نشست شورای رؤسای اتاق‌های سراسر کشور روز ۱۸ اسفندماه با حضور رئیس اتاق ایران و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور با محوریت بحث و تبادل نظر درخصوص تسهیل فعالیت فعالان اقتصادی در شهرک‌های صنعتی کشور در محل اتاق ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق یاسوج به نقل از اتاق ایران، «غلامحسین شافعی» رئیس اتاق ایران گفت: متأسفانه در شهرک‌های صنعتی با انبوهی از آهن و ساختمان مواجه هستیم که یا با ظرفیت کم کار می‌کنند یا نیمه تمام رها شده‌اند، بنابراین شاهد وضعیت مطلبوی نیستیم.
وی افزود: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور کار سختی پیش رو دارد و امیدوار هستیم شاهد تحولی در شهرک‌های صنعتی باشیم.
«پدارم سلطانی» نایب رئیس اتاق ایران گفت: واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی عنوان می‌کنند که به علت سند نداشتن واحدها در شهرک‌های صنعتی، نمی‌توانند درخصوص آن‌ها درخواست وام کنند.
وی افزود: هم‌چنین به علت مشکلات نبود آب و برق در شهرک‌ها درخواست این است که ابتدا این شهرک‌ها تکیمل شده و سپس واگذار شوند.
سلطانی تصریح کرد: سازمان باید مطالعه‌ای داشته باشد تا بتواند تبدیل به سازمان حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط شود، زیرا اکنون سازمانی با این وظیفه در کشور نداریم و آمار مشخصی نیز از این بنگاه‌ها وجود ندارد.
نایب رئیس اتاق ایران ادامه داد: امروز مهم‌ترین مشکل بنگاه‌های کوچک و متوسط تأمین مالی است و به علت نبود آمار مشخص از آن‌ها، امکان رفع مشکل آن‌ها وجود ندارد.
سلطانی تصریح کرد: مشکل دیگر این است که بنگاه‌های کوچک و متوسط به دست استادکاران ایجاد می‌شود نه افراد متخصص و همین شرایط مشکلات فراوانی ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: باید مشاوره‌های لازم درخصوص وظایف بنگاه نیست به نیروی کار و کشور ارائه شده و مخاطرات پیش روی آن‌ها نیز توضیح داده شود.
«محمود اسلامیان» عضو هیأت رئیسه اتاق ایران گفت: در بحث شهرک‌ها باید تلاش شود تا جای ممکن به اصحاب تولید کمک شده و بحث‌های محتوایی منتقل شود تا شرایط رکودی ادامه پیدا نکند.
«مقیمی» معاون برنامه‌ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور گزارشی با عنوان «نقش سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور به عنوان سازمان توسعه‌ای در بهبود فضای کسب و کار» ارائه کرد.
وی گفت: برخی تحولات کشور ناشی از گسترش رقابت در بازار جهانی است و محیط کسب و کار شامل مجموعه عوامل مؤثر در اداره واحد تولیدی است.
مقیمی تصریح کرد:‌ تجربه نشان داده که تقویت فعالیت بخش خصوصی سبب افزایش هم‌افزایی می‌شود.
«محمدسعید نقشی‌زادیان» رئیس اتاق سنندج گفت: کردستان از ۱۶ شهرک مصوب تنها ۸ شهرک دارد و لازم است در این خصوص بازنگری شود.
وی افزود: شرایط در استان برای کارآفرینان مناسب نیست و بانک‌ها نیز همکاری خوبی ندارند و امیدوار هستیم این مشکلات برطرف شود.
رئیس اتاق سنندج یادآور شد: تأمین منابع مالی برای خرید زمین در استان از ملزوماتی است که باید به آن توجه شود و اعتبار آن نیز می‌تواند با افزایش سهم کردستان از صندوق توسعه تأمین شود.
«علیرضا کشاورز قاسمی» رئیس اتاق قزوین واگذاری شهرک‌های صنعتی به بخش خصوصی را تصمیم درستی دانست، اما بر لزوم رفع نواقص آن تأکید کرد.
وی بیان کرد: از محل فروش زمین می‌توان کمکی به مدیران شهرک‌های صنعتی کرد.
رئیس اتاق قزوین به جریمه ۲۸ درصد دیر پرداخت معوقات اشاره کرد و درخواست تخفیف ۵۰ درصدی در این زمینه شد.
کشاورز قاسمی عنوان کرد: اتاق نیز باید در انجام وظایف توسعه‌ای سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کمک کرده و ایفای نقش کند.
وی آمادگی اتاق قزوین را برای امضای تفاهم‌نامه با سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی را اعلام کرد.
««عبدالواحد غلامی‌نژاد» رئیس اتاق خرمشهر اعلام کرد: شهرک صنعتی خرمشهر جزو منطقه آزاد شده است و مشکلات با شهرک صنعتی و سازمان منطقه آزاد بسیار زیاد است و به طور عملی کاری در این باره صورت نمی‌گیرد.
«علی‌اصغر جمعه‌ای» رئیس اتاق سمنان عنوان کرد: سمنان ۱۷ شهرک صنعتی دارد و لازم است مصوبه شرکت شهرک‌های صنعتی استان اجرایی شود.
وی ادامه داد: ماده ۱۵۸ قانون برنامه دستگاه‌ها را موظف کرده که خدمات را به واحدها بیاورند، اما دستگاه‌ها از این امر امتناع می‌کنند.
«کیوان کاشفی» رئیس اتاق کرمانشاه گفت: در واگذاری زمین، تنها حق انتفاع واگذار می‌شود نه خود زمین که این شرایط از سوی بانک‌ها قابل قبول نیست و تسهیلات ارائه نمی‌دهند.»
وی افزود: همچنین در سطح و قیمت زمین‌تعادل وجود ندارد و باید در آن سیاستی اتخاذ شود.
کاشفی عنوان کرد: لازم است اجازه انتقال صنوف، آلاینده به شهرک‌ها نیز داده شود تا هم شهرها ساماندهی شوند و هم حمایت بیشتری از بنگاه‌های کوچک صورت گیرد.
رئیس اتاق کرمانشاه درخواست کرد که برخی شعبات بانک‌ها در استان‌ها ایجاد شود، همچنین پوشش بهتری به صنایع لبنی استان داده شود و بحث خوشه‌سازی گردشگری در کرمانشاه مورد توجه قرار گیرد.
«محمد امین صباغی‌زاده» رئیس تاق بندرعباس نیز گفت: زیرساخت‌های بندرعباس با توجه به وضعیت آب و هوا، نسبت به استان‌های دیگر زودتر از بین می‌رود و لازم است به تخصیص بودجه‌ها در این منطقه توجه ویژه‌ای داشت.
وی ادامه داد: مسائلی در خصوص برخی واحدهای تولیدی فعال در هرمزگان وجود دارد و باید نگاه بانکی برای آن‌ها تسهیل شود، تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
حسین طوسی رئیس اتاق کرج عنوان کرد: اکنون وضعیت شهرک‌های صنعتی بسیار بد است و در حالی که در قانون گفته شده ابتدا باید زیر ساخت‌ شهرک‌ها آماده شده و سپس واگذار شوند، اما اکنون شهرک‌ها از بسیاری امکانات بی‌بهره هستند.
وی یادآور شد: بهتر است با این شرایط برای واگذاری این شهرک‌ها به واحدهای خدماتی تأمل شود، زیرا در این شرایط واگذاری آن‌ها تنها هزینه واحدها را افزایش می‌دهد.
«غلامحسین جمیلی» رئیس اتاق زنجان گفت: از زمین مورد نیاز تنها ۲۵ درصد آن اختصاص یافته که به هیچ عنوان کافی نیست و وضعیت برای شهرک‌های در حال ایجاد، فراهم کرده است.
وی اضافه کرد: برخی سخت‌گیری‌ها در استان در حال اتفاق افتادن است و لازم است در قالب یک بخشنامه برای برخی وظایف و مسؤلیت‌های شهرهای صنعتی استثنا قائل شد.
«علی اکبر شریف‌پور بوشهری» رئیس اتاق بوشهر از کمبود برق در شهرک شماره ۲استان خبر داد و خواستار رفع این مشکل شد و گفت: مشکل دیگر این است که این شهرک در کنار فاضلاب واقع شده و با توجه به وجود واحدهای غذایی در کنار آن، بایدهرچه زودتر بر این مشکل رسیدگی شود.
«سید مجید موسوی» رئیس اتاق همدان گفت: شهرک‌هایی در استان‌ها بدون توجه به شرایط و توجیه اقتصادی ایجاد شده که برای برخی از آن‌ها مشتری وجود ندارد و تنها باعث افزایش هزینه شده است.
«فریدون فرقانی» رئیس اتاق شیراز عنوان کرد: برای جلوگیری از جرایم مالیاتی و مالیات بر ارزش افزوده، تصمیمی اتخاذ شود که شهرک‌های صنعتی از مالیات‌ معاف شوند.
«رضا فرزانه» رئیس اتاق کاشان گفت: تعداد واحدهای خرد ما به اندازه آلمان است، اما با این تفاوت که سهم واحدهای ما در تولید ناخالص داخلی و اشتغال به مراتب کمتر است.
وی افزود: همچنین این واحدها در انتقال نیاز به پایان کار دارند که این مسأله انتقال آن‌ها را با مشکل مواجه کرده است.
فرزانه تصریح کرد: لازم است در احداث و تکمیل شهرک صنعتی کاشان نیز تعجیل شود.

«سید ابریشمی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور نیز پس از شنیدن سخنان و مطالب حاضران در جلسه، توضیحاتی در خصوص آن‌ها ارائه داد.
وی تأکید کرد: همکاری و کمک اتاق‌ها به سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور می‌تواند در حل بسیاری از مشکلات مؤثر باشد.

سید ابریشمی تصریح کرد: برخوردهای بانکی از مشکلات جدی در بیشتر استان‌ها است و پیشنهاد ما این بود که بانک‌ها واحدهای تولیدی را که به تملک خود درآورده‌اند به کس دیگری واگذار کنند تا واحد بتواند به فعالیت خود ادامه دهد.
وی عنوان کرد: تلاش ما افزایش ارائه خدمات بانک‌ها به واحدهای تولیدی کوچک است.
در خاتمه این جلسه رئیس اتاق ایران در خاتمه پیشنهاد تشکیل کارگروهی میان شورای رؤسای اتاق و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور را مطرح کرد.