وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره آمار اعلام شده توسط یکی از نمایندگان مبنی بر اینکه ۶۰ درصد واحدهای تولیدی تعطیل است، گفت: چنین آماری کذب است و صحت ندارد ، توصیه بنده این است که به چنین آمارهای توجهی نداشته باشیم.
به گزارش ایرنا، محمدرضا نعمت زاده عصر دوشنبه در حاشیه نشست استاندارن سراسر کشور درجمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه یکی از نمایندگان مجلس تعطیلی واحدهای تولیدی را ۶۰ درصد اعلام کرده است، افزود: بنده در مراسم روز خبرنگار نیز اعلام کردم که به صحبت و آمارهای غیر واقعی توجهی نداشته باشید و آمار تعطیلی ۶۰ درصد واحدهای تولیدی را تکذیب می کنم.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۹۰ هزار واحد تولیدی در کشور وجود دارد که حدود ۱۵ هزار واحد که آن هم واحدهای کوچک هستند تعطیل شده اند.
نعمت زاده درپاسخ به سئوال دیگری درباره اینکه تولید کشور حرفی برای گفتن ندارد و این یکی از عوامل رکود است، گفت: در حال حاضر تلاش می کنیم که مشکلات واحدهای تولیدی که مهم ترین آن سرمایه در گردش و نقدینگی است را رفع کنیم تا اقتصاد و تولید کشور بهبود یابد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره کالاهای وارداتی کشور گفت:درحال حاضر بیشتر کالاهای وارداتی مواد اولیه است که وارد صنعت و تولید می شود، ضمن اینکه تلاش ما جلوگیری از واردات بی رویه است.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه برخی ها به بهانه کمبود ۴۰۰ هزار تن برنج ۲ میلیون تن برنج وارد کرده اند، گفت: میزان واردات در گذشته بالا بوده است، البته بیشترین واردات برنج در سال ۹۲ که مربوط به برنج می باشد صورت گرفته است.
نعمت زاده یادآور شد: البته در کشور ما اسراف در بعضی کالاها از جمله برنج زیاد است که خوب این امر موجب واردات می شود.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت در ادامه به نشست خود با استانداران اشاره کرد و گفت: در این نشست که به ابتکار وزیر کشور برپاشده بود عمده مسایل درباره مشکلات اقتصادی در سطح استانها بود که تقریبا ۸۰ درصد استانداران نظرات و مشکلات خود را اعلام کردند.
وی ادامه داد: در این نشست همه به دنبال این بودند که با ارایه راه حل های مناسب بتوانیم شرایط رکود را با برنامه های صحیح پشت سر بگذاریم.
نعمت زاده روند نشست با استانداران را مثبت ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم که بتوانیم با کمک همه در بخش اقتصادی، کشور را به ویژه در شاخه پولی و بانکی هرچه زودتر از شرایط رکود بیرون بیاوریم.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت یادآور شد: بنابر آماری که از واحدهای صنعتی گردآوری شده است، این آمار نشان می دهد که روند صنعت رو به مثبت است البته بیاید بگویم با توجه به اینکه دو سال گذشته روند منفی زیادی داشتیم نباید زیاد خوشحال به بعضی از حرکت ها باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد که با تصویب لایحه خروج از رکود دولت توسط مجلس و همچنین مصوبه ۱۸ بندی خود دولت که به دستگاه ابلاغ شده است موانع تولید رفع شود و به تدریج شاهد تغییر در روند پیشرفت اقتصاد باشیم و اشتغال، تولید و صادرات رونق پیدا کند.
نعمت زاده عمده ترین مشکلات مطرح شده توسط استانداران را نقدینگی واحدهای صنعتی و معادن عنوان کرد و گفت: البته مشکلات در کشور زیاد است و سعی ما این است که بتوانیم با کمک به بخش اقتصاد مشکلات و موانع را رفع کنیم.