به گزارش روابط عمومی اتاق یاسوج، کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی,صنایع,معادن و کشاورزی یاسوج جلسه این هفته خود را با موضوع بررسی مشکلات پیش روی صنعت فرش استان برگزار کرد.
در این نشست ۲ ساعته بهنام احمدی مدیر گمرک استان، مهرداد کاویانی مدیر شرکت فرش استان، داریوش بهروزی معاون صنایع دستی استان، کرامت الله انصاری کارشناس بازرگانی خارجی، عبدالهادی اسلام زاده دبیر اتاق، محمد امین منوچهری مشاور کمیسیون های تخصصی اتاق و عبدالحسین تقویان رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی یاسوج حضور داشتند.
در ابتدای این نشست عبدالحسین تقویان رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی یاسوج به مشکلات و معضلات صنعت فرش دستباف استان اشاره کرد و افزود: جلسات متعددی در این خصوص برگزار کرده ایم که بتوانیم فرش دستباف استان را با برداشتن مشکلات پیش رو به یک برند برای استان تبدیل کنیم. تقویان اضافه کرد: متاسفانه شاهد این هستیم که فرش های دستباف استان با نام استانهای دیگر صادر می شوند، امیدواریم با آسیب شناسی مشکلات فرش استان بتوانیم معضلات این بخش از صنعت استان را از بین ببریم تا فرش استان کهگیلویه و بویراحمد با نام و برند همین استان معرفی و صادر شود.
محمد امین منوچهری مشاور کمیسیون های تخصصی اتاق نیز با بیان اینکه چند مشکل در زمینه بافنده ها و فرش دستبافت در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، افزود: اولین مشکل این است که به طور کلی آمار شفاف و صحیحی در خصوص تعداد بافنده های این بخش وجود ندارد این مهمترین مشکل این بخش است چرا که با نبود آمار صحیح نمی توان برنامه ریزی درستی برای بهبود آینده ی این بخش داشته باشیم. منوچهری اضافه کرد: مشکل دیکر صنعت فرش و دستبافت های استان این است که متولیان این بخش چندین سازمان مختلف هستند که این تعدد متولیان باعث شده است که نتوان یک برنامه ریزی مناسب و منسجم برای بهبود فضای صنعت دستبافت های استان به وجود بیاید.
در ادامه کارشناسان اتاق یاسوج ،سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی،سازمان صنعت و معدن و شرکت فرش استان و فعالین بخش خصوصی به بحث و تبادل نظر در خصوص مشکلات پیش روی این صنعت پرداختند. که در همین خصوص مصوب شد شرکت فرش استان با توجه به تخصص و رسالت این شرکت، بررسی چرخه تولید فرش را از ابتدا تا انتهای چرخه در رشته های مختلف تولید فرش و دستبافهای محلی استان را در دستور کار خود قرار داده تا بتواند مشکلات را شناسایی و پیشنهادات کاربردی خود را در این خصوص مطرح نماید.
اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان نیز مامور شد نسبت به شناسایی بافندگان دستبافت های محلی و نیازهای آنها در سطح استان اقدام و در کارگروه میراث فرهنگی و گردشگری استان این نیازمندی ها را مطرح کند تا در خصوص آن تصمیم گیری شود.
همچنین با توجه به اینکه یکی از بهترین فرصت ها برای افزایش صادرات دستبافتهای استان شرکت بافندگان زبده استان در نمایشگاه های بین المللی می باشد، مقرر شد کارگروه توسعه صادرات استان نیز اعزام بافندگان زبده و ارسال دستبافت های محلی استان به نمایشگاه های بین المللی که استان در آنها شرکت می کند را در دستور کار خود قرار دهد.