یک کارشناس حوزه کار با تاکید بر لزوم ثبت هویت و فعالیت کارگاه‌های کوچک در یک سامانه اطلاعاتی، صدور فیش حقوقی برای کارگران و ورود دریافتی‌ها به آن را در کاهش اختلافات بین کارگر و کارفرما موثر دانست.

حمید حاج اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار تعاون و اشتغال ایسنا، اظهار کرد: هم اکنون درباره پیگیری مطالبات کارگران در هیاتهای تشخیص و حل اختلاف با چنین مشکلی مواجهیم و یکی از مشکلات جدی کارگران، احراز هویت کارگری و کارفرمایی آنها در دادگاههای کار است.

 وی افزود: یکی از جدی‌ترین مسایلی که درباره احراز هویت کارگران با کارفرمایان در دادگاههای تشخیص و حل اختلاف دیده می‌شود این است که معمولا کارفرمایان گواهی اشتغال به کار به کارگران نمی‌دهند و با آنها قرارداد نمی‌بندند؛ از طرفی درباره پرداخت دستمزد کارگران یا ورود و خروجشان به کارگاه مدرکی وجود ندارد بنابراین طرح ورود واریزی‌ها به فیش حقوقی را باید اقدام مثبتی تلقی کرد.

به گفته این فعال کارگری چنین معضلی بیشتر در کارگاههای کوچک که نیمی از کارگران در آن مشغول کار هستند، وجود دارد.

حاج اسماعیلی درعین حال عملی شدن این کار را مستلزم وجود یک بانک اطلاعاتی قوی دانست و ادامه داد: هویت کارفرمایان باید در یک سامانه ثبت شود تا این کار عملی شود زیرا نیازمند یک بانک اطلاعاتی هستیم حتی اگر حقوق کارگر را هم واریز کنیم باز هم نمی‌تواند اثبات کننده رابطه کارگری و کارفرمایی باشد اما اگر در کنار ثبت هویت کارفرمایی و فعالیت آنها باشد تاثیرگذار است و دولت هم می‌تواند نظارت و کنترل خود را اعمال کند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: دولت هرچه سریعتر این سامانه را طراحی کند تا کارگاههای کوچک مجبور به ثبت هویت، موضوع فعالیت، محل جغرافیایی فعالیت و تعداد کارگرانی شوند که به استخدام درآورده‌اند.