خبرگزاری تسنیم: معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه لغو تحریم‌ها هزینه واردات گندم را حدود ۲۰ درصد کاهش می‌دهد، گفت: امسال نیاز به واردات ۲ میلیون تن گندم برای تامین کسری کشور وجود دارد که لغو تحریم‌ها ۱۰۰ میلیون دلار از این هزینه می‌کاهد.

علی قنبری با اشاره به شرایط تامین کالاهای اساسی پس از برداشته شدن تحریم‌ها، افزود: با وجود اینکه واردات کالاهای اساسی شامل تحریم‌ها نمی‌شود، اما به دلیل مشکلاتی که در نحوه پرداخت پول به فروشندگان وجود داشت، در برخی ازمواقع واردات این کالا ازطریق واسطه‌ها انجام می‌شد که این امر هزینه واردات این محصول را افزایش داده بود.

وی خاطرنشان کرد: بعد از برداشته شدن تحریم‌ها، هزینه‌های واردات کالاهای اساسی ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش می‌یابد و امکان رقابت‌پذیری بیشتری برای واردات کالا فراهم می‌کند.

وی اظهار کرد: مصرف سالانه گندم در کشور ۱۱ میلیون تن است که از این میزان ۹ میلیون تن آن در اختیار خبازی‌ها قرار گرفته و مابقی آن به مصارف صنعت، شیرینی‌پزی‌ها و صنایع ماکارونی می‌رسد. قنبری با پیش‌بینی تولید گندم در سال جاری، تاکید کرد: میزان تولید گندم در کشور به سه مورد میزان بارندگی‌ها، قیمت تضمینی و نحوه مدیریت خرید تضمینی گندم ارتباط دارد. در صورتی که خرید تضمینی گندم در سال جاری به درستی صورت گیرد، از ۱۱ میلیون تن گندم تولیدی کشور ۸ میلیون تن به‌صورت تضمینی خرید می‌شود.

معاون وزیر جهادکشاورزی بیان کرد: تا به امروز در حدود ۶ میلیون تن گندم خریداری شده است، اما پیش‌بینی می‌شود که این رقم تا ۸ میلیون تن افزایش یابد. قنبری اظهار کرد: برای تامین کسری گندم مورد نیار کشور، نیازمند واردات ۲ میلیون تن گندم دیگر هستیم که یک میلیون تن آن در بخش‌های خبازی و یک‌میلیون تن آن برای برای تامین ذخایراستراتژیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. وی تصریح کرد: درصورت واردات این میزان گندم، طبق روال سال‌های گذشته ۶۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج می‌شود که در صورت رفع تحریم‌ها، ۱۰۰ میلیون دلار از هزینه‌های واردات کاسته می‌شود.