شب گذشته رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در برنامه تلویزیونی چشم انداز، از مشکلات و موانع پیش روی صادرات غیرنفتی استان سخن گفت.
جبار کیانی پور در این نشست تلویزیونی اظهار داشت: صادرات و بخصوص صادرات غیر نفتی نشانه های پیشرفت توسعه و اقتدار یک کشور است در عرصه های مختلف بین الملل.
وی افزود: رئیس دولت تدبیر و امید نیز ضرورت صادرات غیر نفتی را در دستور کار خودش قرار داده است و در برنامه های خود به بخش صادرات غیر نفتی، بسیار پرداخته است.
کیانی پور بیان کرد: آنچه بیش از تحریمهای خارجی اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار داده خودتحریمهای داخلی است که با تصمیمهای نادرست و نابهجا صورت گرفته شده است.
رئیس پارلمان بخش خصوصی تصریح کرد: آن چیزی که هم بخش خصوصی و هم دولت را بر آن داشته که از صادرات غیر نفتی فاصله گرفته و به سمت و سوی صادرات غیر نفتی برویم این است که صادرات غیر نفتی موجب ارز آوری به کشور، افزایش قدرت پول ملی، ایجاد فضای کسب و کار و همچنین درآمد های سرشاری است این بخش وارد اقتصاد کشور می کند.
کیانی پور ادامه داد: کهگیلویه و بویراحمد برای پیشرفت راهی جز توسعه صادرات غیر نفتی ندارد، وی افزود: باید با سایر کشورها مراوده ایجاد کنیم و بتوانیم محصولات ناب تولیدی خود را به سایر نقاط جهان معرفی کنیم و محصولاتی را تولید کنیم که در عرصه بین الملل بتواند حرفی برای گفتن داشته باشد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در بخش دیگری از این نشست فزود: علی رغم وفور نعمت های خدادی به این استان، متاسفانه سهم ما بسیار کمتر از آن چیزی است که در اسناد بالا دستی برا ی استان ما در نظر گرفته شده است و به ما اختصاص داده اند.
کیانی پور افزود: یکی از دلایل این امر، عدم فرصت های برابر با سایر استانها در حوزه های زیر ساختی و ساختاری در استان ما می باشد به این معنی که ما هرگز نتوانستیم آیتم های اساسی که در توسعه صادرات می تواند نقش آفرینی کند را بوجود آوریم.
وی ادامه داد: فراموش نکنیم که با توجه به جغرافیای استان کهگیلویه و بویراحمد، دسترسی ما به حوزه های مختلف صادرات بسیار سختمی باشد.
کیانی پور نداشتن استراتژی توسعه تجاری مشخص، عدم برنامه ریزی مدون، عدم تقویت تشکل ها و عدم استفاده بانک ها از منابع ارزی کشور برای رونق صادرات را از دیگر عوامل مهم رونق نیافتن صادرات غیر نفتی در استان دانست.
رئیس اتاق یاسوج افزود: برای رونق اقتصادی استان باید موانع صادرات در استان برطرف شده و برخی زیرساختها را در کهگیلویه و بویراحمد برای توسعه صادرات ایجاد کنیم.
کیانی پور ادامه داد: همچنین نبود کانون های مشاور قوی، نبود شرکت های تخصصی صادرات، مشکلات عدیده حمل و نقل در استان و بوروکراسی پیچیده و فرسوده بانکی در کهگیلویه و بویراحمد باعث شده میزان صادرات غیرنفتی در کهگیلویه و بویراحمد بسیار کمتر از قابلیت های آن باشد.
کیانی پور با اشاره تولید سالانه ۷۵۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در کهگیلویه و بویراحمد، تولید میزان قابل توجهی انواع صنایع دستی، بالا بود سهم این استان در جنگل ها، تنوع گیاهان دارویی و منابع آبی تصریح کرد: در صورت تقویت زیرساخت های مورد نیاز رونق صادرات بستر طبیعی برای توسعه این امر وجود دارد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع ،معادن و کشاورزی یاسوج تصریح کرد: معرفی توانمندی های این استان، افزایش اعتبارات تسهیلات ارزی، کاهش بوروکراسی های اداری، مشوق های مالیاتی ، جذب و آموزش تاجران بزرگ از راهکارهای توسعه صادرات غیرنفتی در این استان است.
وی تدوین برنامه طرح آمایش سرزمینی برای افزایش صادرات غیرنفتی با تلاش استاندار و متولیان امر گامی برای خارج کردن صادرات کهگیلویه و بویراحمد از رکود است.
وی با بیان این که توسعه صادرات عیرنفتی کلید تحقق توسعه پایدار، ایجاد فرصت های شغلی و افزایش درآمد مردم است تصریح کرد: تحقق رویکرد اقتصاد مقاومتی در این استان نیازمند توجه بیشتر به این امر است.