به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی یاسوج، هشتاد و سومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد با دستور کار “بررسی مشکلات و چالشهای حوزه کسب و کار در راستای استفاده بهینه از ظرفیت های موجود و خلق فرصت های جدید و هم افزایی به منظور توسعه استان” و با حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد در اتاق بازرگانی یاسوج برگزار شد.

در ابتدای نشست، عبدالله قبادی، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج، گزارشی از آخرین وضعیت کسب و کار در استان ارایه کرد و با اشاره به مشکلات این روزهای بخش تولید و کسب و کار، افزود: در همین ساعات اخیر، قیمت ارز بیش از سه هزار تومان جابجا شده و این فقط یک نشانه از حال ناخوش فضای کسب و کار است.

قبادی به مقوله آموزش و اهمیت آن در سیاست های اتاق بازرگانی اشاره کرد و افزود: ما در اتاق به دنبال این هستیم تا با آموزش‌های کاملا رایگان، نسل آینده را با فرهنگ تجارت و تولید آشنا کنیم و مجموعه ای از تجار و بازرگانان برای آینده این استان تربیت کنیم چرا که یکی از مشکلات مهم استان کمبود تاجر و بازرگان آموزش دیده و آشنا به اصول تجارت است. رییس اتاق بازرگانی یاسوج از رویداد بازرگانان نسل فردا به عنوان نمونه‌ای از این تلاش‌ها نام برد؛ موضوعی که تحسین استاندار را در پی داشت.

رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص بیان داشت:  اقداماتی چون پرورش، تربیت و آموزش بازرگانان نسل فردا، کارآفرینان زن و کارآفرینان جوان یک رویکرد درست از جانب اتاق بازرگانی است که می‌توان آن را یک سرمایه‌گذاری برای فردای این استان دانست؛ استاندار گفت که تمام قد از این رویکرد آموزش‌محور اتاق بازرگانی حمایت می‌کند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به مشکلات مالی واحدهای تولیدی در استان، تأکید کرد که تأمین سرمایه در گردش، یکی از نیازهای فوری و اساسی این واحدها است و راه هایی برای حل این چالش در نظر گرفته شده است.

یدالله رحمانی در این نشست افزود: کمبود منابع بانکی در استان مانع از فعالیت بهینه واحدهای تولیدی شده و برای رفع این مشکل، پیگیری‌های ویژه‌ای در دستور کار قرار دارد تا شرایط بهتری برای تأمین منابع مالی و تقویت تولید در استان فراهم شود.

وی به اهمیت برگزاری منظم جلسات گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: در جلسه گذشته، شناسایی قوانین و مقررات مزاحم در حوزه تولید و ارائه راهکارهای جایگزین در دستور کار قرار گرفت که وزارت صنعت و معدن این موارد را شناسایی کرده و به تهران ارجاع خواهند داد.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات فضای کسب و کار در استان، بر لزوم آموزش بازرگانان تأکید کرد و افزود: دعوت از هیئت‌های تجاری برای حضور در استان در دستور کار قرار دارد تا تعاملات اقتصادی و تجاری گسترش یابد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین به کمبود منابع بانکی در استان اشاره کرد و گفت: یکی از اصلی‌ترین درخواست‌های واحدهای تولیدی و صنعتی، تأمین سرمایه در گردش است که باید به طور ویژه پیگیری شود.

رحمانی با بیان اینکه در جلسه اخیر، بیش از ۳۰ طرح نیمه‌تمام تولیدی شناسایی شده‌اند، تصریح کرد: این طرح‌ها که در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارند، باید به‌طور جدی پیگیری شوند تا اقدامات لازم برای تکمیل آن‌ها انجام گیرد.

وی همچنین از پیگیری‌های انجام‌شده با مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان ایمیدرو، ایدرو و هلدینگ خلیج فارس برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی استان خبر داد و گفت: در راستای اجرایی شدن مصوبات این جلسات، پیگیری‌های مستمر ادامه خواهد داشت.

رحمانی از حمایت از طرح‌های با پیشرفت فیزیکی بالا خبر داد و گفت: این طرح‌ها به عنوان طرح‌های نیمه‌راکد در استان شناخته می‌شوند و باید هرچه سریع‌تر تکمیل شوند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین به همکاری‌های پیش‌روی اصناف و شورای شهر اشاره کرد و گفت: رئیس شورای شهر قول همکاری بیشتری با اصناف داده است تا مشکلات این بخش‌ها برطرف شود.

وی در ادامه به لزوم توسعه شهرک‌های صنفی در استان تأکید کرد و افزود: هیچ واحدی نباید خارج از شهرک‌های صنعتی راه‌اندازی شود و اگر قرار است واحدی احداث گردد، باید به شهرک صنعتی الحاق شود.

رحمانی همچنین بر لزوم تأمین مواد اولیه کارخانجات از داخل استان تأکید کرد و گفت: کارخانجات باید نیازهای مواد اولیه خود را از تولیدات داخلی استان تأمین کنند، مگر در مواردی که تولید داخلی آن‌ها در استان وجود نداشته باشد.

استاندار در خصوص تأمین مواد اولیه برای کارخانجات تولید محصولات بهداشتی گفت: قرار است کشت قراردادی برای تأمین نیازهای اولیه واحدهای تولیدی بزرگ استان انجام شود.