رئیس امور بین‌الملل انجمن تولید‌کنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران گفت: با برداشته شدن عوارض صادراتی کنسانتره، روند صادرات آن که مازاد بر نیاز داخلی است سرعت خواهد گرفت.

رئیس امور بین‌الملل انجمن تولید‌کنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم درباره شرایط پیش روی صادرات سنگ‌آهن گفت: پیش بینی‌ها درباره قیمت جهانی سنگ‌آهن برای نیمه دوم سال جاری چندان امیدوارکننده نیست و بعید به‌نظر می‌رسد افزایش قابل‌ملاحظه‌ای را شاهد باشیم.

کیوان جعفری طهرانی، درباره تاثیر این عدم افزایش قیمت بر صادرات سنگ‌آهن گفت: با وجود ثبات قیمت و به شرط باقی‌ماندن قیمت‌ها در همین محدوده فعلی می‌توان انتظار داشت حداقل یک میلیون تن سنگ‌آهن کنسانتره صادر کنیم.

این فعال معدنی کشور افزود: وضع عوارض صادراتی۳۰‌درصدی برای سنگ‌آهن کنسانتره و ۴۰ درصدی برای گندله در ۴ سال گذشته، تمایل اکثر سرمایه گذاران را برای سرمایه‌گذاری در این ۲ حوزه به‌ویژه گندله از بین برده است و به همین خاطر در سال‌های اخیر به‌ویژه از ابتدای سال ۹۳ شاهد کسری گندله و نیاز به واردات آن هستیم.

وی ادامه داد: با کاهش عوارض صادراتی کنسانتره به ۱۵‌درصد در ابتدای سال جاری، روند صادرات آن تسهیل شد و با رفع عوارض، زمینه صادرات بیشتر فراهم می‌شود.
جعفری طهرانی در رابطه با عوارض صادراتی گندله نیز گفت: دولت باید هرچه سریع تر نسبت به برداشت عوارض صادراتی اقدام تا سرمایه‌گذاران داخلی و همچنین خارجی بعد از رفع تحریم‌ها علاقه‌مندی بیشتری برای سرمایه‌گذاری در این حوزه داشته باشند تا شاهد خودکفایی واردات گندله در آینده نزدیک باشیم.

در برخی اخبار طی روزهای گذشته مقدار صادرات سنگ‌آهن کنسانتره در ۶ ماهه اول سال ۹۴ نزدیک به صفر اعلام شده بود و این در حالی است که صادرات سنگ‌آهن کنسانتره به‌ویژه از شرکت گل‌گهر با انجام مزایده از نیمه اول سال جاری آغاز و در مدت مزبور حداقل ۵۰۰ هزار تن سنگ‌آهن کنسانتره با عیار ۶۶ و ۵/ ۶۶ درصد صادر شده است.