IMG_3723معاون امور برنامه‌ریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در یک بازه یک‌ساله باید صادرات غیرنفتی ما از ۶.۵ میلیون دلار به ۱۴ میلیون دلار برسد، گفت: همه واحدهای تولیدی باید در درون این استان دفتر مدیریتی داشته باشند.
خبرگزاری فارس: همه واحدهای تولیدی باید در درون استان کهگیلویه و بویراحمد دفتر داشته باشند

علی‎‌حسن نوروزی  در کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان کهگیلویه و بویراحمد از تدوین برنامه چهار ساله این استان در بخش‌های مختلف خبر داد و اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت تدبیر و امید در حوزه صنعت و معدن بوده که رشد ۱۰۰ درصدی صادرات غیر نفتی یکی از این اهداف تعیین شده است.

معاون امور برنامه‌ریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بر اساس این برنامه، تا پایان سال جاری، می‌بایست میزان صادرات غیرنفتی این استان از ۶.۵ میلیون دلار به ۱۴ میلیون دلار برسد که رشدی افزون بر ۱۰۰ درصد است.

وی، تحقق این برنامه را کمی سخت دانست و بیان کرد: بر اساس قول رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت و همه همکاران و کارشناسان بخش، با بکارگیری همه ظرفیت‌ها می‌توان به میزان ۱۴ میلیون دلار صادرات غیر نفتی برسیم.

نوروزی اضافه کرد: در این استان برخی کالاها به فرایند صادرات رسیده‌اند و به راحتی می‌توانند به کشورهای هدف صادر شوند ولی متاسفانه در گیر و دار بروکراسی، نبود پایانه صادراتی و یا ضعف بسته‌بندی منجر به صادرات نشدند.

* همه واحدهای تولیدی باید در درون استان دفتر داشته باشند

وی ادامه داد: ولی کهگیلویه و بویراحمد در برخی کالاهای دیگر ظرفیت‌های زیادی برای صادرات دارد ولی تولید آن کالا به آستانه صادرات نرسیده است که لازم در همه این موارد، سازمان صنعت و معدن راهکار و برنامه عملیاتی داشته باشد تا اینکه بتوانیم به رقم مورد نظر در صادرات غیرنفتی برسیم.

معاون امور برنامه‌ریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تولید، محصولات ارگانیک همانند سیب و انگور را از دیگر ظرفیت‌های صادراتی این استان نام برد و خاطرنشان کرد: سیب تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد در همه کشور و حتی خاورمیانه کم‌نظیر است و به لحاظ سالم بودن نیز شرایط بسیار مناسبی دارد که باید از این ظرفیت بزرگ استفاده شود.

وی متذکر شد: از دیگر برنامه‌های مهم قابل اجرا در حوزه صنعت و معدن، پیگیری برای استقرار دفتر مدیریتی واحدهای تولیدی این استان در درون استان است.

نوروزی، ساماندهی و راه‌اندازی تشکل‌های صادراتی و تمرکز روی تولید محصولات ارگانیک را در کنار شناسایی همه ظرفیت‌های تولیدی این استان به ویژه در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و معدنی از مهم‌ترین اقدامات لازم برای تحقق رشد ۱۰۰ درصدی صادرات غیرنفتی نام برد.

معاون امور برنامه‌ریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از صحبت‌هایش بر ضرورت ثبت شرکت نمایشگاه‌های دائمی این استان تاکید کرد.