نشست کمیته اقتصادی توسعه استان “کهگیلویه و بویراحمد ” با حضور استاندار این استان ؛ نماینده مردم شهرستان های “بویراحمد و دنا ” و ” کهگیلویه ، بهمئی ، چرام و لنده ” و مدیران ملی هم استانی برگزار شد .
در این نشست در خصوص مشکلات پیش روی برخی طرح های مهم استان بحث و بررسی شد.
“پتروشیمی کهگیلویه ، سیمان سپو دهدشت ، فسفات چرام ” و نحوه استفاده استان از منابع صندوق ملی برای طرح های سرمایه گذاری در کهگیلویه و بویراحمد از مهمترین مباحث این نشست اقتصادی بود .
نماینده شهرستان های “کهگیلویه ، بهمئی ؛ چرام و لنده ” در مجلس شورای اسلامی با تشریح مشکلات “پتروشیمی کهگیلویه ” گفت : این پتروشیمی زمانی موثر خواهد بود که پتروشیمی بید بلند راه اندازی شود چرا که خوراک پتروشیمی کهگیلویه از بید بلند باید تهیه شود .
سید “علی محمد بزرگواری ” با بیان اینکه ساخت ساختمان و بخش های فیزیکی پتروشیمی “کهگیلویه ” تا زمانی که پتروشیمی بید بلند راه اندازی شود اقدامی بیهوده است افزود : پتروشیمی” بید بلند ” تنها ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با این روند شاید تا چند سال دیگر این پتروشیمی که تامین کننده خوراک پتروشیمی دهدشت است را ه اندازی نشود و در چنین وضعیتی واقعا نباید به مردم بی جهت امیدواری داد .
وی از استاندار و مدیران ملی هم استانی خواست تا با استفاده از ظرفیت های فرزندان استان طرح های دیگری را برای توسعه اقتصادی کهگیلویه در نظر داشته باشند چرا که تا راه اندازی پتروشیمی بید بلند نباید به پتروشیمی دهدشت امید داشت .
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به “سیمان سپو ” طرح مهم دیگر شهرستان کهگیلویه گفت : سرمایه گذار این طرح نشان نمی دهد که انگیزه و رغبت چندانی برای اجرای آن دارد .
بزرگواری با بیان اینکه تولید سیمان در کشور به حالت اشباع درآمده است افزود : در جلسات مختلفی که با سرمایه گذار این طرح داشتیم سعی شد موانع مورد نظر ایشان برطرف شود اما او انگیزه کافی را برای اجرای این پروژه ندارد .
وی با اشاره به مشکلات پیش روی فسفات چرام گفت : امیدواریم سرمایه گذار و مسئولان استان هر چه سریعتر مشکلات این طرح را برطرف کنند تا عملیات اجرایی آن شروع شود.
نماینده مردم “کهگیلویه و بویراحمد ” در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد : مهم ترین طرح اولویت دار در کهگیلویه رساندن آب سد “مارون ” به دشت های “کلاچو ، چرام و کهگیلویه ” است تا به این وسیله بتوان به اشتعال و توسعه این مناطق کمک کرد .
عضو هیات مدیره شرکت سرمایه گذار فسفات چرام هم در این نشست با اشاره به مشکلات این طرح گفت : متاسفانه معارضات برای این طرح مشکلات زیادی را ایجاد کرده است و شورای تامین شهرستان چرام هم پاسخگوی درخواستها و نامه ها ما نیست.
احدی با تاکید بر آمادگی شرکت خود برای اجرایی شدن عملیات فسفات چرام با حل مشکلات آن افزود : مشکل خاصی در تامین زیر ساخت های این طرح مهم بجز معارضات منطقه ای نداریم .
استاندار “کهگیلویه و بویراحمد ” با اشاره به مسائل مطرح شده از سوی سرمایه گذار فسفات چرام گفت : شما برنامه زمان بندی خود را سریعا به من ارائه داده و با دستوری که به شورای تامین استان خواهم داد مسائل معارضا شما را حل خواهم کرد .
دکتر “موسی خادمی ” با تاکید بر تامین منابع مالی مورد نیاز اجرای این طرح از سوی سرمایه گذار افزود : ما همچنان بر شروع نشدن عملیات اجرایی از سوی شما دچار شک هستیم که امیدواریم بزودی شما این مهم را اجرایی نمایید .
معاون سازمان اقتصادی کوثر با اشاره به توانمندی های مجموعه خود گفت : شرکت های این سازمان آماده حضور و سرمایه گذاری در طرح فسفات چرام و سایرطرح های فسفات استان هستند .
“غلامرضا پناه ” تاکید کرد : اگر سرمایه گذار فسفات چرام و سایر طرح های فسفات استان نتواند در برنامه زمان بندی شده عملیات اجرایی را شروع نمایند سازمان اقتصادی کوثر آمادگی حضور در استان را دارد .
مدیرعامل بانک سپه هم در این دیدار با بیان اینکه شرکت سرمایه گذاری امید وابسته به این بانک از هلدینگ های بزرگ سرمایه گذاری در کشور است گفت : سرمایه گذاری امید از نظر مالی و فنی ساختار مناسبی را برای سرمایه گذاری در حوزه فسفات دارد .
سید “کامل تقوی نژاد ” افزود : در خصوص سرمایه گذاری فسفات های استان بررسی های دقیق انجام شود و اگر توانایی لازم برای اجرایی شدن برنامه های مورد نظر را ندارند شرکت سرمایه گذاری امید آمادگی ورود به این بخش را دارد.
مهندس دیو دیده رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت طرح های صنعتی در استان از آمادگی این سازمان برای صدور مجوزهای لازم برای سرمایه گذاران خبر داد .
فرمانده ” قرب قائم ” قرار گاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم در این نشست با تاکید بر پیگیری ویژه طرح های سرمایه گذاری در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت : مردم استان منتظر به ثمر نشستن این پیگیری ها و شروع عملیات اجرایی این پروژه ها هستند .
سردار “عدل هاشمی ” با اعلام آمادگی قرار گاه خاتم الانبیاء برای سرمایه گذاری در طرح های توسعه اقتصادی استان افزود : مجموعه قرار گاه خام الانبیاء با تکیه بر توانمندی های خود این آمادگی را دارد تا با مطالعه مستندات و مجوز های طرح های اقتصادی استان آنها را اجرایی و مشارکت داشته باشد.
مدیرعامل شرکت “نفت پاسارگاد” با تقدیر از استاندار و سایر فرزندان استان که نسبت به اجرای چنین نشست هایی اهتمام می ورزند گفت : باید عزم همه این باشد که از این جلسات نتایجی ملموسی بگیریم .
مهندس “محسن دلاویز ” با بیان اینکه احساس من این است که اینگونه جلسات به مسیر ی دیگر از خواست همه ما که کمک به توسعه استان است منحرف می شود افزود : باید در چنین جلساتی پروژه هایی تعریف و از ابتدا و تا انتهایی آن را با همفکری جلو برد تا نتایج در توسعه استان دیده شود .
وی با اشاره به جایگاه خوب فرزندان کهگیلویه و بویراحمد در مناصب ملی و همگرایی های ایجاد شده در میان آنها برای کمک به توسعه استان ادامه داد : ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری در استان فراهم شده است که امید است با همدلی مدیران هم استانی و پیگیری نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی منجر به نتایج ملموسی و عینی برای مردم استان شود .
معاون برنامه ریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این دیدار با اشاره به برخی مشکلات سرمایه گذاری در استان گفت : استان نتوانسته است از منابع صندوق توسعه ملی بخوبی استفاده نماید که البته به دلیل کم کاری مسئولان استان نیست بلکه به دلیل ضوابط سخت و پیچیده این صندوق و تشکیل کارگروههای مختلف در استان و تهران است که سبب کندی در کار می شود .
“علی حسن نوروزی ” با اشاره به حضور دکتر سید “قاسم حسینی ” قائم مقام صندوق توسعه ملی در این جلسه افزود : حضور دکتر حسینی در این جلسه و صندوق توسعه ملی دلگرمی به مدیران استانی و پشتوانه ای برای ما است و امیدواریم ایشان با بازنگری در این مقررات امکان استفاده بیشر مناطق محروم مانند کهگیلویه و بویراحمد را از منابع صندوق ملی فراهم نماید.
وی با بیان اینکه سال گذشه ۸۰ میلیارد تومان اعتبارات توسعه ای کشاورزی در استان جذب شده است اما ریالی از اعتبارات صندوق ملی در این بخش در کهگیلویه و بویراحمد جذب نشده است ، ادامه داد : مقایسه این دو عدد نشان می دهد که مقررات دست و پا گیر و تشکیل کارگروههای مختلف در استان و تهران یکی از مهمترین موانع استفاده مردم استان از منابع صندوق توسعه ملی است .
این مقام مسئول استانی با اشاره به سود تسهیلات کشاورزی در دو بخش توسعه ای و صندوق ملی خاطرنشان کرد : سود تسهیلات منابع توسعه ای هفت درصد ولی سود منابع صندوق ملی ۱۳ درصد است که عامل دیگری برای استفاده نشدن از اعتبارات صندوق ملی در استان است .
نوروزی از دکتر حسینی و سایر مسئولان صندوق توسعه ملی خواست تا فکری به حال چنین وضعیت ایجاد شده نمایند وبه توسعه استان کمک نمایند.
دکتر “جعفر گوهرگانی ” رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست با ارائه گزارشی از وضعیت کشاورزی استان و پرونده های متقاضی تسهیلات در این بخش گفت : هم اکنون یکصد و ۱۱ پرونده با اعتباری بالغ بر ۵۴ میلیارد تومان به بانک کشاورزی برای استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی معرفی شده است اما بانکها برای شناسامه دار کردن این طر ها با مشکلاتی مواجه هستند و البته سایر مشکلات اینگونه پرونده ها را هم دکتر نوروزی معاون استاندار بخوبی تشریح کردند.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از طرح های متقاضی تسهیلات کشاورزی استان نوشن طرح توجیه ای از سوی شرکت های طرف قرار داد بانک ها است افزود : اینگونه شرکت ها در استان وجود ندارند و افرادی را از اصفهان یا شیراز آورده و با دادن مبالغ هنگفتی طرح های توجیه ای را می نویسند و این در حالی است که سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان با داشتن ظرفیت کارشناسی خیلی خوبی آمادگی لازم برای نوشتن چنین طرح های را دارد .
دکتر سید “قاسم حسینی ” قائم مقام صندوق توسعه ملی که از فرزندان استان هم است در این دیدار با ابراز خرسندی از تلاش همگانی برای توسعه کهگیلویه و بویراحمد با تشریح برخی مشکلات سرمایه گذاران در ارائه واقعیت های مالی و فنی خود گفت : مسائلی را که دکتر نوروزی به عنوان مشکل گفتند همگی برطرف شده و از این به بعد نیازی به تشکیل کارگروه در استان وتهران برای استفاده از منابع مالی صندوق نیست .
وی با بیان اینکه برای استفاده از منابع مالی صندوق توسعه ملی فقط نیاز به معرفی از سوی دستگاه مسئول به بانکها است افزود : با این شیوه استفاده از این منابع آسانتر شده است که امیدواریم به توسعه استان کمک کند.
“غلام محمد زارعی ” نماینده بویراحمد ودنا هم در این دیدار ضمن تقدیر از همدلی ایجاد شده میان فرزندان استان برای کمک به توسعه کهگیلویه و بویراحمد اظهار امیدواری کرد که با کمک و همدلی شاهد توسعه استان و رفع مشکلات مردم باشیم .
عصر دنا