اعمال تحریمها علیه ایران موجب شد تا در سالهای اخیر خرید نفت سنگاپور از ایران به صفر برسد. رخدادی که با کمرنگ شدن تحریمها در حال تغییر است؛ بهطوریکه از سرگیری مناسبات تجاری میان ایران و سنگاپور در دستور کار قرار گرفته و در این خصوص نیز هیاتی از بازرگانان کشور سنگاپور به سرپرستی مدیربخش بازارهای نوظهور وزارت تجارت وصنعت این کشور عازم ایران شدند تا با معاون امور بینالملل اتاق تهران ملاقات کردند و درمورد راههای توسعه مناسبات تجاری ایران و سنگاپور به گفتوگو و تبادلنظر پرداختند.
فرانسیس چونگ، مدیربخش بازارهای نوظهور در وزارت تجارت و صنعت سنگاپور در این نشست با اعلام اینکه تعدادی از بازرگانان و اعضای فدراسیون تجار این کشور در فوریه ۲۰۱۵ به ایران سفرخواهند کرد، اظهار کرد: تحریم بانکی بیش از سایر انواع تحریمهای اعمال شده علیه ایران، تجارت با این کشور را با مانع مواجه کرده است و امیدواریم این تحریمها لغو شود. محمدرضا بختیاری، معاون امور بینالملل اتاق تهران نیز با بیان اینکه بدترین نوع تحریمها علیه ایران، تحریمهای بانکی بوده است، عنوان کرد: پس از اعمال تحریمها، خرید نفت سنگاپور از ایران به صفر رسید. بختیاری ادامه داد: صادرات غیرنفتی ایران به سنگاپور حدود ۳۰۰ میلیون دلار است که البته بخش اعظم این صادرات توسط دولت صورت گرفته و بخش خصوصی نقش چندانی در آن ایفا نکرده است.
وی با اشاره به برخی موانع که با اعمال تحریمها، بر سرتوسعه روابط تجاری ایران قد برافراشته است، گفت: «در برخی مواقع، اعمال سیاستهای تحریمی، فرصتهایی نیز ایجاد کرده است، ضمن آنکه ایران در مجاورت کشورهای مختلفی قرار دارد و تحریمها چندان بر آن اثرگذار نبوده است. بختیاری افزود: سنگاپور بهعنوان یکی از شرکای ایران میتواند در نقشه مبادلات تجاری ایران، نقش برجستهای ایفا کند و ما به مزیتهای تجارت با سنگاپور نسبت به سایر شرکا آگاه هستیم. وی ادامه داد: سنگاپور شریک خوبی برای ایران است و از اینکه اکنون سطح مبادلات تجاری و همکاریهای اقتصادی دو کشور در سطح نازلی قرارگرفته است، باید گلایه کنیم. در ادامه، مدیربخش بازارهای نوظهور وزارت تجارت و صنعت سنگاپور گفت: سنگاپور شرکت ملی نفت ندارد اما نفت وارداتی را پالایش میکند. پیش از اعمال تحریمها، دو شرکت در سنگاپور اقدام به خرید نفت از ایران میکردند که پس از تشدید تحریمها این دو شرکت خرید نفت از ایران را متوقف کردند؛ اما شرکت پترو چاین همچنان به خرید نفت ادامه داد که ۵۰درصد سهام این شرکت متعلق به روسیه بود. این شرکت نیز پس از چندی، خرید نفت از ایران را متوقف کرد. او بار دیگر درخصوص عزیمت هیات تجاری سنگاپور به ایران سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که این هیات در تحقق اهداف خود موفق باشد. چونگ درادامه با اشاره به ظرفیتهای موجود در بخش معدن ایران گفت که بخش معدن میتواند بسترمناسبی برای همکاریهای دو کشور باشد و او درادامه به مذاکرات هیات متبوع خود با سازمانهای ایدرو و ایمیدرو نیز اشاره کرد.