به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج سیزدهمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد و اولین نشست این شورا در سال ۹۴ صبح امروز در سالن شماره یک استانداری با حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد و دیگر اعضای شورا برگزار شد.

در این نشست هریک از اعضا پیشنهادات خود را برای بهبود فضای کسب و کار استان ارائه و به ریشه‌یابی علل مشکلات پیش روی فعالین اقتصادی استان پرداختند.

در پایان این نشست نیز انتخابات اعضای بخش خصوصی و تعاونی شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان برگزار شد و اعضای ثابت شورا ۴ تشکل خصوصی، ۳ تشکل تعاونی و یک تعاونی فعال را برای عضویت در شورای گفت و گوی استان انتخاب کردند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این نشست با اشاره به مشکلات و موانع تولید و سرمایه‌گذاری در کهگیلویه و بویراحمد افزود: برخی از این مشکلات و موانع ملی است و برخی از موانع موجود منطقه‌ای و قابل حل و فصل است.

سیدموسی خادمی با بیان اینکه جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی از مهمترین شوراها در استان می باشد افزود: نیاز است نماینده مردم در مجلس، قوه قضاییه و حتی ائمه جمعه نیز در این جلسات حضور داشته باشند. وی با اضافه کرد: وظیفه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی بسترسازی و تسهیل برای حضور بخش خصوصی در استان است.

خادمی با اشاره به اینکه عدم اعطای مجوز به موقع توسط دستگاه‌ها، برخوردهای بد و مالیات‌های سنگین همه از عوامل و موانع پیش‌روی بخش تولید و جذب سرمایه‌گذار در کهگیلویه و بویراحمد است، بیان کرد: اتاق بازرگانی، اتاق تعاون ، مدیرکل اقتصادی استانداری و مدیرکل اقتصادی و دارایی استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب پنجره واحد ظرف ۲۰ روز تا یک ماه و با استفاده از تجربیات سایر استان‌ها موانع پیش‌روی بخش تولید استان را بررسی و گزارش آن را ارائه دهند.

مقام ارشد اجرایی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: همه دستگاه‌ها باید برای رفع موانع تولید، حضور بخش خصوصی در استان، توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد نهایت تلاش را انجام دهند و اگر در جایی فردی ولو اینکه کارشناس اداره هم باشد سبب سنگ‌اندازی شود با وی برخورد شدیدی صورت می‌گیرد.

خادمی خواستار برگزاری همایش ملی توسعه سرمایه‌گذاری در استان کهگیلویه و بویراحمد شد و گفت: برگزاری چنین همایشی در استان ضروری است که تلاش می‌شود همایش ملی توسعه سرمایه‌گذاری شهریور سال جاری در استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از سخنان خود افزود: دستگاه‌ها و ادارات مختلف ملزم به خرید محصولات تولید استان هستند و به جزء در موارد نبود کیفیت لازم و متفاوت بودن قیمت خرید، محصولات استانی بر سایر محصولات ترجیح داده شود و مدیران و ذی‌حسابان ادارات موظف به رعایت این موضوع هستند.

موسی خادمی تصریح کرد: سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی ۹۰ میلیارد تومان جذب سرمایه‌گذاری شد ضمن اینکه بنیاد‌های عمومی غیردولتی شامل بنیاد کوثر، بنیاد برکت، بنیاد ناجا و بنیاد خاتم‌الاوصیاء اقداماتی خوبی را در استان انجام دادند که امیدواریم با اقدامات صورت گرفته شاهد رشد استان کهگیلویه و بویراحمد باشیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در این نشست به دستاوردهای دولت یازدهم اشاره کرد و اظهار داشت: کنترل تورم یکی از اقدامات مهم دولت یازدهم در کمتر از دو سال است که هم‌اکنون نرخ تورم در کشور کمتر از ۱۵ درصد است.

جبار کیانی پور به آرامش و ثبات در نرخ ارز اشاره کرد و افزود: کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی موجب جذب سرمایه‌گذار در استان و رشد کهگیلویه و بویراحمد می‌شود.

وی با اشاره به احیاء سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی در کشور افزود: لایحه رفع موانع تولید در کشور تصویب شده که نیاز است بخشی از این قوانین در کارگروه استانی بومی‌سازی شود تا موانع پیش‌روی تولید استان رفع شود.

رئیس اتاق یاسوج وجود تحریم‌ها را عمده مشکلات پیش‌روی بخش تولید دانست و افزود: رفع تحریم‌های خارجی در آرامش بخش تولید مثمرثمر خواهد بود.

رئیس پارلمان بخش خصوصی در ادامه تصریح کرد: عدم تخصیص اعتبارات و تسهیلات از محل هدفمندی یارانه‌ها دیگر مشکل بخش تولید است که در مدت هفت سال از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها تاکنون دولت هیچ تسهیلاتی به بخش تولید پرداخت نکرده است.

وی بیان کرد: انتظار می‌رود تسهیلات موردنیاز از محل هدفمندی یارانه‌ها به بخش تولید داده شود تا این بخش بتوانند با مشکلات کمتری به کار خود ادامه دهند.

معاون برنامه‌ریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست اظهار کرد: در یک سال گذشته علی‌رغم مشکلات موجود در کشور اقدامات خوبی در استان کهگیلویه و بویراحمد شکل گرفت.

معاون برنامه‌ریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد به کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی اشاره کرد و گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته نرخ سود تسهیلات بانکی برای هشت استان محروم کشور از جمله کهگیلویه و بویراحمد چهار تا پنج درصد کاهش پیدا کرد.

وی با اشاره به افزایش ۲۰ برابری تسهیلات صندوق توسعه ملی برای استان، افزود: در سال گذشته میزان تسهیلات اختصاص یافته صندوق توسعه ملی بیش از ۸۰ میلیارد تومان بود این در حالی است که در سال ۹۱ میزان تسهیلات این صندوق برای استان ۳۰ میلیارد ریال بوده است.

این مسئول تصریح کرد: در سال گذشته استان‌ کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ برگزاری جلسات شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی عملکرد خوبی در بین استان‌های کشور داشت.

نوروزی ادامه داد: در راستای تقویت سرمایه‌گذاری و رشد اقتصاد استان بنیاد برکت و سازمان اقتصادی کوثر کارها و اقدامات خوب و مهمی در استان انجام می‌دهند.

معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد از امضای تفاهم‌نامه‌ای با صندوق کارآفرینی امید خبر داد و گفت: با همکاری صندوق کارآفرینی امید تسهیلات و اعتبارات خوبی برای استان در نظر گرفته شده که این تسهیلات در نقاط محروم استان هزینه می‌شود.

وی تصریح کرد: بسیاری از عوامل برون‌زا و فراملی موجب عدم توسعه سرمایه‌گذاری در استان شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از اقدامات خوب شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد به تقسیط مجدد بدهی تولید کنندگان برمی‌گردد که بار بزرگی را از دوش آن‌ها برداشته است.

نوروزی بیان کرد: در شورای گفت و گو تصمیمات خوبی برای خروج از رکود بخش‌های تولیدی خصوصی و تعاونی گرفته می‌شود.

نوروزی افزود: در این شورا نمایندگانی از هر سه قوه حضور دارند که از نزدیک مشکلات بخش خصوصی و تعاونی را از زبان خود کارآفرینان و تولید کنندگان می‌شنوند.

وی بیان کرد: هم نمایندگان مردم در مجلس برای انتقال مشکلات به مسئولان کشوری در این شورا حضور دارند و هم مسئولان قضایی با موانع تولید و اشتغال و کسب و کار در استان آشنا می‌شوند.

نوروزی از برگزاری تعداد ۸ جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در استان کهگیلویه و بویراحمد در طول سال گذشته خبر داد و گفت: یکی از استان‌های نمونه در برگزاری این جلسات و تصمیمات اثرگذار در آن هستیم.

این مسئول با اشاره به تصمیماتی که در این شورا برای رفع موانع تولید و کسب و کار در استان تاکنون گرفته شده است، تصریح کرد: یکی از اقدامات خوب به تقسیط مجدد بدهی تولید کنندگان برمی‌گردد که بار بزرگی را از دوش آن‌ها به دلیل مشکلات برداشته است.

وی گفت: از دیگر اقداماتی که شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در استان داشته مربوط به استمهال بدهی‌ها بوده و دیگری نیز تصویب سرمایه در گردش برای پرداخت که منجر به خروج از رکود می‌شود.

نوروزی با اشاره به این که مسئولان ارشد استانی به خصوص استاندار با جدیت در اینگونه جلسات حاضر می‌شوند و همواره به دنبال خروجی اثرگذار آن‌ها هستند، افزود: جلسات شورا در سال جدید هم با برنامه‌ریزی مناسب و برنامه‌های منتج به نتیجه برگزار خواهد شد.

مدیرعامل بانک صادرات استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: در استان‌هایی مانند اصفهان و تهران مشخص است که نرخ بازده چقدر است و اصولا برای پی بردن به امور همه از وضعیت‌ها آگاهی دارند.

وی با بیان این که همه نسبت به هم غریبه‌ایم، تصریح کرد: برای پیشبرد امور باید بدانیم که جامعه از واحدهای تولیدی چه چیزی می‌خواهد.

این مدیر بانکی با بیان این که دستورالعمل‌ها برای شرکت‌های تولیدی در این استان نسبت به سایر استان‌ها باید آسان‌تر باشد، اظهار کرد: در این استان همچنین وضعیت حسابرسی از یک واحد تولیدی بسیار پیچیده‌تر از سایر استان‌های دیگر است.

نقیبی خاطرنشان کرد: باید در نظر بگیریم که حجم فروش یک واحد تولیدی در شیراز و اصفهان بسیار بالاتر از این استان است و لذا تولید مواد اولیه هم ارزان‌تر است.

رئیس اتاق اصناف مرکز کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با بیان دلایل رکود کسب و کار در استان افزود: رقابت‌های خارج از رفاقت و خودزنی‌ها عامل رکود کسب و کار در این استان است.

سیدنادر موسوی قوام‌آباد رئیس اتاق اصناف مرکز استان اظهار کرد: اتاق اصناف متشکل از ۳۰ اتحادیه در مرکز استان است.

این مسئول گفت: اکنون تعداد ۷ هزار واحد صنفی تحت پوشش این اتاق است و به ازای هر واحد صنفی به صورت میانگین سه نفر مشغول به کار هستند.

موسوی‌ قوام‌آباد بیان کرد: اما بر سر راه اشتغال‌زایی در استان مشکلاتی وجود دارد که قبل از هر چیز به خودمان که بومی‌ استان هستیم، برمی‌گردد که به جای این که برای رفع مشکلات با هم باشیم متأسفانه به دنبال یکدیگریم.

وی گفت: وضعیت به گونه‌ای شده که اگر ۵۰۰ شغل ایجاد می‌کنیم با اقداماتی که داریم هزار نفر را بیکار می‌کنیم که همه به دلیل رقابت‌های خارج از رفاقت است.

رئیس اتاق اصناف مرکز استان با بیان اینکه نام بردن از افراد و بیان کارهایی که با کار و کسب ضدیت دارد امکان‌پذیر نیست، تصریح کرد: چنان ناامنی از لحاظ سرمایه‌گذاری ایجاد کرده‌ایم که سرمایه‌گذار بومی نیز کار کردن در استان‌های هم‌جوار و ایجاد شغل برای دیگران را به ماندن در استان ترجیح می‌دهد.

موسوی‌قوام‌آباد خاطرنشان کرد: هر کدام که مسئولیتی در اداره و سازمانی داریم قبل از هر چیز برای یکدیگر مشکل‌‌تراشی و مانع‌تراشی می‌کنیم.