هشتاد و پنجمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور مسئولان و فعالان اقتصادی برگزار شد. در این نشست، عبدالله قبادی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج، ضمن اشاره به چالشهای بخش تولید و صادرات، بر لزوم حمایت از سرمایهگذاری، آموزش و تأمین منابع مالی برای فعالان اقتصادی تأکید کرد.
تأکید رئیس اتاق بازرگانی یاسوج بر حمایت از تولید و توسعه صادرات غیرنفتی
در این نشست، عبدالله قبادی ضمن اشاره به چالشهای بخش تولید و صادرات، بر لزوم حمایت از سرمایهگذاری، آموزش و تأمین منابع مالی برای فعالان اقتصادی تأکید کرد.
قبادی در ابتدای سخنان خود به اهمیت آموزش در حوزه فعالیتهای اتاق بازرگانی اشاره کرد و گفت: آموزشهای ارائهشده در سطح ملی، بهویژه در حوزه کشاورزی، میتواند تأثیر قابل توجهی در بهبود عملکرد اقتصادی استان داشته باشد.
لزوم گسترش صادرات غیرنفتی و تأمین ارز
رئیس اتاق یاسوج، ضمن اشاره به ظرفیتهای تولیدی استان، از جمله تولید محصولات کشاورزی همچون پرتقال، لیمو، انگور و سیب، اظهار داشت: ما نگران مازاد تولید برخی محصولات کشاورزی هستیم و امیدواریم با برنامهریزی مناسب، بتوانیم مسیر صادرات را برای این محصولات هموار کنیم.
وی افزود: در حال حاضر، ظرفیت آماده بهرهبرداری استان در بخشهای تولیدی به ۲۴ هزار تن رسیده و با اضافه شدن ظرفیتهای جدید، این رقم افزایش خواهد یافت. اما برای تحقق این اهداف، نیازمند تأمین سرمایه و حمایتهای ویژه از سوی دولت و بخش خصوصی هستیم.
تأمین مواد اولیه و حمایت از صنایع تبدیلی
قبادی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تأمین نهادههای دامی و واردات آنها اشاره کرد و گفت: “یکی از چالشهای مهم استان، تأمین نهادههای موردنیاز برای دامداریها و صنایع وابسته است. ما از مسئولان درخواست داریم که در سطح ملی به این موضوع پرداخته شود و در صورت امکان، تأمین نهادهها و گوشت را بهصورت استانی مدیریت کنیم.”
وی با تأکید بر اهمیت صنایع تبدیلی بهعنوان یکی از ارکان توسعه اقتصادی استان، خاطرنشان کرد: “استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه تولید داروهای گیاهی دارد و برخی واحدهای تولیدی در این بخش موفق بودهاند. توسعه صنایع تبدیلی میتواند به افزایش اشتغال، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و رشد صادرات کمک کند.”
پایش فضای کسبوکار و راهکارهای توسعه اقتصادی
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج در پایان سخنان خود، بر نقش پایش فضای کسبوکار و ارائه راهکارهای عملی برای رفع موانع اقتصادی تأکید کرد و گفت: “اتاق بازرگانی همواره در تلاش است تا با بررسی چالشها و ارائه پیشنهادات، مسیر توسعه اقتصادی استان را هموار سازد.
اطلس سرمایه گذاری استان درحال تهیه است
قبادی با اشاره به این که اطلس اقتصادی و سرمایهگذاری استان در نخستین مرحله با معرفی یکصد طرح شناسایی شده راهاندازی میشود، افزود: «ظرفیتهای استان فراتر از یکصد طرح است و اطلاعات لازم در اختیار اتاق بازرگانی قرار خواهد گرفت.»
وی تصریح کرد: «این اطلس به منظور تسهیل، تشویق، هدایت و واگذاری صحیح طرحهای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی تهیه و تدوین شده است.»
وی همچنین به اولویت صنایع پاییندستی و بالادستی نفت و گاز و انرژی در طرح اطلس اقتصادی و سرمایهگذاری اشاره کرد و گفت: «کشاورزی میتواند به عنوان قطبی برای سرمایهگذاری و توسعه استان مطرح باشد.»

استاندار: کهگیلویه و بویراحمد ۱۰۰ طرح بزرگ اقتصادی به وزارت اقتصادی ارایه داد
استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: بالای ۱۰۰ طرح مهم و بزرگ اقتصادی در بخش های مختلف و برای دریافت تسهیلات ارزی و ریالی به سازمان کمک های فنی و اعتباری وزارت امور اقتصادی و دارایی ارایه شده است که البته باید شمار این طرح ها را افزایش داد.
ید اله رحمانی اظهار داشت: این طرح ها در حوزه های گردشگری، کشاورزی، زیربنایی، خدمات و صنایع و معادن و نفت و پتروشیمی است.
وی یادآور شد: این طرح ها در صورت رفع مشکل و تامین اعتبار و کمک های دولت و اجرایی شدن می تواند تحولات چشمگیری را در حوزه اقتصادی، افزایش میزان صادرات و رونق تجارت و بازرگانی ایجاد کند.
وی ابراز داشت: یکی از مهمترین اولویت های اقتصادی در استان رونق و توسعه بخش کشاورزی و افزایش راندمان تولید با بهره گیری از روش ها و ظرفیت های متنوع در سطح ملی و استانی است.
وی عنوان کرد: هم اینک درصد اشتغال و شاغلان بخش کشاورزی در استان حدود ۱۴ درصد نسبت به میانگین کشوری است که رضایت بخش نیست و باید تلاش کنیم این رقم را افزایش دهیم.
وی بیان کرد: همچنین سهم بخش استان از تولیدات بخش کشاورزی هم اینک ۷۵ صدم درصد نسبت به میانگین کشوری است و باید با اجرایی کردن طرح های در دست اجرا و توسعه تقویت زنجیره تولید این رقم را نیز افزایش داد.
یکی از اولویت ها و محورهای اساسی توسعه این استان حمایت و تقویت سرمایه گذاری و رونق تولید در بخش های مختلف است که بسیاری از زیرساخت ها و بستر لازم در این راستا نیز فراهم است.
رحمانی با بیان اینکه، نباید متقاضی و فردی که استان را برای سرمایه گذاری انتخاب کرده است برای صدور مجوز شش ماه معطل و سرگردان باشد، ادامه داد: جایگاه استان در شاخص های کسب و کار نیازمند ارتقاء بوده و تاکید بر تلاش شبانه روزی برای تسهیل در کار سرمایه گذاری به همین دلیل است.
وی با اشاره به مشکلات برخی واحدهای تولیدی با اشتغالزایی بالا در استان گفت: برخی از این طرح ها سرمایه گذاری خوبی دارند و اشتغال بالایی ایجاد کردند اما به کارگروه حمایت قضایی ارجاع داده شدند که مسئولان تلاش کنند تا مشکل آنها رفع شود.
وی عنوان کرد: منابع دولتی برای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال محدود است لذا با تاکید بر اینکه برای سرمایه گذاران فرش قرمز پهن می کنیم از سرمایه گذارانی که طرح های تولیدی و خوب آنها با مشکلی مواجه شده است حمایت خواهیم کرد تا بدون دغدغه به فعالیت خود ادامه دهند.
رحمانی با اشاره به مشکل ایجاد شده در خصوص طرح های پرورش ماهی در حریم و بستر رودخانه ها، گفت: این موضوع را با ارائه راهکار به سازمان مدیریت بحران کشور ارجاع دادیم و قرار است حل و فصل شود.
گزارش تصویری: