پیش از ظهر سه شنبه ۱۵ بهمن ماه,پنجمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی,صنایع,معادن و کشاورزی یاسوج در سالن جلسات اتاق برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق یاسوج علی اصغر داورپناه مدیرصنایع جهاد کشاورزی,خالق صالحی از سازمان تعاونی روستایی استان,محمد امین منوچهری مشاور کمیسیون های تخصصی اتاق, کیهان ایمانی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق یاسوج و وحید پناهی دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق در این نشست دو ساعته حضور داشتند.

در ابتدای این نشست کیهان ایمانی رئیس کمیسون کشاورزی اتاق به دستورالعمل این جلسه اشاره کرد و افزود: نداشتن منابع مالی لازم و سرمایه در گردش سردخانه داران جهت خرید مستقیم میوه و محصولات سرد خانه ای و همچنین عدم منابع مالی لازم برای تجهیز,نوسازی و توسعه سردخانه ها و وجود پررنگ دلال ها در پروسه خرید محصولات  و اداره سردخانه ها از مهمترین مشکلات سردخانه داران استان می باشد.

در ادامه محمد امین منوچهری مشاور کمیسیون های تخصصی اتاق یاسوج اقتصادی کردن سردخانه ها را از مهمترین اولویت ها دانست و گفت: به طور کلی یکی از مشکلاتی که  در استان در زمینه ایجاد واحد های مختلف از جمله سردخانه ها,وجود دارد این است که با یک دید اقتصادی به آنها نگاه نمی شود به عنوان مثال به سردخانه ها با دید یک مرکز نگهداری مایحتاج ادارات نگاه می شود,در صورتی که این سردخانه ها واحدهایی اقتصادی هستند و یک واحد اقتصادی باید دارای سود باشد. منوچهری تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم اقتصادی کردن سرخانه ها این است که هزینه نگهداری مقرون به صرفه ای داشته باشند.

علی اصغر داورپناه مدیر صنایع کشاورزی در بخش دیگری از این نشست به آمار سردخانه های استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر یک سردخانه ۲۰۰۰ تنی که متعلق به تعاونی روستایی است در یاسوج وجود دارد, همچنین یک سردخانه ۱۰۰۰ تنی در بخش خصوصی در کاکان وجود دارد,در دهدشت نیز یک واحد سردخانه ۱۰۰۰ تنی وجود دارد و همینطور یک سردخانه در شهرک صنعتی فرودگاه در شرف بهره برداری می باشد. داورپناه اضافه کرد: در سال گذشته بالای ۳۵ واحد مجوز با مجموع ظرفیت ۴۴ هزار تن در استان صادر شده است ولی با اینحال اکثر این مجریان اقدام به تاسیس سردخانه نکرده اند. مدیر صنایع کشاورزی خاطر نشان کرد: متاسفانه از واحد های موجود  استان, سردخانه های دهدشت و کاکان در حال حاضر راکد می باشند و هیچگونه فعالیتی ندارند. علی اصغر داورپناه در ادامه پیشنهاد داد برای حل مشکلات سردخانه داران استان هماهنگی های لازم صورت گیرد تا وام های کم بهره و سرمایه گردش در اختیارشان قرارداده شود تا از این واحد ها حمایت شود و سردخانه های استان بتوانند محصولات کشاورزان را خریداری نمایند.

در پایان این جلسه مصوب شد مدیر صنایع جهاد کشاورزی آمار وضعیت سردخانه ای استان را در اختیار کمیسیون کشاورزی اتاق قرار دهد تا کارشناسان اتاق با تهیه گزارش تحلیلی از وضعیت فعلی سردخانه های استان آن را در اختیار نهاد های مربوطه قرار دهند تا در آینده مجوز های جدید با توجه به ظرفیت های واقعی استان صادر شوند. همچنین مقرر شد با توجه به اینکه سردخانه های موجود برای تهیه سرمایه در گردش جهت تجهیز,نوسازی و توسعه واحد های که در مشکل به سر می برند؛ پیشنهادات لازم جهت بررسی و رفع این مشکل در جلسه آینده شورای گفت و گو ارائه شود.