رئیس اداره فرش کهگیلویه و بویراحمد گفت: سالانه یکهزار و ۲۰۰ مترمربع گبه توسط بافندگان کهگیلویه و بویراحمدی تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی میشود.
مهرداد کاویانی با اشاره به تاریخچه فعالیت اداره فرش کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: این نهاد از سال ۶۰ تاکنون در بحث آموزش، ترویج و تولید فرش دستباف به فعالیت میپردازد.
رئیس اداره فرش کهگیلویه و بویراحمد شهرستانهای گچساران، کهگیلویه، دنا و بویراحمد را اصلیترین مراکز تولید گبه و فرش دستباف عنوان کرد و افزود: امیدواریم با استعدادیابی و علاقهمندی افراد در دیگر مناطق بتوان تعداد بافندگان در سطح استان را افزایش دهیم.
کاویانی افزود: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در دو بخش خصوصی و دولتی در صنعت فرش استان در حال فعالیت هستند.
رئیس اداره فرش کهگیلویه و بیوراحمد نبود صنایع جانبی تولید فرش را از مهمترین مشکلات این حوزه در کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد و گفت: نبود صنایع جانبی مانند چلهکشی، رفوگری فرش دستباف، سر راست کردن و پرداخت کردن، نبود کارخانه ریسندگی و بافندگی مناسب، نبود کارگاه رنگرزی و نبود بخش خصوصی توانا در امر تولید فرش و صنایع جانبی را از مهمترین مشکلات پیشروی تولیدات فرش استان است.
وی خاطرنشان کرد: به منظور حفظ اصالت فرش کهگیلویه و بویراحمد و جلوگیری از تاراج معنوی فرش و گبههای دستباف هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به همه فرشهای تولیدی و تحت حمایت بخش دولتی شناسنامه فرش الصاق میشود تا از این طریق فرش استان به بازارهای داخلی و خارجی معرفی شود.
کاویانی با بیان اینکه اداره فرش کهگیلویه و بویراحمد تمام بافندگانی که دارای کارت مهارت هستند را به منظور دریافت بیمه به سازمان صنعت و معدن و تجارت معرفی میکند، گفت: اکثر بافندگان زیر پوشش بیمه خدمات درمانی قرار گرفتند.