با همکاری اتاق بازرگانی یاسوج و استانداری کهگیلویه و بویراحمد همایش یک روزه ی اقتصاد مقاومتی با حضور مسئولینی از مجمع تشخیص نظام و مدیران کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی یاسوج این همایش از صبح تا بعد از ظهر سه شنبه با حضور سید مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، ابراهیم مداحی رئیس کمیسیون چشم انداز ونخبگان مجمع، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، نمایندگان بخش خصوصی، فعالین صنعتی استان ومدیران اجرایی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
در این همایش سخنرانان به تبیین ویژگی ها و فرصت های اقتصاد مقاومتی و راهکارهای تحقق آن پرداختند.
سید مرتضی نبوی در کارگاه آموزشی صبح همایش، ایران را مرکز محور مقاومت در منطقه دانست و اظهار داشت: پس از سال ۵۷ قدرتی متکی به خدا و مردم شکل گرفت و در مقابل سلطه های جهانی مقاومت کرد و با تهدیدهای نظامی، اقتصاد و فرهنگی عقب ننشست.
وی بیان کرد: ایران در ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و .. مقاومت را به خوبی به نمایش گذاشت و دشمنان به این مسئله بارها اقرار کرده اند.
وی اظهار داشت: ایران به رغم قدرت مقاومت و الگویی که در منطقه ایجاد کرده، در باب اقتصاد دارای چالش ها و نقاط ضعفی است که اکنون باید به دنبال مقاوم سازی اقتصادی کشور بود.نبوی فلسفه اقتصاد مقاومتی را مقاوم سازی اقتصاد در برابر استکبار دانست و گفت: دشمن با شناخت ضعف کشور در بحث اقتصادی اقدام به تحریم ها برای ضربه زدن به نظام کرده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به تشریح اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: اقتصاد مقاومتی اقتصاد ریاضتی نیست و هدف از آن دادن ریاضت به مردم نیست بلکه به دنبال بهبود وضعیت اقتصادی مردم است.
نبوی، بروننگر و درونزا، انعطاف پذیری، فرصت سازی، پویایی، رقابت پذیری و مردمی بودن را از مهمترین ویژگی های اقتصاد مقاومتی از نگاه رهبری ذکر کرد. ذوی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی در کنار انعطاف پذیری و توانمندسازی، آسیب پذیری کشور را در برابر ریسک ها و بحران های اقتصادی کاهش می دهد.
وی در ادامه دفع تهدیدهای دشمنان، رفع موانع و چالش های اقتصادی، تقویت کارآمدی و انعطاف پذیری و تحقق پیشرفت و اهداف چشم انداز را از اهداف اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اقتصاد نفتی را یکی از مشکلات کشور دانست و گفت: در این نوع اقتصاد با کاهش و یا افزایش فروش نفت، اقتصاد دچار مشکل می شود.
نبوی به راهکارهای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: متأسفانه در شاخصهای فضای کسب و کار وضعیت نگرانکنندهای داریم و برای رقابتپذیری در فضای کسب و کار نیاز به کار و تلاش بیشتر است.
وی بهبود فضای کسب و کار، تقویت رقابت پذیری اقتصاد ملی، ریشه کنی بازارهای غیر مولد، رونق بخشی به تولید، تقویت اقتصاد دانش بنیان، بهره وری حداکثری از نقاط قوت داخلی و فرصتهای منطقه ای و جهانی و .. را از راهکارهای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی دانست.
حذف روزنه های فسادانگیز از سیاست های مهم تحقق اقتصاد مقاومتی است
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این همایش به ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب در بهمن امسال اشاره کرد و گفت: کمک به سالم سازی سیستم اداری و حذف روزنه های فساد انگیز آن از برنامه مهم این استان در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
وی با تشریح برنامه های استان کهگیلویه و بویراحمد برای تحقق اهداف بندهای اقتصاد مقاومتی گفت:بهبود فضای کسب و کار از مولفه های اصلی اقتصاد مقاومتی است که به طور جدی به آن توجه خواهد شد.
خادمی با اشاره به اینکه مردمی کردن اقتصاد بدون بهبود فضای کسب و کار معنی و مفهومی ندارد، اظهار کرد: نظارت بیشتر در نحوه اعطای تسهیلات و واگذاری زمین به متقاضیان باید انجام شود تا شکل گیری فضای کسب و کار در مسیر درست قرار گیرد.وی احترام به سرمایه گذاران و فراهم کردن شرایط برای فعالیت آنان را از جمله مواردی عنوان کرد که مورد تاکید مدیریت استان، نماینده ولی فقیه، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، امامان جمعه و قشرهای مختلف مردم و ذی نفعان است.
خادمی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری های کوچک از دوران گذشته در کهگیلویه و بویراحمد به خوبی انجام نشده است، ابراز داشت: برای توسعه و پیشرفت استان باید از حضور سرمایه گذاران در بخش های مختلف استقبال کرد.
خادمی از بخش گردشگری به عنوان یکی از ظرفیت های مهم کهگیلویه و بویراحمد یاد کرد و افزود:به دلیل نزدیکی این استان با استان های جنوب کشور و ورود گردشگران به آن می توان با تامین زیرساخت های لازم از این قابلیت برای شکوفایی اقتصاد بهره برد. وی با بیان اینکه زیرساخت های لازم برای جذب گردشگران خارجی باید در شهرستان های بویراحمد و دنا فراهم شود، اظهار کرد: پیوند گردشگری داخلی و خارجی زمینه را برای پیشرفت استان فراهم می کند.
اصلاح الگوی مصرف نقطه شروع اقتصاد مقاومتی است
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه چشم انداز مجمع تشخیص مصلت نظام با تشریح و تبیین برخی راهبردها و الزامات اساسی تحقق اقتصاد مقاومتی، گفت: اصلاح الگوی مصرف مهمترین استراتژی و در عین حال نقطه شروع این مهم است.
سید علی موسوی نور در کارگاه علمی وتخصصی اقتصاد مقاومتی افزود: نقش دستگاه های فرهنگی و تبلیغاتی، روحانیون ، هنرمندان ، نخبگان و فعالان اقتصادی و نیز رسانه های جمعی برای تحقق و آگاهی بخشی مردم در این راستا تعیین کننده خواهد بود.
وی با بیان برخی آمارهای تکان دهنده از وضعیت مصرف بی رویه انرژی در ایران نسبت به کشورهای در حل توسعه ، گفت: هم اکنون میزان مصرف انرژی در ایران ۱۷ برابر ژاپن، دو برابر کشور چین و ۱۰ برابر کل اتحادیه اروپا است.
موسوی نور تصریح کرد: این در حالی است که مقوله و رونق تولیدات داخلی در کشور طی سال های گذشته به شدت افت کرده و تراز تجاری و معادلات اقتصادی ایران در منطقه و جهان دچار چالش های اساسی شده است.
وی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای ریاضت اقتصادی و تحمیل خواسته های نامتعارف حکومت بر مردم نیست بلکه اقتصادی فعال و پویا مبتنی بر برنامه ریزی استراتژیک و راهبردی، مردمی و در راستای میدان دادن بیشتر به فعالان بخش خصوصی است.
موسوی نورابراز داشت: اقتصاد مقاومتی به عنوان یک راهبرد و الگوی مثبت در فعالیت های اقتصادی می تواند ضمن استفاده بهینه از منابع انسانی و اعمال مدیریت کار آمد، نقش تعیین کننده خود را در زمینه رشد اقتصادی و صنعتی کشورو تحقق اهداف توسعه ای دولت را به نحو مطلوب بروز دهد.
کهگیلویه وبویراحمد، محل تولید ۲۰درصد نفت خام کشور است
دکتر حسن نوروزی در همایش اقتصاد مقاومتی که با حضور کارشناسان کشوری در یاسوج برگزار شد، افزود: کهگیلویه و بویراحمد دومین استان بعد از خوزستان است که از ظرفیت نفت آن برای شکوفایی کشور استفاده می شود.
وی با یبان اینکه از دیگر ظرفیتهای مهم این استان بارشهای بالاتر از میانگین کشوری با میانگین ۲.۵برابر متوسط کشور و حجم ۱۱.۸میلیارد متر مکعبی آب استان است، اظهارکرد: برای نمونه در سال ۹۰ که متوسط میانگین بارش کشور ۲۰۵ میلیمتر بود، این استان بارشی معادل ۴۵۰ میلیمتر داشت. متأسفانه بدلیل عدم مهار این منابع بهره کافی از این نعمت خدادادی نشده است و تنها ۱.۲ میلیارد مترمکعب توانستیم استفاده کنیم.
معاون برنامه ریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد یکی دیگر از ظرفیتهای این استان را مربوط به گیاهان دارویی و در تنوع گیاهی عنوان و خاطرنشان کرد: ۲۰۰۰ گونه گیاهی در این استان وجود دارد که ۲۷ درصد گیاهان کل کشور را شامل میشود. استان کهگیلویه و بویراحمد را به علت تنوع زیستی، گیاهی و جانوری به هرباریم خاورمیانه می شناسند.