نشست تدوین استانداردهای هتل‌داری و گردشگری حلال از سوی مرکز تحقیقات و اطلاع‌رسانی اتاق اسلامی (ایکریک)، چهارشنبه ۹ بهمن ماه در اتاق ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق یاسوج به نقل از اتاق ایران، مهدی فاخری، دبیرکل ایکریک، در این نشست که با حضور جمعی از هتل‌داران تشکیل شد، در رابطه با لزوم ایجاد و تقویت بسترهای گردشگری حلال، توضیح داد: «رشد جمعیت مسلمان و افزایش قابل توجه میزان درآمدهای این گروه در سطح جهان باعث شده است که موضوع گردشگری در این بین اهمیت بالایی پیدا کند. به این ترتیب حفظ اصول خاص دینی برای فراهم کردن زمینه‌های گردشگری حلال نیز مهم تلقی می‌شود.»
وی با اشاره به این نکته که توریست حلال دامنه گسترده‌ای دارد، تشریح کرد: «در قدم اول برای تدوین این سند، رسیدگی به مسئله هتل‌ها و استانداردهای آن رامورد توجه قرار دادیم. در حال حاضر ۱۲ ISO مختلف در بخش هتل‌داری مطرح است که همه آن‌ها را مطالعه کردیم. در این رابطه کار را در دو بعد ملی و بین‌المللی دنبال خواهیم کرد.»
فاخری یادآور شد: «تاکنون سندی در زمینه گردشگری حلال تدوین و نهایی نشده بنابراین ایکریک در این خصوص پیشگام شده و سعی دارد از این طریق استانداردهای خاص خود را مطرح کند. از آن جایی که وظیفه صدور نشان حلال به بخش خصوصی واگذار شد، مرکز تحقیقات و اطلاع‌رسانی اتاق اسلامی به جد فعالیت‌های خود را در این حیطه گسترش داده و امروز قصد دارد با تعریف استانداردهای توریسم حلال به توسعه این صنعت در کشورهای مسلمان کمک کند.»
دبیرکل ایکریک، در ادامه از آمادگی زمینه‌ها برای استفاده از منابع مالی بانک توسعه اسلامی خبر داد و افزود: «شورای راهبردی حلال ۳ سال قبل با حضور نمایندگانی از وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مربوطه تشکیل شد. دبیرخانه این شورا در اتاق ایران بوده و ریاست آن برعهده رئیس این اتاق است. به هر حال هرچه سازمان‌های ذی‌نفع، مشارکت بیشتری در این کار داشته باشند، به جمع‌بندی بهتری می رسیم.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود درآمد ایران از صنعت گردشگری علی‌رغم منابع بسیاری که در این زمینه در اختیار دارد را ناچیز دانست و تصریح کرد: «متأسفانه حوزه گردشگری ایران از استانداردهای جهانی فاصله گرفته و در طول سال‌های گذشته صرفاً درون‌نگر بوده و صنعت گردشگری را با نگاه داخلی دنبال کرده است. برای جذب گردشگران خارجی و افزایش درآمد کشور از این صنعت باید استانداردها، سلایق و ذائقه‌های افراد به طور جامع در نظر گرفته شود.»