به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج، نهمین نشست کمیسیون کشاورزی اتاق یاسوج با دستور کار: “بررسی وضعیت باغات انار شهرستان های گرمسیری استان” و با حضور زواره آزادپور مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان، اله داد محمدی معاون اعتبارات بانک کشاورزی استان، سید اله بخش حسینی رئیس اتحادیه محصولات باغی و زراعی استان و اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق یاسوج برگزار شد.

در ابتدای این نشست رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق یاسوج اظهار کرد: در آخرین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد موضوع باغات انار شهرستان های گرمسیری استان مطرح شد که در این نشست عنوان شد که باغات انار شهرستانهای گرمسیری دچار مشکلاتی شده اند، در همین خصوص مقرر شده است این موضوع در کمیسیون کشاورزی اتاق یاسوج به صورت کارشناسی بررسی شود.

کیهان ایمانی افزود: اخیرا باغداران انار در شهرستان های گرمسیری دچار ضرر و زیانی شده اند که در همین خصوص در نظر داریم با کمک نقطه نظرات کارشناسان مربوطه و بررسی دقیق علل این مشکلات گزارش مکتوبی تهیه و آن را در نشست آتی شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان ارائه دهیم.

در ادامه رئیس اتحادیه محصولات زراعی و باغی اظهار کرد: سالها در استان کهگیلویه و بویراحمد باغداران استان با کاشت درختان انار محصولات خوبی را از این باغات انار وارد بازار می کردند.

سید الله بخش حسینی افزود: اما از سال ۸۵ سازمان جهاد واریته ای به نام رباب را وارد بازار کرد که در سال ۸۵ چهار هزار اصله از این واریته، در سال ۸۶ هشت هزار اصله، چهار هزار اصله در سال ۸۷ و ده هزار اصله در سال ۸۸ در استان توزیع گردید.

حسینی تصریح کرد: در مجموع ۲۶ هزار اصله از این واریته در استان توزیع گردید که بعد از گذشت چندین سال از کاشت این واریته در سطح استان مشخص شده است که متاسفانه این واریته با آب و هوای استان سازگار نبوده محصول خوبی ندارد.

رئیس اتحادیه محصولات زراعی و باغی استان خاطر نشان کرد: کشاورزان ما بیش از هشت سال از وقت و هزینه خودشان را صرف کاشت این واریته کردند ولی با این حال بدلیل اشتباهی که در انتخاب این محصول در سازمان جهاد صورت گرفته است، اینگونه باغداران انار استان دچار ضرر و زیان بسیار شده اند.

در این نشست مصوب گردید سازمان جهاد کشاورزی استان یک نسخه از گزارش تحقیقاتی ارائه شده به کشاورزان در سالهای گذشته جهت کشت درخت انار را به دبیرخانه کمیسیون جهت ارائه در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ارائه دهد

همچنین مقرر شد سازمان جهاد کشاورزی استان واحد تحقیقات کشاورزی را مکلف نماید که با فرستادن کارشناسان خود و دیگر متخصصان و محققان دانشگاهی به باغات زیان دیده دلیل و یا دلایل مشکلات به وجود آمده برای باغات را بررسی و گزارش کاملی در این خصوص در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ارائه دهند.

همچنین مصوب شد بعد از تعیین خسارت کشاورزان در هر هکتار، شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و سازمان جهاد کشاورزی استان با رایزنی با وزارت جهاد کشاورزی، پرداخت این خسارت را از محل کمک های بلاعوض مستقیم در اختیار این وزارتخانه درخواست و پیگیری نمایند.

در خصوص اصلاح باغات کشاورزان نیز مصوب گردید بعد از بررسی های لازم و در صورت تایید پرداخت خسارت به کشاورزان، این پرداخت مشروط به اصلاح باغات از جانب کشاورزان باشد.

در نهایت مصوب گردید قبل از کشت رقم جدید (واریته) باغی در استان، کشت آزمایشی آن در استان انجام و استقرار پایلوت تحقیقاتی در خود استان باشد.