گفتگو2

دومین  جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوص استان روز شنبه ۲۰/۸/۹۱ درمحل جلسات اتاق بازرگانی یاسوج با حضور استاندار استان کهگیلویه وبویراحمد، نماینده شهرستان کهگیلویه، بهمئی و چرام  در مجلس شورای اسلامی، ریاست اتاق بازرگانی یاسوج، مدیران و نمایندگان دستگاهها ونهادهای دولتی عضو شورا و تنی چند از مدیران اتحادیه ها، تشکل ها  و تعاونی داران فعال در بخش تولید برگزار شد.

دراین جلسه جبار کیانی پور رئیس اتاق بازرگانی یاسوج با بیان اینکه اتاق بازرگانی مشاور و امین  سه قوا در مسائل اقتصادی کشور است ابراز داشت: با توجه به نبرد نابرابر اقتصادی کنونی کشورمان با دشمنان قسم خورده اش و با توجه به اینکه فعالین اقتصادی و تولید کنندگان رزمندگان خط مقدم  این جبهه نبرد هستند، افزود؛ بخش خصوصی در این شرایط خواهان حمایت جدی و کمکهای فوری و موثر از جانب دولت به این فعالین می باشد. ایشان همچنین سیاست  اتاق بازرگانی در مواجهه با تحریم های گسترده کشورهای غربی برعلیه کشور و فشارهای ناشی ازتحریمها را، همدلی با دولت جهت  رفع و کم کردن تاثیر این تحریمها عنوان کرد.کیانی پور با اشاره  به اینکه نوسانات شدید نرخ ارز سبب مشکلات عدیده ای دربخش تولید شده است و تولید کنندگان را متحمل هزینه های چند برابر در تولید نموده است از استاندار استان کهگیلویه وبویراحمد خواست دولت دراین راستا بسته های ویژه ای  برای حمایت  و پوشش هزینه های تولید فعالین اقتصادی در نظر بگیرد. رئیس اتاق بازرگانی یاسوج در ادامه جلسه ضمن قرائت گزارشی از پیگیری مصوبات جلسه قبل شورا به مشکلات سردخانه  های استان اشاره و یکی از مصائب آنها را کمبود نقدینگی جهت خرید محصول، نوسازی و توسعه این سردخانه ها عنوان کرد. وی در پایان صحبتهای خود بیان کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی یاسوج با تمام توان آمادگی دارد با همکاری دولت نسبت به سرمایه گذاری در بخشهای مختلف در توسعه و آبادانی استان کهگیلویه وبویراحمد گام بردارد.

درادامه نشست گفتگوی دولت و بخش خصوصی کهگیلویه وبویراحمد ، دکتر حسین صابری استاندار کهگیلویه وبویراحمد افزود: بخش خصوصی می تواند با سرمایه گذاری در بخش های صنعت، کشاورزی، منابع طبیعی و گردشگری در رشد و توسعه همه جانبه استان نقش بسزایی داشته باشد.

وی بیان کرد: سالانه ۵۰ هزارتن سیب از باغ های این کهگیلویه و بویراحمد برداشت می شود که از این میزان تنها برای ۹ هزارتن آن ظرفیت ذخیره سازی در سرخانه وجود دارد.

صابری با اشاره به اینکه تاکنون یک هزار و ۹۰۰ تن سیب در سردخانه های کهگیلویه و بویراحمد ذخیره شده اظهار داشت:دو سوم سردخانه ها نیز خالی بوده و این روند مطلوبی نیست.

وی ابراز داشت: مابقی سیب برداشت شده باغداران توسط استان های همجوار با قیمت بسیار پایین خریداری می شود که این امر ضایع شدن حق باغداران استان است.

صابری افزود: باید تلاش کرد تا باغ های سیب موجود در کهگیلویه و بویراحمد حفظ و تقویت شوند و حداقل ۲۰ درصد محصول سیب برداشتی در این استان برای شب عید ذخیره شود.

وی گفت: حدود ۷۰۰ هزار نفر در کهگیلویه و بویراحمد یارانه دریافت می کنند که می توان با ساماندهی یارانه آنها چرخه اقتصادی استان را فعال کرد و سود حاصل از آن را نیز به مردم برگرداند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: چهار اولویت مهم در بخش های مختلف برای توسعه استان پیش بینی شده است که می بایست در این بخش ها برنامه های اساسی و زیربنایی تدوین شود.

صابری توسعه بخش کشاورزی،ایجاد صنایع پایین دستی نفت،گاز و پتروشیمی، ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی و صنعتی و توسعه صادرات و گردشگری را برای پیشرفت استان ضروری دانست.

وی بیان کرد: تاکنون در این بخش ها اقدام اساسی برای رشد و توسعه همه جانبه انجام نشده است که می بایست از تمام ظرفیت های کهگیلویه و بویراحمد با کمک بخش خصوصی و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی تحولی در این راستا بوجود آورد.

در پایان این نشست از بین نامزدهای واجد شرایط بخشهای خصوصی و تعاونی،  با رای اعضای شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در بخش خصوصی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، اتحادیه تولید کنندگان محصولات باغی، خانه صنعت و معدن و اتحادیه مرغداران کهگیلویه و بویراحمد و در بخش تعاونی های تولیدی شرکت تعاونی دناصنعت، آب لوله بسپار دهدشت،۱۷۳ ایثارگران و آب معدنی چشمه چویل به عنوان اعضای اصلی شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت انتخاب شدند