همایش روز ملی صادرات ۱۸ آبان ۱۳۹۰ به همت اتاق بازرگانی وصنایع ومعادن یاسوج در سالن اجتماعات بانک صادرات با حضور صادرکنندگان، مدیران عامل بانکها، تجار، فعالین اقتصادی، استاندار محترم استان، مدیرکل دفتر اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت، معاون محترم وزیر صنعت، معدن و تجارت و عده ای از مدیران دولتی برگزار شد.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج گفت: همه با هم تلاش کنیم، مشکلات ومعضلات بخش تولید وصادرات را از میان برداریم و بر مشکلات فائق آئیم.
جبارکیانی پور در جمع بازرگانان، تجار و صادرکنندگان استان کهگیلویه وبویراحمد، افزود: روز ملی صادرات روز تقدیر وتکریم از همه صادرکنندگان و تلاشگران است که درعرصه ملی برای آبادانی کشور کوتاهی نمی کند.
وی افزود: بهترین راه تجلیل و تقدیراز این عزیزان این است که برنامه ریزی آنها را بپذیریم و به رسمیت بشناسیم .
رئیس اتاق بازرگانی وصنایع ومعادن یاسوج تصری کرد: باید در بازاریابی شرایطی را ایجاد کنیم که صادرکنندگان ابتدا خود را اداره کنند و بعد به حیات خود ادامه دهند و بخش خصوصی نیازمند کمک از این و آن نشود و در بازارهای جهانی مانند رقبای خود مانور دهد.
کیانی اضافه کرد: بهترین راه کمک و ایجاد تدابیر ضروری برای کاهش هزینه تولید، ارائه تسهیلات برنامه پنجم وپرداخت سرمایه درگردش به تولید کنندگان است .
استاندار کهگیلویه وبویراحمد درادامه همایش گفت: مسئله اشتغال که دغدغه اصلی در نظام است به تنهایی در بدنه دولت حل نمی شود و چاره کار در دست بخش خصوصی است .
مهندس اکبر نیکزاد افزود: برای بر طرف شدن معضل بیکاری نباید منظر دولت بنشینیم بلکه همه گروههای اقتصادی، سازمانها و دانشگاهها باید در این میدان مهم وارد گود شده وبا همت و تلاش مضاعف این نظام را در این مسیر یاری دهند .
وی با بیان اینکه دولت سیاست تصدی گری و کوچک سازی را دنبال کرده و دراین مسیر گام های مهمی براشته است، گفت : باید با فرهنگسازی این ذهنیت در میان مردم و مسئولان تغییر کند که منظور از اشتغال شاغل شدن در سازمان ویا نهاد دولتی نیست.
استاندارگفت: برای اینکه در مسیر اشتغالزایی وکاهش آمار بیکاری به دولت و شغل دولتی واسطه نباشیم لازم است سیستم اقتصادی بخش های اقتصاد خصوصی این استان برنامه ریزی داشته و دریک حلقه علمی، اقتصادی ومنطقی، هماهنگ و دست در دست هم داده به فعالیت بپردازند.
نیکزاد افزود: هر فعالیت اقتصادی باید ابتدا هدف گذاری شود و براساس برنامه های کوتاه مدت، میا ن مدت و بلند مدت در دوره های زمان بندی مشخص به بررسی وضعیت پرداخت و ببینیم که نسبت به برنامه جلوتر هستیم یا عقب مانده ایم .
استاندار، صادرات را اصلی ترین عامل توسعه و ایجاد اشتغال، تولید ودرآمد دانست و گفت: تا زمانی که در تولیدات ما مسئله کاهش هزینه ها،رقابت و کیفیت لحاظ نشود دربازار ملی و جهانی به موفقیت چندانی دست نخواهیم یافت .
نیکزاد، چاره توسعه اقتصادی و اشتغال را رو آوری به سمت طرح های صنایع پیشرفته به منظور ایجاد کسب وکار جدید، مشارکت بیشتر بخش خصوصی و سرمایه گذاری، تعمیم وتقویت روحیه خودباوری، بالا بردن دانش بومی و فنی و پرداخت به موقع تسهیلات دربخش اقتصادی و سرمایه گذاری دانست.
درادامه همایش معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: رقابت در راستای اصلاح فرآیندهاو درسایه تسهیل تجارت محقق شود.
نکویی مهر به روز کردن دانش، روش وسرعت را در امر تجارت مهم خواند وگفت تولید وتجارت دو موضوع مهم درکشور محسوب می شوند که برای ارتقا آنها ساماندهی حمل ونقل، دسترسی آسان به اینترنت و همکاری بانک ها ضروری می باشد .
حیدرپوردراین همایش عنوان کرد: حدود ۷۰۰ واحد صنعتی دراستان وجود دارد که ۳۳۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری این واحدهای صنعتی است که این رقم نسبت به بقیه استانها رقمی نیست اما صنعتگران استان با این سرمایه گذاری در حال کار و فعالیت هستند.
وی اظهار کرد: در دو سال گذشته با تولید کالاهای خوب و با کیفیت، میزان صادرا ت استان از ۱۲ میلیون دلار درسال گذشت .
سرپرست سازمان صنعت، معدن وتجارت کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این استان در گذشته جایگاهی در کالاهای صادارتی و تولیدی کشاورزی و صنایع نداشته اما به برکت انقلاب و دولت خدمتگذار این امر محقق شد.
حیدر پور بیان کرد: درحوزه های صنایع غذایی، کشاورزی، صنفی، کانی وصنایع غیر فلزی، مواد آرایش و بهداشتی و گیاهان دارویی محصولات خوبی برای صادرات داریم.
وی اضافه کرد: از مزایای صادرات دستیابی به دانش فنی است. تقویت تولید اقتصادی و ورود به بازارهای جهانی نشان دهنده قدرت و توجه دولت به صادرات است .
مدیر کل دفتر اورپا و امریکا سازمان توسعه تجارت ایران آخرین سخنران این همایش گفت: یکی از اهداف سازمان توسعه تجارت اعزام هیئت های تجاری به کشورهای مختلف و آشنایی با نوع فعالیت های صادراتی دیگر کشورها است .
عبدالحمید اسدیان درجمع بازرگانان، تجار و صادرکنندگان استان کهگیلویه وبویراحمد، افزود:علاوه بر اعزام هیئت های تجاری به سایرکشورها از هیئت های سایر کشورها نیز دعوت کردیم تا از نزدیک صادرات ایران را ببیند و ۳۰ هیئت تجاری در سال ۸۹ به ایران سفرکرده اند.
مدیر کل دفتر اروپا و امریکای سازمان توسعه تجارت ایران اظهار کرد: تاکنون در ۲۴ کشور رایزن بازرگانی قرارداده ایم .
اسدیان اضافه کرد : رقابت در بازارهای جدید مشکل است زیرا شناختی از بازارها نداریم و کالاهایی که صادر میکنیم، برای ما ارزشی اقتصادی داشته باشند .
در پایان همایش از صادرکنندگان نمونه استانی تقدیر به عمل آمد.