نشست کمیته کارشناسی کارگروه توسعه صادرات استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور مدیرکل امور اقتصادی استانداری، معاون سازمان صنعت معدن، مدیرکل گمرک استان، رئیس اتاق بازرگانی یاسوج و صادرکنندگان فعال استان در محل سالن جلسات اتاق یاسوج برگزار شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در این نشست اظهار کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد دارای ظرفیت ها و توانایی های بوالقوه اقتصادی است، ولی با اینحال وضعیت صادرات استان در حال حاضر درخور و شایسته این استان نمی باشد.
جبار کیانی پور ادامه داد: باید تلاش کنیم با ارائه راهکارها و حل مشکلات پیش روی صادر کنندگان وضعیت صادرات استان را به برنامه پنجم توسعه برسانیم، وی بیان کرد: برای رونق صادرات استان درحال برنامه ریزی و سیاست گذاری هستیم تا مجموعه هایی که قابلیت و قدرت صادرات را دارند ارتقا دهیم و همچنین دیگر تولیدکنندگان را به این سمت بیاوریم.
کیانی پور تصریح کرد: استانداری، سازمان صنعت و معدن، گمرک و اتاق بازرگانی برای پیگیری و حل مشکلات صادرکنندگان استان آمادگی کامل دارند و همکاری لازم را با فعالین اقتصادی استان در این خصوص خواهند داشت.
رئیس اتاق یاسوج خاطرنشان کرد: پایین آمدن قیمت تمام شده کالا اصلیترین راهکار برای توسعه و رونق اقتصادی استان می باشد که در این خصوص دولت وظیفه دارد با ارائه و اجرای راهکارهای کارشناسی به تولید صادراتی استان کمک کند تا قیمت تمام شده کالا را پایین بیاورند.
مدیرکل امور اقتصادی استانداری نیز در این نشست اظهار کرد: استاندار کهگیلویه و بویراحمد پس از جلسات متعدد کارگروه های توسعه صادرات و بررسی نتایج این نشست ها نگرانی خود را از وضعیت صادرات استان اعلام کرده و این آمار را شایسته استان نمی دانند.
سهمگین ادامه داد: استانداری کهگیلویه وبویراحمد توسعه صادرات استان را در اولویت برنامه های اقتصادی خود دارد و در این خصوص آمادگی دارد تا همکاری های لازم را برای حل مشکلات صادر کنندگان داشته باشد.
وی تصریح کرد: باید این موضوع در دو بخش بررسی شود یک اینکه مشکلات پیش روی صادرکنندگان استان برای امر صادرات تولیدات خود، ارزیابی و حل شوند؛ دوم با توجه به اینکه بخش زیادی از تولید استان در استانهای دیگر صادر می شود باید بررسی شود که چرا در گمرک استان این امر انجام نمی شود و صادرکنندگان را با راهکارهای تشویقی به سمت گمرک استان خودمان بیاوریم.
یاوری مدیر فروش کارخانه سیمان نیز در این نشست اظهار کرد:کارخانه سیمان یاسوج در سال ۹۲ بیش از ۱۸ تن صادرات داشته است ولی با بوجود آمدن شرایط سیاسی حاضر در خاورمیانه و بخصوص ناامنی ها در کشور عراق، صادرات سیمان به این منطقه متوقف شده است، یاوری حمل و نقل و پایانه ها را از دیگر مشکلات مهم سد راه صادرکنندگان استان دانست و افزود: حمل و نقل در استان از لحاظ زیرساختی بسیار ضعیف می باشد.
نماینده شرکت زردبند نیز در این نشست افزود در حال بستن قراردادی با کشور سوئیس هستیم و به زودی در امر صادرات تحولی چشمگیر خواهیم داشت.
نماینده شرکت آسه نیز در این نشست اظهار کرد: شرکت آسه از موفقترین تولیدکنندگان استان در امر صادرات می باشد و خوشبختانه صادرات خوبی را درسال ۹۳ داشتیم همچنین در نظر داریم ظرفیت تولید خود را بالا ببریم وی اضافه کرد: جوایز صادراتی می تواند مشوقی تاثیرگذار باشد وبخشی از مشکلات پیش روی صادرکنندگان را نیز برطرف کند.
در ادامه دانشمند صادرکننده حقیقی استان پرداخت تسهیلات به صادرکنندگان و عدم دسترسی گمرک به حمل کالاهای صادراتی خود را از مهمترین مشکلات پیش روی خود دانست.
در ادامه نماینده شرکت سپاهان موکت نیز مهمترین مشکل پیش روی کارخانه سپاهان موکت را بحث حمل نقل در استان دانست و ادامه داد: نرخ کرایه حمل بار نیز در استان نسبت به بقیه استانها بالاتر است.