پیش از ظهر روز سه شنبه ۲۴ دی ماه سال جاری جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی,صنایع,معادن و کشاورزی یاسوج پیرامون بحث و بررسی در خصوص مشکلات بیمه محصولات کشاورزی استان در محل اتاق یاسوج برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی صنایع,معادن و کشاورزی یاسوج در این نشست ۲ ساعته غضنفر سالاری مدیر گروه بیمه کشاورزی, الله بخش حسینی رئیس اتحادیه محصولات باغی, زواره آزادپور مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی, علی اکبری تبار معاون نظام مهندسی کشاورزی,محمد امین منوچهری مشاور کمیسیون های تخصصی اتاق و کیهان ایمانی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق یاسوج حضور داشتند.
مصوبات این جلسه اخبار خوشی برای باغداران استان به همراه داشت ,آنجا که مصوب شد در خصوص اجرایی شدن بیمه تنه درختان همسو با سایر استانهای کشور در استان کهگیلویه و بویر احمد، این بیمه از سال زراعی ۹۳-۹۴ به مرحله اجرا درآید و همچنین سازمان بیمه محصولات کشاورزی تقاضا دهد تا ۲ نیروی دیگر به ناظرهای مستقر در شهرستانها اضافه شود تا مشکل کمبود ناظر بیمه در بخش های مختلف استان حل شود.
در ابتدای این جلسه کیهان ایمانی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق یاسوج با اشاره به بند ۲ آخرین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه بویراحمد در خصوص رسیدگی به بیمه محصولات کشاوری, اظهار کرد: از جمله مشکلات اساسی کشاورزان و باغداران استان میتوان به نبود ناظر کافی از سوی صندوق بیمه محصولات کشاورزی در شهرستان های گرمسیری استان نام برد, وی هماهنگ نبودن استان با دیگر استان های کشور در خصوص بیمه تنه درختان را از دیگر مشکلات باغداران دانست. کیهان ایمانی اضافه کرد: با توجه به همجواری استان به استانهای غربی و جنوبی,ریزگردها از عوامل خسارت زای مهم در استان می باشند ولی با اینحال صندوق بیمه محصولات کشاورزی ریزگرد ها را جزو لیست عوامل خسارت زا نمی داند و این مسئله موجب خسارت هایی غیر قابل جبران برای کشاورزان و باغداران استان شده است.
در ادامه الله بخش حسینی رئیس اتحادیه محصولات باغی نیز به تشریح مشکلات بخش های مختلف کشاورزی و باغداری استان پرداخت و پیشنهادات و درخواست های خود را برای حل این مشکلات ارائه داد, حسینی گفت: صندوق بیمه هیچ گزارشی از خسارت سرمازدگی را بدون گزارش هواشناسی نمی پذیرد این در حالی است که در شهرستانی مانند باشت ایستگاه هواشناسی وجود ندارد و نزدیکترین ایستگاه هواشناسی که وجود دارد اختلاف دمایی ۳ تا ۵ درجه با شهرستان باشت دارد. وی افزود مشکل دیگر باغداران استان، نبود ناظر بیمه کافی در شهرستان های گرمسیری است.
غضنفر سالاری مدیر گروه بیمه کشاورزی در ادامه ی این نشست به ارائه ی توضیحاتی در خصوص نحوه ی تقسیم بندی های ناظرین بیمه در استان پرداخت, سالاری اظهار کرد: سعی شده است که ناظرین به صورت تخصصی انتخاب شوند به طوری که از کارشناسان تخصصی زراعت و باغبانی به عنوان ناظر در تمامی شهرستانها استفاده شود.
در ادامه صحبت های مدیر گروه بیمه کشاورزی, منوچهری مشاور کمیسیون کشاورزی اتاق یاسوج پیشنهاد داد نحوه ی چینش ناظرین بیمه در شهرستانها با توجه به میزان تولید محصولات در هر شهرستان و همچنین با توجه به مسافت های دو منطقه نزدیک به هم تغییر پیدا کند که با موافقت غضنفر سالاری مدیر گروه بیمه کشاورزی مقرر شد از این پس در شهرستان گچساران یک نفر, شهرستان باشت یک نفر, شهرستان های کهگیلویه و چرام یک نفر و در شهرستان های لنده و بهمئی نیز یک ناظر مستقر شود. همچنین مقرر شد صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان در صورت تائید بیمه محصولات کشاورزی کشور, ۲ ناظر را به مجموعه ناظرین اضافه نماید.
در بخش دیگری از این نشست مصوب گردید سازمان هواشناسی استان با توجه به تفاوت های دمایی شهرستان های باشت و گچساران و الزام صندوق بیمه محصولات کشاورزی به داشتن گزارش هواشناسی برای دریافت خسارت از آن صندوق و همچنین با توجه به مصوبه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان، شرایط لازم را برای ایجاد یک ایستگاه هواشناسی در شهرستان باشت فراهم نماید,همچنین مقرر شد با توجه به وجود ایستگاه هواشناسی سازمان جهاد کشاورزی در این شهرستان، گزارش این ایستگاه مورد تایید صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان قرار گیرد.
از دیگر مصوبات این نشست این بود که مقرر شد: در ستاد بیمه محصولات کشاورزی با توجه به نظر سازمان جهاد کشاورزی استان، میانگین تولید محصول در هکتار (تناژ) در شرایط معمول برای محصولات مختلف مورد بازنگری قرار گرفته و نتایج جهت تصویب به ستاد بیمه کشوری ارسال گردد.
در خصوص خسارت ریزگردها که جزو لیست عوامل خسارت زای صندوق بیمه محصولات کشاورزی به حساب نمی آید نیز مصوب گردید عوامل خسارت زا، همچون بیماری های غیر قابل کنترل، ریز گردها و موارد مشابه محصولات کشاورزی و دامی با توجه به همجواری استان کهگیلویه و بویراحمد با استان های خوزستان و بوشهر، در جلسه بعدی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی جهت قرار گرفتن در عوامل خسارت زای بیمه محصولات کشاورزی مطرح شود تا در صورت تصویب، از طریق استاندار و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی با مراجع ذیصلاح مکاتبه و پیگیری انجام پذیرد.