سازمان توسعه تجارت ایران به مناسبت روز ملی صادرات ۵۵ صادرکننده برتر و ممتاز را معرفی کرد، در عین حال دو تن از صادرکنندگان برای نخستین بار موفق به دریافت مدال شدند.
امسال برخلاف ۱۸ دوره گذشته این مراسم، برای اولین بار دو مدال افتخار صادرات نیز اهداء شد که محمدرضا انصاری در گروه خدمات فنی ـ مهندسی به عنوان رییس هیات مدیره شرکت صادرکننده خدمات فنی و مهندسی کیسون و مرتضی سلطانی مدیرعامل زر ماکارون در گروه صنایع غذایی آن را دریافت کردند.
سازمان توسعه تجارت ایران معتقد است: مدال ها بیانگر اهتمام این دو شرکت در توسعه صادرات غیرنفتی در طول سالیان گذشته به حساب می آید و برای دولت ایران این امر مسجل شده است.
همچنین چند شرکت که برای چند سال پیوسته به عنوان صادرکننده نمونه ملی انتخاب شده بودند، امسال به عنوان صادرکننده ممتاز معرفی شدند.
اسامی صادرکنندگان ممتاز به این شرح اعلام شد: ۱ – یونس ژائله سعدآباد از شرکت شیرین عسل، ۲- عبدالرضا یعقوب زاده از شرکت پویندگان راه سعادت، ۳ – غلامعلی سلیمانی از شرکت فرآورده های لبنی کاله، ۴- مهدی شریفی نیک نفس از شرکت بازرگانی پتروشیمی، ۵- جواد ظهیری از شرکت رز پلیمر
علاوه براین سازمان مزبور اسامی ۴۵ شرکت را که امسال به عنوان صادرکننده نمونه ملی انتخاب شدند، به این شرح ذکر کرد:۱- مجید راهب از شرکت ایران گلاب مرغوب ۲- علی سالک نجات از شرکت نجاتی (آناتا) ۳- حسین باقری از شرکت صاایران ۴ – بهمن صالحی جاوید از شرکت صانیر ۵- محمد ابوطالبی از شرکت دنا رهساز ۶- مهران لطفی از شرکت فراب ۷- محمدعلی اشرف واقفی از شرکت ایران دوستان ۸- عبدالکریم بنی طرفی از شرکت پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران(پنها) ۹- مهدی جمالی از شرکت سایپا ۱۰- بهرام سبحانی از شرکت فولاد مبارکه ۱۱- علی سالاری از شرکت زعفران اسفندان ۱۲- سعید آقاسلطانی از شرکت ممتاز سهند ۱۳- حامد فتاحی از شرکت مازی نور ۱۴ – محمدرضا طبیبی از شرکت شکوه بناب ۱۵ – محمد حبیبی تنها از شرکت مزرعه دستچین ۱۶ – حسین عادلیان سدهی از شرکت یاتا اکسپرس ۱۷- علی رومی صنایع شیر ایران ۱۸- پیام شاه علی از شرکت شیمیایی بهداد ۱۹ – پرویز بیوک از شرکت شونیز ۲۰ – عبدالرضا مظفری از شرکت پاکنام ۲۱- هادی رحمانی از شرکت آسایش کاشانی ۲۲ – مصطفی حسینی پناهنده از شرکت ایران یاسا تایر و رابر ۲۳- علی رشیدی فر از شرکت بلور کاوه ۲۴ – هاله حامدی فر از شرکت سیناژن ۲۵- یارعلی رضائیان جویباری از شرکت لوله و پروفیل جویبار ۲۶ – سیدمظفر عبدالله از شرکت روژین تاک ۲۷ – مهدی علیخان زاده از شرکت رنگ و رزین الوند ۲۸ – علی گلمحمدی از شرکت خمیر مایه رضوی ۲۹- محمد صدر هاشمی نژاد از شرکت استراتوس ۳۰ – احمد طاهری از شرکت نوین بافان پرنگ ۳۱- عادل بشیری جلال از شرکت سفال تاج ۳۲ – علی خسروی از شرکت بازرگانی خسروی ۳۳- علیرضا کاظمیان از شرکت قائم تجارت امین ۳۴ – جلال فتحی بی طرف از شرکت آرتا نقش تاک ۳۵ – سعید آقاصادقیان از شرکت تک ماکارون ۳۶- قاسم شاکری از شرکت گیاهان معطر پرند ۳۷ – علی مردان علایی از شرکت شوفاژ کار ۳۸- مصطفی حدادی بناب از شرکت خشکبار مجتبی بناب ۳۹ – رسول بیوک از شرکت آیدین ۴۰ – مجتبی آزادمنش از شرکت میعاد سپهر ادمان ۴۱- صمد صفائی کجابادی از شرکت آیسان خزر ۴۲ – مهدی خسرو پرور طهرانی از شرکت ایفا سرام ۴۳- هرمز عالیداعی از شرکت سیم و کابل اهر ۴۴ -محمود عزیزیان از شرکت شیشه شناور اردکان ۴۵ – رضا مقیمی اصل از شرکت تولیدی مهر اصل ۴۶- وحیدرضا حیدری از شرکت رادین پارسا ایرانیان ۴۷ – حمدلله محمد نژاد از شرکت گروه صنعتی سدید ۴۸- احد عظیم زاده از شرکت خانه فرش عظیم ۴۹ – فرشته امینی از شرکت گلنور ۵۰ – فخرالدین عامریان از شرکت دشت بهشت آریا مجموع این صادرکنندگان هستند.
چراغ سبز سازمان جهانی تجارت به ایران
در مراسم امروز رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: چراغ سبزی از سوی این سازمان به ایران برای الحاق داده شده است که امیدواریم با دیپلماسی وزارت امور خارجه بتوانیم فرایند الحاق را آغاز کنیم.
ولی الله افخمی راد اظهار داشت: الحاق به سازمان تجارت جهانی در دستور جدی کار دولت قرار دارد و چراغ سبزی از سوی این سازمان به ایران برای الحاق نشان داده شده است که امیدواریم با دیپلماسی وزارت امور خارجه بتوانیم فرایند الحاق را آغاز کنیم.
وی گفت: ۱۰ سال است که ایران عضو ناظر سازمان تجارت جهانی شده است، اما هنوز اقدامات اولیه را برای ورود انجام ندادهایم، در حالی که افغانستان و عراق مراحل نهایی الحاق را سپری میکنند.
افخمی این را هم گفت: که سازمان تجارت جهانی اکنون ۱۶۱ کشور عضو دارد که امسال به ۱۶۳ کشور خواهد رسید، کشورها ۹۸ درصد تجارت جهانی را تحت ضوابط خود در آوردهاند.
وی با اشاره به اینکه مذاکره با گروه کاری ایران برای الحاق به سازمان تجارت جهانی به زودی آغاز خواهد شد، خاطر نشان کرد: اما قبل از هر چیز لازم است، تا یکسری اصلاحات گسترده در قوانین و مقررات بخش تجاری کشور در راستای ایجاد شفافیت انجام شود.
افخمی راد ایجاد ثبات نسبی در فضای قانونی کشور و اصلاح ساختار را در راستای مبارزه با قاچاق و حمایت از صنایع نوپا ضروری برشمرد و افزود: در این میان حمایت از صنایع هایتک (با فناوری بالا) به طور خاص باید در دستور کار قرار گیرد، چرا که بررسی روند صادرات کالا با فناوری بالا در دنیا نشان می دهد که در سال ۲۰۱۲ ، ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد دلار از کالاهای با فناوری بالا در دنیا صادر شده است که نشانگر آن است که باید بیشتر بر روی صادرات و ارزش افزوده بالا تمرکز کنیم.
وی درمورد مقررات زدایی بر سر راه صادرات و ورود به سازمان تجارت جهانی نیز گفت: چین در فرآیند الحاق به WTO ، ۲ هزار و ۳۰۰ قانون و روسیه ۱۱۶۶ قانون را بازبینی کرده است و بنابراین مجموعهای از سیاست های حمایتی بر اساس توانمندسازی بخش تولید باید انجام شود. به نحوی که کمک به بنگاههای کوچک م متوسط را در دستور کار داشته باشد.
رئیس سازمان توسعه تجارت کمک به شکلگیری شرکتهای بزرگ مقیاس را از دیگر مواردی عنوان کرد که باید در دستور کار قرار گیرد، چرا که این شرکتها توان بیشتری برای رقابت در بازارهای صادراتی دنیا دارند.