showimage.aspx-imagepath=-ostankb_content-media-image-2010-05-707_thum.jpeg&mode=150

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان دارای منابع غنی مختلف و ثروت خدا دادی و منحصر به فردی است که در مقایسه با هر کشور اروپایی برتری دارد.

مهندس قوام نوذری در نشست هیات تجاری از کشور عراق در یاسوج، افزود: کهگیلویه و بویراحمد، با یک درصد مساحت و یک درصد جمعیت کشور ، برخوردار از ۲۰ درصد نفت و گاز ، ۱۰ درصد آب و هشت درصد جنگل کشور است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری، نوذری اظهار داشت: این استان در برخی از بخش ها اگر همه توانمندی ها و ظرفیت های آن را بکار گیرد و فعال کند در آن بخش به اندازه نیمی از اروپا ظرفیت تولید و فعالیت های اقتصادی و بازرگانی دارد.

به گفته استاندار، به عنوان مثال این استان تنها در بخش گیاهان دارویی دارای ۴۰۰ گونه گیاهی مختلف است در حالی که کل کشورهای اروپایی ۸۰۰ گونه شناخته شده دارند.

وی تصریح کرد: ۱۸ رشته رودخانه، ۳۳ آبشار، ۳۰۰دهانه چشمه و با میانگین بارش ۷۵۰میلی متر ، سالانه ۲/۱۱میلیارد متر مکعب آب در استان تولید و زمینه احداث ۲۲ساختگاه بزرگ و متوسط آبی استان که در دست  مطالعه و یا اجرا دارد را ایجاد کرده است.

وی افزود: طبیعتی زیبا و دلنشین و اقلیمی چهار فصل، حیات وحش و منطقه حفاظت شده و به ثبت رسیده جهانی دنا و رشته کوه های مرتفع و همشیه پوشیده از برف دنا، وجود ۵۸۳ اثر باستانی به ثبت رسیده و پیست اسکی کاکان، چشمه بلقیس، آبشار یاسوج و ده ها موقعیت ارزشمند دیگر، استان را به منطقه خوب گردشگری تبدیل کرده است.

استاندار افزود: کهگیلویه و بویراحمد سالانه بیش از ۴۵۲ هزار تن محصولات زراعی، بیش از ۲۰۵هزار تن محصولات باغی، بیش از ۱۳هزار تن گوشت قرمز و هشت هزار تن مرغ، ۶۰۶تن عسل و بیش از هفت هزار تن ماهی سردآبی تولید می کند که بخش زیادی از آن مازاد نیاز استان است و صادر می شود.

نوذری، وجود دو میلیون ۳۰۰هزار راس دام سبک و دو میلیون ۱۷۷هزار راس دام سنگین را از دیگر توانمندی های این استان برشمرد.

نوذری تصریح کرد: تولید ۲۰ درصد نفت و گاز کشور و وجود ۴۶ معدن مختلف از جمله فسفات، سیلیس و دیگر عناصر از مزیت های دیگر برای سرمایه گذاری در این استان است.

استاندار، فراهم بودن شبکه های زیر ساختی راه های استان و قرار گرفتن آن به عنوان کریدور شمال به جنوب کشور ، وجود دو فرودگاه یاسوج و گچساران و ایجاد راه آهن در آینده نزدیک و همچنین حداق فاصله ۶۰ کیلومتری و حداکثر ۱۶۰کیلومتری با بنادر جنوب و جوان بودن شبکه حمل و نقل استان را از ظرفیت های این بخش برشمرد.

وی یاد آور شد: در ۹ماهه گذشته، هفت میلیون و ۸۰۰ هزار دلار صادرات غیر نفتی استان بوده که ۵/۱میلیون دلار آن به کشور عراق صادر شده است.

نوذری همچنین، خیزش و بیداری اسلامی را بین ملل اسلامی و کشورهای عربی خاور میانه تبریک گفت و اظهار داشت: کهگیلویه و بویراحمد آنچه که دارد و شما مشاهده کردید به برکت انقلاب اسلامی است و تمام فرصت های اقتصادی، ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی، توسعه کشاورزی و زیر بنایی این استان بعد از جنگ تحمیلی ایجاد شده است.

استاندار تصریح کرد: پیش از انقلاب اسلامی، اقتصاد و صنعت ایران در زمره کشورهای توسعه نیافته جهان بود و بعد از انقلاب، اندیشه اسلامی همراه با علم و تخصص بومی باعث شد در همه زمینه ها بخصوص علم و فناوری و پیشرفت و توسعه همه جانبه در ردیف کشورهای برتر جهان قرار بگیرد.

وی عراق را کشوری مناسب و مهم برای تبادل تجارت و بازرگانی عنوان کرد و گفت: مشترکات فرهنگی و اجتماعی این کشور با ایران اسلامی بسیار زیاد است و به همین منظور می توان تبادلات قوی تجاری و سرمایه گذاری بین کشور عراق و کهگیلویه و بویراحمد ایجاد شود و در این رابطه هر گونه موانع و مشکلی باشد قابل رفع خواهد بود.

مسوول این هیات هم گفت: در بازدیدهای سه روزه انجام شده از تاسیسات و واحدهای تولیدی و صنعتی در بخش های مختلف همه شهرستان های این استان به این نتیجه کلی رسیده ایم که کهگیلویه و بویراحمد استانی توانمند، غنی و دارای حجم تولیدات بالایی در همه ابعاد می باشد و ما هم تلاشمان بر این خواهد بود تا حجم مبادلات بازرگانی و سرمایه گذاری را در حد اعلایی افزایش دهیم.

خالد حسن افزود: تلاش می کنیم تا بخشی از کالاهای مصرفی مورد نیاز کشور عراق را از این استان خریداری کنیم.

این هیات متشکل از ۲۶نفر تجار از استان های مختلف عراق به دعوت از اتاق بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده بودند، به مدت سه روز توانمندی های استان را در همه زمینه برای مبادلات تجاری، بازرگانی و سرمایه گذاری مورد بازدید و بررسی قرار دادند.