ششمین جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در سالن جلسات اتاق یاسوج برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اتاق یاسوج، ملیحه صالح پور کارشناس محیط زیست شرکت شهرک های صنعتی، اسلام جهانبخش رئیس اداره نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان، عبدال میرفردی کارشناس منابع طبیعی، محسن ضامنی فر کارشناس امور صنایع سازمان صنعت و معدن استان، محمد امین منوچهری مشاور کمیسیون های تخصصی اتاق یاسوج و چنگیز هاشمی رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در این نشست حضور داشتند.

این نشست دو ساعته با دستور کار: بررسی اثرات اجرای طرح های صنعتی بر محیط زیست استان برگزار شد؛ و کارشناسان و مسولین ذیربط در این نشست به تشریح وضعیت زیست محیطی شهرک های صنعتی استان و ارائه ی راه حل های پیشنهادی خود برای سازگارسازی شهرک های صنعتی با محیط زیست پرداختند.

در ابتدای این نشست چنگیز هاشمی رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی اظهار کرد: توسعه پایدار زمانی می تواند معنا پیدا کند که تمام بخش ها ضمن اینکه با یکدیگر در تعامل می باشند، سازگاری منطقی نیز با هم داشته باشند؛ توسعه به این معناست که از مرحله موجود به مرحله بهتر حرکت کنیم، باور همه ی ماها اینست که توسعه ایجاد نمی شود مگر اینکه سازوکارهای توسعه را پیش بینی کنیم که اصلی ترین رویکردی که برای توسعه می توانیم داشته باشیم حفظ و صیانت از محیط زیست می باشد.

در ادامه محمد امین منوچهری مشاور کمیسیون های تخصصی اتاق بازرگانی گفت: ضرورت پرداختن به محیط زیست در صنعت هنگامی روشن تر میگردد که دریابیم حرکت در مسیر توسعه پایدار صنعتی بدون توجه محیط زیست غیر ممکن است. موضوع آلودگی های ناشی زیست محیطی ناشی از ساخت و سازهای صنعتی، طی چند دهه اخیر جایگاه ویژه ای در مباحث مربوط به محیط زیست را در جهان به خود اختصاص داده که بار منفی آن، منتقدان را به بحث های متنوعی کشانده است.

ملیحه صالح پور کارشناس محیط زیست شرکت شهرک های صنعتی استان با بیان اینکه در شهرک های صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد صنایع آلاینده قوی نداریم، افزود: واحدهای صنعتی که به شرکت شهرک های صنعتی معرفی می شوند از سازمان حفاظت محیط زیست معرفی نامه دارند، سازمان حفاظت محیط زیست موظف است میزان آلاینده بودن این واحد ها را بررسی و سپس مجوز لازمه را صادر کنند.

صالح پور تصریح کرد: انتخاب مکان شهرک های صنعتی در استان سلیقه ای  و غیر کارشناسی بوده است چرا که طبق قانون شهرک ها باید ۲۰ تا ۲۵ کیلومتر از شهر فاصله داشته باشند ولی متاسفانه در استان ما شهرک هایی وجود دارند که چسبیده با بافت شهر می باشند.

در پایان این نشست مصوب گردید سازمان صنعت و معدن استان، ایجاد فضای سبز و حفظ محیط زیست را در راس اولویت ها و پیش شرط های صدور مجوز احداث واحدهای صنعتی قرار دهد و سازمان حفظ محیط زیست نیز بر آن نظارت داشته یاشد.

همچنین مصوب شد شرکت شهرک های صنعتی فضای شهرک های صنعتی استان را به شکلی تعبیه کند که حفظ محیط زیست و سرسبز نمودن آن در اولویت قرار گیرد و واحدهای صنعتی آلاینده نیز همه موظف به گرفتن حداقل ایزوهای زیست محیطی باشند.

در خصوص قراردادهای فی مابین دستگاهها از جمله عبور خط انتقال لوله های گاز و نفت طبق قرارداد باید به حفظ محیط زیست توجه ویژه گردد و عواید حاصل از آن نسبت به احیا جنگل و محیط زیست استفاده شود.

در خصوص آموزش و فرهنگ سازی نیز مصوب گردید سازمان محیط زیست و منابع طبیعی از طریق تعریف یک طرح ویژه و بصورت اجرایی از مدارس ابتدایی به فرهنگ سازی در زمینه حفظ محیط زیست بپردازند.