رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج امروز در دیدار هیئت نمایندگان اتاق یاسوج، اعضای خانه صنعت، معدن، مدیران سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و برخی از فعالین اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد با حجت الاسلام و المسلمین سید علی اصغر حسینی امام جمعه شهر یاسوج؛ گفت: تریبون رسای نماز جمعه بیشتر از هر بخشنامهای میتواند در رفع مشکلات اقتصادی گرهکشا باشد.
جبار کیانی پور عنوان کرد: مشکلات جامعه باید توسط روحانیون و ائمه جمعه که بدون سیاسیکاری به کار خود ادامه میدهند بیان شود تا با ایجاد شرایط لازم زمینه اشتغال و تولید در استان فراهم شود.
وی با اشاره به شعار سال همدلی و همزبانی دولت و ملت تصریح کرد: تریبون ائمه جمعه باید منشا همدلی و همزبانی دولت و ملت شود و مسئولان اقتصادی و کسانی که در این زمینه فعالیت میکنند پیش از خطبههای نماز جمعه مسائل و مشکلات اقتصادی را برای مردم شرح دهند.
رئیس پارلمان بخش خصوصی ادامه داد: آنچه بیش از تحریمهای خارجی اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار داده خودتحریمهای داخلی است که با تصمیمهای نادرست و نابهجا صورت گرفته شده است.
کیانیپور بیان کرد: تعطیلی کارخانهها، بیکار شدن و نارضایتی مردم از اهداف دشمن است و ما نباید در این خصوص با دشمن همراه شویم بلکه با ایجاد تصمیمهای درست و منطقی در رشد اقتصادی کشور تلاش کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج از نرخ بالای سود تسهیلات بانکی هم انتقاد کرد و افزود: نرخ بالای سود بانکی باعث وارد شدن آسیب و ضربهخوردن تولیدکنندگان استان شده است.
وی تصریح کرد: بانکها با نگاه ایجاد اشتغال، رونق تولید و رشد اقتصادی به فعالیتهای اقتصادی کمک و آنها را مورد حمایت قرار دهند که بدون حمایت بانکها رسیدن به اهداف مورد نظر دور از دسترس است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با اشاره به اینکه ۵۰۰ طرح صنعتی در این استان در حال اجرا است، گفت: در صورت فراهم شدن شرایط این طرحها در آیندهای نچندان دور به چرخه تولید استان وارد میشوند.
داریوش دیودیده اظهار داشت: با توجه به اینکه رونق کسب و کار از اولویت های مهم دولت است تلاش میشود فضای لازم برای تحقق این امر در استان فراهم شود.
وی عنوان کرد: ۷۰۰ واحد صنعتی دارای مجوز، ۱۲ شهرک صنعتی دارای امکانات زیرساختی، ۲۰ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب ، ۹۵ معدن دارای پروانه بهره برداری در استان وجود دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد افزود: تاکنون ۷۰ کارت بازرگانی برای انجام صادرات در این استان صادر شده و ۵۰۰ طرح صنعتی در استان در حال اجرا است.
دیودیده ابراز کرد: دولت و مجلس در سال ۹۴ توجه خاصی به بحث تولید و کسب و کار دارند و اقداماتی در این راستا انجام دادهاند که از مهمترین آنها تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید است.
وی عنوان کرد: تولیدکنندگان، صنوف و فعالان اقتصادی استان مشکلاتی شامل کمبود نقدینگی، کمبود سرمایه در گردش و سختگیری در زمینه بیمه و مالیات دارند که امید است با همکاری مسئولان اجرایی این مشکلات کاهش یابند.
حجت الاسلام و المسلمین سید علی اصغر حسینی در این نشست افزود: ایران اسلامی اکنون به دلیل تحریم های دشمنان دچار مشکلات اقتصادی شده اما چنین مشکلی در کهگیلویه و بویراحمد بیش از سایر نقاط کشور است و عامل اصلی آن نیز فراهم نبودن زیرساخت های اقتصادی لازم در استان است.
وی بیان کرد: رونق تولید و کسب و کار در این استان و کاهش مشکلات اقتصادی آن مستلزم همکاری همه جانبه مردم، مسوولان اجرایی، متولیان امر، نهادهای دولتی و بانک های عامل استان است.
حسینی اظهار کرد: برخی مسایل کهگیلویه و بویراحمد از جمله مشکلات اقتصادی جنبه ملی داشته و نمی توان اقدام خاصی برای رفع آنها در این استان انجام داد اما یکی از راهکارهای مناسب در همین راستا آن است که مردم و مسوولان اجرایی استان بیش از پیش به فکر توسعه و پیشرفت اقتصادی منطقه باشند.
وی عنوان کرد: بر اساس گزارش های رسیده برخی افراد متمکن کهگیلویه و بویراحمد بنا به دلایل مختلف اقدام به سرمایه گذاری اموال خود در دیگر نقاط کشور می کنند که در صورت ساماندهی چنین سرمایه هایی در این استان بخشی از مشکلات اقتصادی استان از جمله بیکاری کاهش می یابد.
حسینی ابراز داشت: اصناف و بازاریان کهگیلویه و بویراحمد اجازه ندهند عده ای افراد سودجو وارد عرصه اقتصادی این استان شده و با برخی اقدامات ناپسند از قبیل کم فروشی و یا گران فروشی خدمات ارزنده آنان را خدشه دار کنند.
پس از این نشست شرکت کنندگان در آن به منظور ادای احترام به مقام شهدا و غبار روبی و عطرافشانی قبور آنان عازم گلزار شهدای یاسوج شدند.