به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج چهاردهمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد با دستور کار “تدوین ساز و کار لازم جهت تسهیل در خرید محصولات از واحد های تولیدی استان” و با حضور استاندار و اعضای شورای گفت و گوی استان، حجه السلام بزرگواری نماینده مردم شهرستان های کهگیلویه، بهمئی ، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی، فرمانداران استان، مدیران کل دستگاه های اجرایی و ذیحسابان استان برگزار شد.

رئیس اتاق یاسوج با اشاره به دستور کار این نشست بیان کرد: تدوین ساز و کار لازم جهت تسهیل در خرید محصولات از واحد های تولیدی استان می تواند شرایطی را فراهم کند که فضای کسب و کار در استان رونق یابد.

جبار کیانی پور افزود:با توجه به مصوبه جلسه قبل شورای گفت و گو در این خصوص، جلساتی در اتاق بازرگانی و سازمان امور دارایی و اقتصادی استان برگزار و ساز و کارهای لازم برای این امر مهم مشخص شده است.

وی با بیان اینکه: استفاده از اعتبارات عمرانی می تواند یکی ازتاثیرگزارترین راهکارها برای کمک به تولیدات استان باشد، افزود: اگر براورد های اولیه توسط کارفرماها طوری تنظیم شود که محصولات مورد نیاز پروژه ها از تولیدات استان خریداری شود بدون شک کمک قابل توجهی به امر تولید در استان خواهد شد.

کیانی پور خرید تولیدات داخلی کهگیلویه و بویراحمد را مهم‌ترین راه کمک به تولید و اشتغال این استان دانست.

وی با بیان اینکه در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت باید خرید تولیدات داخلی استان را در رأس برنامه‌های اقتصادی قرار دهیم، افزود: این کار بهترین راه برای ایجاد رونق در فضای کسب و کار استان است.

رئیس اتاق بازرگانی یاسوج بیان کرد: به همین منظور لازم است تا بخش خصوصی نیز به تولید کالاهای باکیفیت روی آورد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران گفت: اگر به اقتصاد کشورهای پیشرفته نگاه کنیم، آن‌ها این کار را سرلوحه برنامه‌های خود قرار دادند و کشور هند الگویی در این زمینه برای استفاده از تولیدات داخلی است.

کیانی پور بیان کرد: باید برنامه‌ای مشخص و مدون در استان برای استفاده از کالاهای داخل استان داشته باشیم تا بتوانیم در یک پروسه زمانی مشخص به رونق بخش تولید استان کمک کنیم.

وی افزود: باید گروه کالاهایی را مشخص کنیم و در خصوص مسائل کیفی آن آزمایش‌های لازم را توسط دستگاه‌هایی همانند استاندارد انجام دهیم.

رئیس اتاق یاسوج رعایت استانداردها توسط واحدهای تولیدی را ضرورتی برای اجرای این برنامه در استان دانست.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد در این نشست افزود: با برنامه ریزی های انجام شده و ارایه راهکارهای قانونی باید استفاده و خرید محصولات و تولیدات داخلی استان از سوی دستگاه های دولتی فراهم شود.

 سید موسی خادمی گفت: خرید تولیدات داخلی استان از سوی دستگاه های اجرایی و فرهنگ سازی در این زمینه در راستای اقتصاد مقاومتی و سیاست های دولت یازدهم است.

وی اظهارکرد: حمایت از تولیدات داخلی استان نقش مهمی در تشویق سرمایه گذاران بخش خصوصی دارد.

خادمی از تشکیل یک کارگروه ویژه شامل دستگاه های متولی و نظارتی در این راستا خبر داد و تصریح کرد: تمامی شاخص های ضروری کالاهای تولیدی استان در ابعاد مختلف در این کارگروه مورد بررسی و ارزیابی کارشناسی قرار می گیرد.

وی ابراز داشت: خرید محصولات تولیدی استان به معنای تحمیل و اجبار دستگاه های دولتی در این زمینه نیست.

خادمی عنوان کرد: سازمان صعنت ، معدن وتجارت و جهاد کشاورزی استان باید فهرستی از مهمترین و با کیفیت ترین کالاها و محصولات تولیدی استان را به نهادها و دستگاه های مختلف معرفی و ارایه کنند.

وی گفت: فهرست این کالاهای شناسایی و احصا شده نیز بر اساس ضوابط و برنامه تدوین شده از سوی شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی به همه دستگاه ها ارسال شود.

معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد نیز در این نشست گفت: سازمان صنعت ، معدن و تجارت فهرست مصالح و کالاهای تولیدی داخل استان با کاربردهای عمرانی را احصا و در اختیار دستگاه های اجرایی و سندیکای پیمانکاران قرار دهند.

پژمان نیک اقبالی همچنین وجود بیش از دو هزار پیمانکار در سطح استان را یکی از ظرفیت های بالقوه سرمایه گذاری بخش خصوصی دانست و خواستار ارتباط بیشتر بین سندیکای پیمانکاران و اتاق بازرگانی استان برای استفاده مطلوب از این ظرفیت مهم شد.

وی از مطالبات بیش از ۱۸۰ میلیارد تومانی پیمانکاران کهگیلویه وبویراحمد از دستگاه های مختلف اجرایی استان خبر داد و گفت: با وجود این میزان سرمایه گذاری از سوی این قشر اما همچمنان برخی دستگاه ها با بی مهری از پیمانکاران خارج استان در اجرای پروژه های عمرانی خود استفاده می کنند.

 

نماینده مردم شهرستان های کهگیلویه، بهمئی ، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: استفاده و خرید محصولات و تولیدات داخل استان بدون شک به رونق و تقویت بخش خصوصی و فضای کسب و کار کمک خواهد کرد.

حجت الاسلام سید علی محمد بزرگواری افزود: یکی از ظرفیت های مغفول مانده در بخش خصوصی از سوی دستگاه های اجرایی و متولیان امر ظرفیت پیمانکاران است.

وی بیان کرد: با ساماندهی و اعتماد به این ظرفیت عظیم ضمن اجرایی و عملیاتی شدن بسیاری از طرح های راکد و پروژه های عمرانی معطل مانده در استان تولید و اشتغال نیز رونق خواهد گرفت.

وی یکی از شاخص های لازم برای رونق تولیدات داخلی در استان اطلاع رسانی و تبلیغات مناسب از سوی رسانه ها دانست و گفت: رسانه ها باید به جای پرداختن به مسایل حاشیه ای جهت دهی خود را به مبانی و نیازهای ضروری مردم سوق دهند.

در پایان این برنامه اعضای حاضر در این نشست در ضیافت افطاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج شرکت کردند.