فرد ، بر روی موضوع تجمیع دو محوراساسی اشتغال شامل بحث سرمایه و نیروی انسانی تاکید کرد و ابراز داشت: ضروری است که این دو محورهمیشه و همگام با یکدیگر حرکت کنند.
وی بیان کرد: با استقبال و دعوت از سرمایه داران و کارآفرینان در ایجاد طرحهای صنعتی ، تسهیلات بانکی و کمکهای فنی می توان نسبت به جذب سرمایه گذاران اقدام کرد و در این زمینه حمایت و همراهی مسوولان و متولیان امور اجرایی و اقتصادی به ویژه بخش خصوصی امری ضروری و اجتناب ناپذیربه شمار می رود.
استاندارکهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست ، گفت: مهمترین موضوع در زمینه عملیاتی کردن و اجرای طرحها و پروژه های بخش صنعت و معدن در استان توجه به طرح آمایش سرزمینی و صنعتی است.
قوام نوذری ، با اشاره به لزوم اهتمام دولت و وزارتخانه های مرکزی نسبت به مناطق محروم از قبیل کهگیلویه و بویراحمد ، افزود: با بررسیهای انجام شده و مکاتبات و رایرنی های فراوان زمینه ورود سرمایه گذار به کهگیلویه و بویراحمد فراهم می شود ولی سرمایه گذار پس از مدتی دلسرد می شود و احساس امنیت برای بازدهی و خروجی کار خود در اجرای پروژه مورد نظر را جستجو نمی کند.
وی بیان کرد: انتظار می رود که وزارتخانه ها ، متولیان امور اقتصادی و مسوولان اجرایی کشور زمینه را به طور شفاف و کارشناسانه برای امر سرمایه گذاری در استانهای محروم فراهم کنند و به جای آنکه روی کلیات موضوعات تمرکز می کنند به سمت مصادیق ، در نظر گرفتن خروجی کار و بحث فراهم کردن احساس امنیت برای سرمایه گذار بروند.
نوذری ، کهگیلویه و بویراحمد را استانی ثروتمند و سرشار از ظرفیتها و پتانسیلهای چشمگیر در حوزه های مختلف ولی در عین حال فقیراعلام کرد و اظهار داشت: نگاه ویژه دولت و استفاده از کمک ۴۹ درصدی دولت در امر سرمایه گذاری از ضروریات و اموری است که زمینه فعالیتهای بخش خصوصی را در این استان فعال خواهد کرد و می بایست وزارتخانه ها به ویژه بخش صنعت و معدن در این راستا از هیچ تلاشی فروگذاری نکنند.
معاون برنامه ریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیزدراین نشست ، میزان نرخ بیکاری در استان را افزون بر ۸/۱۴ درصد عنوان کرد و گفت: بدون شک بخش صنعت و معدن می تواند تا حد قابل ملاحظه ای در کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال پایدار در این استان کمک کند ولی تاکنون این امر تحقق نیافته است.
عبدالحسین نافیان افزود: کهگیلویه و بویراحمد حدود ۱۰ درصد روان آبهای کشور و حدود ۲۰ درصد نفت تولیدی کشور را دارد ، سرشار از مواهب طبیعی و خدادادی ، منابع و ذخائر معدنی و صنعتی است ولی هنوز در رتبه های ۲۹ و۳۰ کشور در زمینه شاخصهای مختلف اقتصادی و بحث سرمایه گذاری است.
وی ، حجم سرمایه گذاری بخش صنعت و معدن در این استان را افزون بر سه هزار میلیارد ریال اعلام کرد و اظهار داشت: به طور حتم این میزان حجم سرمایه گذاری در بخش صنعت و معدن نسبت به سایراستانهای کشور بسیار پایین است.
رییس اتاق بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست ، گفت: بخش خصوصی آماده سرمایه گذاری و اجرای طرحهای مهم به ویژه در بخش صنعت و معدن است ولی کمک و حمایت دولت از این بخش یک ضرورت غیر قابل انکار در این استان محروم است.
کیانی افزود: کهگیلویه و بویراحمد به دلیل برخورداری از بافت فرهنگی ، قبیله ای و ملوک الطوایفی نتوانست در سالهای قبل از انقلاب بهره ای از سرمایه گذاری و فعالیتهای بخش خصوصی ببرد ولی از زمان پیروزی انقلاب به ویژه طی چند سال اخیر تحولات چشمگیری در بحث سرمایه گذاری در این استان انجام شده است.
مدیرکل تعاون کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: از مجموع دو هزار و ۵۵۰ شرکت تعاونی موجود در این استان حدود ۴۸۱ مورد از آنها مربوط به بخش صنعت و معدن است.
لطف الله جشن ساز افزود: از این تعداد شرکت تعاونی بخش صنعت کهگیلویه و بویراحمد ۱۸۳ مورد فعال ، ۲۱۱ مورد در دست اقدام و نیازمند کمک و ۸۷ مورد نیزغیرفعال است.