در حالی که دولت طبق وعده خود سبد کالای مردم را آماده و توزیع می‌کند بسیاری از کارشناسان و مسئولان نسبت به قرار گرفتن برنج هندی در سبد کالای دولت که آلودگی آن همچنان مورد ابهام است، انتقاد دارند.

به گزارش روابط عمومی اتاق یاسوج به نقل از  ایسنا مسئولان چندی پیش محموله‌های بسیاری از برنج هندی و ایرانی را که آلودگی بالایی داشتند، جمع آوری و معدوم کردند که البته پس از آن تحقیقات و بررسی کارشناسان نشان داد برنج‌های ایرانی در کار نبوده و محموله‌های آلوده تنها در کیسه‌های برنج ایرانی قرار داشتند که عمدتا وارداتی بودند.

در این میان سازمان حفظ نباتات، انجمن برنج ایران، دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بسیاری از کارشناسان و محققان نیز تایید کردند هیچ یک از محموله‌های آلوده برنج که‌ ضبط شده بودند ایرانی نبود که همین مساله باعث شد سلامت برنج‌های وارداتی هندی و پاکستانی همچنان مورد ابهام قرار گیرد.

اما سبد کالایی دولت که رییس جمهور پیش از این در گزارش ۱۰۰ روزه خود وعده آن را برای قشرهای آسیب پذیر، کارمندان و بازنشستگان در نظر گرفته بود حاشیه‌ساز شد چراکه علیرغم تولید بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار تنی برنج داخلی اعلام شد که در سبد کالای دولت ۱۰ کیلوگرم برنج هندی قرار خواهد گرفت که همین مساله انتقاد بسیاری از کارشناسان و مسئولان را در پی داشت.

آمادگی برای تامین برنج ایرانی در سبد کالا

جمیل علیزاده شایق در این باره به ایسنا گفت: قرار داشتن برنج ایرانی در سبد کالایی دولت می توانست فرصتی باشد تا اقشار آسیب پذیر ایرانی بتوانند حداقل دو بار در سال از برنج با کیفیت ایرانی استفاده کنند اما به دلیل پر بودن بیش از حد انبارهای برنج کشور از برنج‌های وارداتی هندی این امر محقق نشد.

وی افزود: هیچ مشکلی برای تامین برنج سبد کالایی دولت وجود ندارد اما مشخص نیست دلیل قرار گرفتن برنج هندی در این سبد چیست؟

از سوی دیگر اعضای انجمن برنج که شامل تولیدکنندگان و فعالان این بخش هستند طی نامه‌ای به استاندار گیلان و مازندران خواستار قرار گرفتن برنج ایرانی در سبد کالایی دولت شده‌اند.

در این نامه آمده است علیرغم این که کشور با کسری حدود ۶۰۰ هزار تنی برنج برای تامین نیاز داخلی مواجه است اما شالیکاران ایرانی می توانند سهمی در سبد کالای دولت باشند تا مردم از این محصول با کیفیت ایرانی بهره مند شوند.

کیفیت سبد کالا از کمیت آن مهم‌تر است

همچنین سخنگوی هیات رییسه مجلس ضمن حمایت از توزیع سبد کالای دولت در بین مردم کیفیت محصولات این سبد را مهمتر از کمیت آن دانست و گفت: می‌توان به جای قرار دادن ۱۰کیلوگرم برنج درجه سه و چهار هندی در این سبد حدود هفت کیلوگرم برنج مرغوب جایگزین آن کرد تا مردم نیز راضی باشند.

از سوی دیگر نمایندگان مجلس از جمله حجت‌الاسلام علی اکبر ناصری، مردم بابل و مهرداد لاهوتی، نماینده مردم لنگرود خواستار قرار گرفتن برنج ایرانی در سبد کالای دولت به جای برنج هندی شدند.

به نظر می رسد با توجه به وجود ابهام در سلامت غذایی برنج هندی، خواست جمعی مردم و مسئولان دولت می‌تواند برنج ایرانی را جایگزین برنج وارداتی کند تا طرح توزیع سبد کالایی دولت که مورد حمایت و تقدیر بسیاری از مسئولان قرار گرفته است بدون حاشیه ادامه یابد.