به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج دهمین نشست کمیسیون تجارت اتاق یاسوج با حضور سهراب بنام مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی، عبدالکریم بیاتی معاونت گمرک استان، زواره آزادپور مدیر باغبانی سازمان جهاد استان، اسحق نیک نژاد رئیس اداره توسعه تجارت سازمان صنعت و معدن استان، محمد امین منوچهری مشاور کمیسیون تجارت اتاق یاسوج و عبدالحسین تقویان رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی یاسوج برگزار شد.

در ابتدای این نشست رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی یاسوج اظهار کرد: مقام معظم رهبری با نامگذاری سال اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی نشان داد که مهمترین مسئله و دغدغه سالهای اخیر کشورمان توجه به اقتصاد می باشد و به این نتیجه رسیده اند که چالش مهم درسالهای اخیر عرضه اقتصادی است و اعلام نمودند که جهاد اقتصادی چیزی نیست که تمام شدنی باشد. بنابراین همه دست اندکاران عرضه اقتصای مردم کشور یا امنیتی با توجه به شعار مقام معظم رهبری در مسیری حرکت نمائید که مشکلات اقتصادی فایق آیند.

عبدالحسین تقویان افزود: این نام می تواند به عنوان سر لوحه برنامه های اجرایی دولت قرار گیرد. که از این رکورد اقتصادی و تعطیلی بنگاههای تولیدی در سطح استان و صدمات جبران ناپذیر به اقتصاد استان جلوگیری بعمل آید.

تقویان تصریح کرد: در استان کهگیلویه وبویراحمد به طبع اقتصاد کشور مشکلات بوجود آمده ناشی از وضعیت اقتصاد جهانی و تاثیرات ناشی از تحریم ها، مشکلات عدیده ای برای بنگاههای تولیدی و تولید کنندگان بوجود آورد که عملا تولید را در استان متوقف و بنگاههای نوپا که در آستانه شروع تولید بودند با ورشکستگی مواجه مواجه شدند

رئیس کمیسیون تجارت اتاق یاسوج با بیان اینکه: عملا بخش دولتی هیچ اقدامی جهت حمایت از تولید در استان انجام نداد، افزود: با سیاستگذاری مسئولین استانی نه تنها در فرهنگ عمومی جامعه از تولید کنندگان حمایت نشده است بلکه عزت و استقلال دست اندرکاران تولید را با ایجاد فشار از طریق بانکها زیر سوال برده اند.

تقویان مهمترین مشکلات در بخش خصوصی استان را عدم اجرایی نمودن قانون بهبود فضای کسب و کار و نبود بازارهای هدفمند دانست.

 

در ادامه مشاور کمیسیون های تخصصی اتاق بازرگانی یاسوج اظهار کرد: صادرات در استان کهگیلویه و بویراحمد در سالهای اخیر رشد چندانی نداشته است. منوچهری افزود: باید بررسی شود دلیل این عدم توسعه صادرات استان چه مواردی می باشد که استانی مانند کهگیلویه و بویراحمد با وجود داشتن برخی توانمندی ها هم سطح دیگر استانها ولی با این حال نرخ صادرات استان بسیار کمتر از این استانهای دیگر می باشد.

منوچهری تصریح کرد: کشاورزی استان بخش بسیار توانمندی در بحث صادرات می باشد به طوری که سیب استان ما از با کیفیت ترین سیب های کشور می باشد؛ وی ادامه داد: همچنین در زمینه صنایع تبدیلی استان ما می تواند پیشرو بخش صادرات در این زمینه باشد، همچنین در بخش دست بافت ها، گلیم جاجیم و دیگر صنایع دستی استان می توانند نقش تاثیر گذاری در حوزه صادرات استان داشته باشند.

منوچهری خاطر نشان کرد مهمترین مشکل حوزه صادرات استان این است که واحد های تولیدی ما صادرات گرا نیستند.