به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی یاسوج، در نشست اخیر نمایندگان بخش خصوصی با استاندار و بیان مسائل و مشکلات بخش خصوصی، احمدزاده استاندارکهگیلویه‌و‌بویراحمد ضمن حمایت همه جانبه خود از تولید و فعالان اقتصادی، یک قول مهم را نیز به هیئت رئیسه و هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی داد: برنامه مستمر بازدید میدانی از طرح‌های مهم تولیدی

حالا در اولین جمعه پس از این نشست، استاندار کهگیلویه و بویراحمد به همراه عسکری معاون هماهنگی امور اقتصادی خود و معتمدی مدیر کل جهاد کشاورزی یک روز کامل را به حضور در طرح های بخش کشاورزی اختصاص و از نزدیک مسائل و مشکلات برخی از طرح های گلخانه ای و پرورش آبزیان را بررسی کردند.

احمدزاده در این بازدیدها تصریح کرد: از همه بانک‌ها به ویژه بانک کشاورزی می‌خواهم که در استان هر حمایتی را از بخش کشاورزی داشته باشند و ما نیز در سطح ملی پیگیر رفع مانع ناترازی مصارف و منابع آنها می‌شویم.

 

استاندار کهگیلویه و بویراحمد درحاشیه این بازدیدها اظهار کرد: توسعه گلخانه‌ها علاوه بر کشت متراکم، افزایش تولید و کاهش مصرف آب موجب اشتغال‌زایی و صادرات می‌شود و یکی از سیاست‌های خوب استان در بخش کشاورزی است که به خوبی مدیریت شده و دستاوردهای خوبی در این حوزه به دست آمده است.

احمدزاده با بیان اینکه از ۳۲ هکتار گلخانه، ۱۵ هکتار آن در حوزه گل‌های زینتی به ویژه گل‌ رز است، افزود: با تولیداتی که در گل‌ رز داریم، قطب تولید این محصول در جنوب ایران هستیم.

وی گفت: بدون تسهیلات نمی‌توانیم کشاورزی این استان را توسعه دهیم و امروز در بسیاری از زیرساخت‌ها و طرح‌های تولیدی به مرحله‌ای رسیدیم که با تزریق تسهیلات در زمان کمی به بهره‌برداری می‌رسند و تحول ایجاد می‌کنند.

احمدزاده تصریح کرد:  از همه بانک‌ها به ویژه بانک کشاورزی می‌خواهم که در استان هر حمایتی را از بخش کشاورزی داشته باشند و ما نیز در سطح ملی پیگیر رفع مانع ناترازی مصارف و منابع آنها می‌شویم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به مصوبات سفر دوم هیئت دولت به استان، ادامه داد: ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در این سفر تصویب شد که بخش عمده آن در حوزه کشاورزی است و ما به شدت پیگیریم که این تسهیلات به استان برسند و به طرح‌های تولیدی ما و طرح‌های تولیدی نیمه‌تمام رونق دهند.

احمدزاده تصریح کرد: در حوزه گیاهان دارویی نیز ظرفیت‌های زیادی داریم که در این دولت هم سطح زیر کشت و هم تولید گیاهان دارویی بیشتر شده و با افتتاح کارخانه فرآوری گیاهان دارویی که ماه قبل در گچساران انجام شد، شاهد توسعه این بخش از کشاورزی خواهیم بود.

وی، ایجاد زنجیره‌های ارزش و فراهم شدن زمینه صادرات محصولات کشاورزی را دو رویکرد خوب جهاد کشاورزی برشمرد و یادآور شد در حوزه ایجاد زنجیره‌های ارزش اقدامات خوبی در حوزه شیلات، گیاهان دارویی و گلخانه انجام شده و این سیاست مهم در دستور کار است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین در بازدید از مرکز تحقیقات و اصلاح نژاد ماهیان سردابی ، تصریح کرد در این مرکز بیش از چهار هزار ماهی مولد با تولید بیش از ۱۰ میلیون تخم‌چشم‌زده ماهیان سردابی تولید می‌شود که سه تا پنج سال آینده این زحمات به بار می‌نشیند و زمینه قطع وابستگی کشور در این محصول مهم را فراهم می‌کند.

احمدزاده، فعالیت چنین واحدهای تولیدی و تحقیقاتی را نشانه‌ای از پویایی بخش کشاورزی در استان دانست و افزود: ضرورت دارد کار اصلاح ژنتیک تخم‌های چشم‌زده ماهیان سردابی مولد در مرکز شهید مطهری یاسوج حمایت شود و توسعه یابد.

وی با بیان اینکه فرایند تولید تخم‌های چشم‌زده به ماهیان مولد و استمرار چرخه تولید و تکثیر بچه ماهی به تزریق اعتبار نیاز دارد، افزود: در سفر ریاست جمهوری به استان ۳۰ میلیارد تومان برای این مرکز مصوب شد که ۲۰ میلیارد آن استانی است و ۱۰ میلیارد دیگر را نیز از محل اعتبارات وزارت جهاد تامین می‌کنیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیاز مزارع پرورش ماهی استان به تخم چشم‌زده را ۵۰ میلیون قطعه دانست و گفت: در گام اول تامین همه نیازهای استان و در گام دوم تامین نیازهای کشور و خودکفایی در این زمینه هدف‌گذاری شده است و اطمینان می‌دهم که حمایت استانی از این مرکز مهم در بخش کشاورزی با تمام توان و ظرفیت‌ها انجام خواهد شد.

احمدزاده، افزایش تولید ماهیان سردآبی از ۱۹ هزار تن به ۲۲ هزار تن  در دولت سیزدهم را افتخارآمیز دانست و افزود: در حوزه شیلات، شاهد سیاست‌گذاری‌های هدفمندی هم در بعد افزایش تولیدات و هم در بعد تنوع هستیم.

استاندار تصریح کرد: بهره‌گیری از دانش روز و افزایش بهره‌وری، افزایش تولید در واحد سطح، فعال کردن واحدهای راکد، شروع تولید ماهی در پشت سدها، پرورش ماهی در قفس، شروع تولید ماهیان گرم آبی و ماهیان خاویاری، بخشی از اقدامات امیدبخش شیلات در سازمان جهاد کشاورزی است.

وی با قدردانی از عملکرد سازمان جهاد کشاورزی استان تاکید کرد: ایجاد زنجیره ارزش در شیلات این استان شروع شده و در این زنجیره صفر تا صد از تولید بچه ماهی تا صادرات آن پیش‌بینی شده است.

احمدزاده با اشاره به قیمت جهانی بالای ماهی گفت: این در حالی است که قیمت ماهی روی مزرعه حدود سه دلار است و این شرایط، صادرات ماهی و آبزیان از کهگیلویه و بویراحمد را ضروری و سودآور کرده است.

 

گزارش تصویری: