به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج پیش از ظهر شنبه ۱ آذرماه ۹۳ همایش روز ملی صادرات و تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور رئیس، هیئت رئیسه و دبیرکل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.

 

غلامحسین شافعی در این همایش یکی از چالش های اقتصاد کشور را اقتصاد نفتی عنوان کرد و اظهار داشت: غلبه بر این چالش با جدایی از نفت و تکیه بر درآمدهای غیرنفتی امکانپذیر است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تقاضاهای گسترده خارجی برای اتصال به اقتصاد ایران گفت: راه کمک فعالین اقتصادی به دولت، فعال کردن دیپلماسی اقتصادی است زیرا دیپلماسی اقتصادی، دیپلماسی سیاسی را فعال تر خواهد کرد.

شافعی بر تدوین یک استراتژی جامع صادراتی تاکید کرد و بیان داشت: هنوز بعداز سالها تکلیفها در رابطه با صادرات غیر نفتی مشخص نیست.

وی پایداری صادرات را مستلزم ورود به بازارهای صادراتی دانست و بیان کرد: صادراتی می تواند موفق باشد که از تولید قوی برخوردار است و بنابراین رونق و تقویت تولید منجر به پایداری و رونق صادرات می شود.

شافعی تصریح کرد: اگر یک راهبرد مشخصی برای صادرات تدوین نشود، حتی اگر همه مرزها به روی ما گشوده شود، نمی توانیم در صادرات موفق باشیم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران تعامل با اقتصاد جهانی و دیپلماسی فعال سیاسی را یکی از اقدامات اثر پذیر دولت عنوان کرد و گفت: تقاضاهای زیادی برای اتصال به اقتصاد ایران در این مدت داشته ایم که در برناهه ریزی و پاسخ گویی به آنها دچار مشکل شده ایم.

وی بر استفاده از این فرصت تاکید کرد و اظهار داشت: راه کمک فعالین اقتصادی به دولت، فعال کردن دیپلماسی اقتصادی است زیرا دیپلماسی اقتصادی، دیپلماسی سیاسی را فعالتر خواهد کرد.

شافعی همچنین گفت: در صورت بهبود درآمدهای نفتی نباید ذوق زده شده و دنبال دلاردرمانی برای مشکلات کشور باشیم تا صادرات به دلیل بالارفتن درآمدهای نفتی به حاشیه رانده شود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران همچنین از انجام چند طرح مطالعاتی برای برخی استانهای کشور از جمله کهگیلویه و بویراحمد خبرداد و گفت: طبق این مطالعات اولویت توسعه اقتصادی این استانها مشخص شده است.

وی همچنین با بیان اینکه باید برنامه های استانی با برنامه های ملی پیوند بخورد، افزود: نمی توان یک نسخه واحد را برای توسعه استانها در پایتخت پیچید.

شافعی تصریح کرد: در مسائل اقتصادی زخمها آنقدر عمیق است که با یک پانسمان بهبود نمی یابد بلکه باید به دنبال عمل جراحی بود.

 

 

در ادامه استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این همایش، میدان بازیگران تولید را بازار دانست و اظهار داشت: این میدان هرچه وسیعتر باشد، بازیگران راحت تر مانور می دهند.

خادمی بر حرکت به سمت صادرات دانش محور تاکید کرد و گفت: سهم مواد اولیه طبیعی در صادرات کشور زیاد است و باید در صادرات کاهش یابد

وی با بیان اینکه بازار را می توان با صادرات گسترش داد، افزود: اگر بخواهیم به توسعه پایدار برسیم باید به سمت صادرات حرکت کنیم و به دنبال کشف بازارهای جدید باشیم.

خادمی تصریح کرد: تولید باید تولیدی باشد که در بازارهای جهانی رقابت کند و این مستلزم استاندارد سازی، کیفی سازی و کاهش قیمتهاست.

استاندار با بیان اینکه بخش عمده ای از صادرات کشور صادرات مبتنی بر منابع طبیعی و سرمایه های بین نسلی است، گفت: این نوع صادرات کشور صادر کننده را هر روز ضعیفتر و دریافت کننده را فربه تر می کند.

وی تصریح کرد: باید صادراتی داشته باشیم که در آن نقش مواد اولیه طبیعی و سهم آنها کاهش یابد و سهم دانش در آنها افزوده شود و این می تواند به توسعه درون زا کمک کند.

خادمی بر حرکت به سمت صادرات دانش محور تاکید کرد و گفت: صادرات خام محصولات چیزی عاید کشور نمی کند.

وی عدم وابستگی دولت ها به تولید را یکی از مشکلات اقتصادی عنوان کرد و گفت: وقتی دولتی به راحتی ۶۰ میلیارد دلار در جیبش می رود نگران صادرات نیست.

خادمی به بهبود وضعیت صادرات در دولت یازدهم اشاره کرد و بیان داشت: هم اکنون امیدی در بخش خصوصی ایجاد شده که این می تواند انگیزه ای برای توع صادرات باشد.

استاندار همچنین از رشد ۴۸درصدی صادرات کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و گفت: میزان صادرات استان طی این مدت ۵.۴میلیون دلار بوده است.

 

در ادامه این همایش رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج به بیاناتی از مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: رهبری فرموده اند که صدای بخش خصوصی در مجامع تصمیم ساز و تصمیم گیر کشور باید به طور رسا شنیده شود و مسئولان مشورت فعالان اقتصادی را لازمه کارشان بدانید، و همچنین فرمودند که اتاق های بازرگانی باید نقش خودشان را به درستی تعریف کنید و فعالان اقتصادی به جرات و جسارت در میدان حضور داشته باشند.

جبار کیانی پور با بیان اینکه اقتصاد بدون نفت آرزوی مقام معظم رهبری و همه دلسوزان عرصه اقتصاد کشور است، افزود: با تقویت تشکل ها و اتحادیه ها در فرآیند تصمیم سازی، بخش خصوصی در تحقق این هدف نقش بسیار تاثیر گذاری خواهد داشت.

رئیس اتاق بازرگانی یاسوج در ادامه با شاره به قابلیت های سرمایه گذاری در استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: با وجود موقعیت جغرافیایی بی نظیر، شرایط اقلیمی چهار فصل استان و توانمندیهای تولیدی با توانایی تولید بیش از ۱۹ هزار تن محصولات باغی در سال، صدها هزار تن محصولات جالیزی، ۱۳هزارتن ماهی های سردابی، بیش از ۳۰ نوع محصولات دستی،                                          هزاران تن محصولات صنعتی و صدها گونه گیاهان دارویی، ولی با اینحال سهم صادرات غیر نفتی استان فاصله و اختلاف فاحش با برنامه پنجم دارد. به طوریکه تعداد صادرکنندگان به اندازه انگشتان دو دست هم نمی رسد.

رئیس پارلمان بخش خصوصی استان در ادامه تصریح کرد: حال که به مناسبت روز تجلیل از صادر کنندگان، بزرگان بخش خصوصی کشور در استان حضور دارند لازم میدانم از زحمات بی وقفه و تلاش های مهندس دیودیده و معاونت های سازمان صنعت، معدن و تجارت استان صمیمانه سپاسگذاری نمایم.

 

کیانی پور در پایان مشکلات ساختاری و اساسی استان را تشریح کرد و عواملی چون: عدم وجود فرهنگ صادرات در اکثر ارکان مرتبط با مقوله صادرات، نبود استراتژی مدون صادراتی برای استان، نبود زیر ساختهای لازم در سطوح مختلف، عدم توجه اصولی و واقعی به مقوله دستیابی به بازار های صادراتی، نبود واحدهای تخصصی بازاریابی وفروش واحدهای تولیدی

بالا بودن نرخ سود بانکی و عدم آشنایی صادرکنندگان با خدمات وامکانات نظام بانکی را از مهمترین مشکلات استان برشمرد و افزود: عدم شناخت بازارها صادراتی از جانب صادرکنندگان، نبودن نمایشگاه بین المللی، عدم حضور در نمایشگاه بین المللی، عدم اعزام هیئت های تجاری، عدم دعوت از هیئت های تجاری و عدم برگزاری همایش های سرمایه گذاری از دیگر عوامل عقب ماندگی استان کهگیلویه و بویراحمد با سایراستانها در زمینه صادرات می باشند.

«دیودیده» رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: کهگیلویه و بویراحمد از نظر عدد صادرات، شرایط قابل قبولی ندارد و در ۸ ماه گذشته ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار کالا با وزن ۵ هزار تن صادرات داشته است که متأسفانه کاهش نشان می دهد.
وی افزود: صادرات سیمان استان به شدت کاهش یافته است، اما اقلامی وارد صادرات استان شده که ارزش افزوده بالایی داشته اند، ضمن این که باید متوجه این استان هیچ زیرساختی برای صادرات ندارد و بخش های خصوصی نیز ضعیف هستند و توان انجام اعزام و پذیرش هیأت های تجاری را ندارند.
دیودیده یادآور شد: یک برنامه ۴ ساله برای صادرات استان پیش بینی کرده ایم که در سال ۱۳۹۳، ۹ میلیون دلار و در سال ۱۳۹۴، ۱۵ میلیون دلار صادرات داشته و تا سال ۱۳۹۶ این رقم به ۲۵ میلیون دلار برسد.
گفتنی است در خاتمه این همایش از صادرکنندگان نمونه استان با اهدای تندیس، تجلیل و قدردانی شد.