رئیس اتاق بازرگانی و صنایع امارات گفت: توسعه روابط و سرمایه گذاری در ایران یکی از استراتژی های امارات در بلند مدت خواهد بود اما باید نسبت به فراهم شدن فرصت‌های بیشتر برای همکاری اقتصادی دو کشور تلاش کرد.

محمدقانی مرشد الرمیثی امروز در گردهمایی تجار ایران و امارات در تهران گفت: روابط ایران و امارات همواره مبتنی بر احترام متقابل و بر پایه هایی محکم استوار بوده است و اکنون نیز که به توسعه این روابط از طریق افزایش مبادلات تجاری و افزایش رفت و آمدها امیدوار هستیم؛ اگرچه روابط ایران و امارات طی قرن های اخیر، در زمینه املاک، مبادلات تجاری و در حوزه لجستیک و سایر زمینه ها بوده؛ اما امارات علاقمند به گسترش سرمایه گذاری در ایران است.

رئیس اتاق بازرگانی امارات افزود: توسعه روابط و سرمایه گذاری در ایران یکی از استراتژی های امارات در بلند مدت خواهد بود؛ اما باید نسبت به فراهم شدن فرصت های بیشتر برای همکاری اقتصادی دو کشور، تلاش کرد؛ ضمن اینکه امارات می تواند پلی برای ارتباط ایران با جهان باشد.

در ادامه این گردهمایی، عبدالرحمن سیف الغریر، رئیس اتاق بازرگانی و صنعت دبی نیز به نزدیکی مناسبات و روابط تجاری این امیرنشین با ایران اشاره کرد و گفت:در حال حاضر بیش از ۵۰ هزار شرکت و موسسه از بخش خصوصی و دولتی ایران در دبی فعالیت می کنند.

وی با اشاره به اینکه حجم مناسبات بازرگانی امیرنشین دبی و ایران طی چند سال اخیر کاهش یافته بود، از بازگشت به دوران رونق و رشد داد و ستدهای تجاری میان دو طرف خبر داد و یادآور شد که در حال حاضر تعاملات اقتصادی دو طرف به روال عادی خود بازگشته است.

رئیس اتاق بازرگانی و صنعت دبی بر کاهش مشکلات در روابط اقتصادی دبی با ایران تاکید و تصریح کرد: در مناسبات دو طرف کمتر از ۵ درصد مشکلات وجود دارد.به گفته وی،موانع و مشکلات بر سر راه تجارت دو طرف به قدری اندک است که موفقیت ها را در این زمینه تحت تاثیر قرار نمی دهد.

وی در ادامه با بیان اینکه اجازه نمی دهیم جنبه های منفی در تعاملات،اثری بر همکاری های اقتصادی دو طرف داشته باشد، افزود: دبی و ایران منافع مشترک بسیاری در حوزه اقتصادی دارند به طوری که موفقیت ایران در عرصه های مختلفت سیاسی و اقتصادی و در سطح بین المللی،به مثابه موفقیت دبی است،از این رو،هر یک از دو طرف باید برای حفظ و توسعه روابط تلاش کند.

همچنین محمدرضا فیاض، سفیر ایران در امارات نیز گفت: روابط ایران و امارات به رغم حوادثی که در منطقه به وقوع پیوست، بر پایه شاخص های مختلف به ویژه در حوزه اقتصاد در جریان بوده است.

وی سپس به سطح مبادلات تجاری دو کشور در سال های مختلف اشاره کرد و گفت: در سال ۲۰۱۳حجم مبادلات میان ایران و امارات به حدود ۱۵ میلیارددلار رسید. در حالی که این رقم در سال های ۲۰۱۲، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۰ به ترتیب، ۱۷میلیارد دلار، ۲۳ میلیارد دلار و۲۰ میلیارد دلار بوده است.

فیاض، ظرفیت های دو کشور برای همکاری های اقتصادی را قابل توجه توصیف کرد و گفت:حوادثی که با عنوان تحریم ایران را به ناحق تحت فشار قرار داد، اماراتی ها را نیز متضرر کرد و موجب شد که آنها نتوانند همکاری های تجاری خود با ایران را مانند گذشته تداوم ببخشند.» سفیر ایران درامارات همچنین ابراز امیداوری کرد که روابط این دو کشور در سطحی ممتاز ادامه یابد.

وی گفت: این اراده دردولت نیز وجود دارد که روابط ایران با کشورهای منطقه توسعه یابد و بخش خصوصی نیز می تواند در این برهه نقش بی بدیلی ایفا کند.

فیاض با اشاره به اینکه عزیمت این هیات اماراتی در پاسخ به سفر هیاتی از اتاق تهران در سال ۱۳۹۱ صورت گرفته است گفت که دیدار تجار ایرانی و اماراتی فرصت مغتنمی فراهم کرده است که دو طرف در آغوش یکدیگر قرار گیرند.