به گزارش روابط عمومی اتاق یاسوج به نقل از اتاق ایران، نشست رؤسای تشکل ها با اعضای هیأت رئیسه به همت امور تشکلهای اتاق ایران برگزار و درآن بر لزوم برگزاری متداوم این جلسات تآکید شد. ارائه ساختار برای برگزاری این جلسات به عنوان دیگر لازمه های توسعه فعالیت های تشکلها مطرح شد.

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران، در این نشست با تآکید بر این نکته که باید به دنبال منزلت تشکلها هم در درون اتاق و هم در سطح حاکمیت باشیم گفت: باید شیوه ای را اتخاذ کنیم که اعتماد همگان را نسبت به تشکلها بالا ببرد و نیاز اتاق و حاکمیت به تشکلها بیشتر شود. این دست خود ماست البته مشلکلاتی در این مسیر وجود دارد.
وی ادامه داد: تشکلهایی وجود دارندکه خیلی خوب کار کرده و فداکاری می کنند هرچند آنها هم مانند دیگران با مسائل متعددی روبرو هستند. تشکلها باید رسالت اصلی خود را شناخته و اصولی جلو بروند. هر کس مسؤول تر است باید از مسائل شخصی خود دورتر باشد. اگر این گونه شود اعتمادها بالا می رود.

رئیس پارلمان بخش خصوصی بر این باور است که به تقسیم کار نیاز داریم. بسیاری از کارهایی که امروز توسط اتاق انجام می شود باید از طریق تشکل های مربوطه پیگیری گردد.

شافعی یادآدر شد: اتاق باید به نحوی عمل کند که فعالان اقتصادی نفع خود را در حضور تشکلی ببینند و هر یک به گونه ای عمل کنند که بر بخش موردنظر تاثیر گذار باشند.

موضوع دفاتر تشکلها مسئله دیگری بود که از سوی رئیس اتاق ایران مطرح شد. وی اعلام کرد: در شورای گفت وگو با شهردار در مورد وضعیت دفاتر تشکلها صحبت کردیم و قرار شد که رسیدگی شود.

در ادامه معوقات بانکی به عنوان یکی از چالش های اصلی فعالان اقتصادی از سوی شافعی مورد اشاره قرار گرفت. رئیس پارلمان بخش خصوصی از تشکلها برای رفع این معضل درخواست همکاری کرد. بر اساس گزارش های به دست آمده میزان بدهی معوقه در سیستم بانکی از ۵۰ هزار میلیارد تومان به ۷۰ هزار میلیارد تومان و به روایتی به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

شافعی اعلام کرد: این افزایش به دلیل حرکت سریع کنتور بهره بانک ها است. از مسؤولان خواستیم که اصل پول را از بهره جدا کرده و آنگاه منتشر کنند.
وی توضیح داد: اگر رقم بدهی ها بالا رفته به دلیل اعطای تسهیلات نبوده بلکه مربوط به جرایم تسهیلات از قبل داده شده است.

الان در جامعه این گونه مطرح می شود که بخش خصوصی هنوز بدهی های گذشته را تسویه نکرده مجدد تسهیلات گرفته و قسط آنها را هم پرداخت نکرده است.

رئیس اتاق ایران افزود: ادعا نمی کنیم که در بخش خصوصی فرد ناسالمی وجود ندارد ولی نمی شود این ۱۰ نفر را با ۹۰ نفر سالم در کنار هم قرار دهیم و با همه آنها به یک شیوه عمل کنیم.

شافعی در پایان متذکر شد: برای سیاست گزاری های این بخش باید تعدادی از نمایندگان تشکلها نیز حضور داشته باشند.

آیین نامه ماده ۵ قانون بهبود مستمر فضای کسب وکار به تصویب هیأت رئیسه رسید

محسن جلالپور، عضو هیأت رئیسه اتاق با بیان این مطلب که در تلاش هستیم برگزاری این جلسات را به طور ماهیانه از سال آینده داشته باشیم، توضیح داد: طی ماه های اخیر تغییرات جدی به منظور فعال سازی تشکل ها صورت گرفته است. طبق ماده ۵ قانون بهبود مستمر فضای کسب وکار که اتاق را به سازماندهی تشکلها موظف کرده است بر آن شدیم تا آیین نامه این بند از قانون و اساسنامه جدید تشکل ها در هیأت رئیسه به تصویب برسد که خوشبختانه عملیاتی شد. در ادامه طی چند ماه گذشته اولین فدراسیون ها نیز کار خود را آغاز کردند.
وی ادامه داد: از آنجایی که درگذشته وزارتخانه های مختلف مرجع ثبت تشکل ها بودند حال انسجام دهی آنها در گام های اولیه بسیار سخت خواهد بود.

عضو هیأت رئیسه اتاق تشریح کرد: باید به جایی برسیم که تعریف درستی از اتاق به عنوان تشکل تشکل ها داشته باشیم و به جای افراد حقیقی شاهد حضور افراد حقوقی به عنوان اعضای هیات نمایندگان باشیم.از لازمه های موفقیت در این مسیر باور تشکل ها از سوی اتاق است.
وی ادامه داد: امروز هیأت رئیسه به این باور رسیدند که تا جای امکان باید فعالیت های خود را در حوزه های مختلف به تشکل های مربوط بسپارند. از سوی دیگر توانستیم تا حدی موافقت هیات رئیسه شرکت نمایشگاه ها را برای واگذاری برگزاری کلیه نمایشگاه ها توسط تشکل ها جلب کنیم.

جلالپور با بیان این مطلب که باید باور حرکت تشکلی را علاوه بر حاکمیت در درون خود تشکل ها به وجود آوریم اعلام کرد: اگر بخواهیم توان و ظرفیت تشکل ها را ثابت کنیم باید در آنها بازنگری کرده و اصولی پیش برویم.

این عضو هیأت رئیسه تصریح کرد: حالا که حرکت های بین المللی ایران رو به افزایش است، تشکل ها باید پررنگترین نقش را بازی کرده و در قالب هیات های تجاری به کشورهای مختلف سفر کنند.

تأکید بر لزوم ابهام زدایی از فعالیت تشکلها

پدرام سلطانی، عضو هیأت رئیسه اتاق از وجود ابهام در تعاریفی که در مورد تشکل ها وجود دارد انتقاد کرد و گفت: احساس می کنم در تعریف تشکلی ابهام داریم. باید آن را رفع کرده و سازوکارهای مربوطه را به وجود آوریم.
وی با تأکید بر لزوم تقسیم کار در این بخش عنوان کرد: هماهنگی های بین بخشی و برنامه ریزی بین خود تشکلها و رفع تناقض های بین صنفی از لازمه های رسیدن به هدف اصلی یعنی ارتقای جایگاه تشکل ها و انسجام بخشی به آنهاست.

سلطانی در پایان با تشریح این نکته که باید آموزش های لازم به تشکل ها برای پرداخت مالیاتشان ارائه شود، این مهم را یکی از لازمه های ایجاد شفافیت در عملکرد آن ها و افزایش اعتمادها نسبت به تشکل ها د انست.