هفتاد و چهارمین نشست شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد با موضوع آسیب شناسی زنجیره ارزش شیلات در استان، با حضور اعضای شورا در سالن جلسات اتاق یاسوج برگزار شد.

 

 

بهبود فضای کسب و کار با اجرای طرح زنجبره ارزش شیلات در کهگیلویه و بویراحمد

 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گفت: ایجاد زنجیره ارزش در بخش کشاورزی و حوزه شیلات سبب بهبود ایجاد اشتغال می‌شود.

عبدالله قبادی در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در خصوص اهمیت زنجیره ارزش گفت: در زنجیره ارزش از ابتدای ترین مراحل یعنی تامین مواد اولیه از تامین کنندگان تا مراحل انتهایی که همان ارائه خدمت و تحویل کالا و خدمات پس از فروش است در جهت ایجاد ارزش پیش می‌رود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج افزود: زنجیره ارزش در بهای نهایی محصول، میزان سودآوری آن و رضایت مشتری خود را نشان می‌دهد و در صورتی که اجرایی و نهایی شود به بهبود وضعیت اقتصادی استان کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه همه بر جایگاه بخش پرورش آبزیان در استان واقف هستیم، بیان کرد: زنجیره ارزش شیلات جای کار زیادی دارد چرا که حلقه‌های مفقوده زیادی در بخش شیلات وجود دارد.

رئیس اتاق یاسوج عنوان کرد: زنجیره ارزش بخش شیلات موجب ایجاد اشتغال و بهبود وضعیت معیشتی  مردم استان کهگیلویه و بویراحمد می‌شود لذا ایجاد زنجیره ارزش در این بخش جزو جهار زنجیره دارای اولویت استان کهگیلویه و بویراحمد می باشد.

عبدالله قبادی با اشاره به لزوم توجه ویژه همه نهادهای مربوطه به اولویت های استان در زنجیره ارزش؛ گیاهان دارویی، آبزیان، گردشگری و صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و صنایع پایین دست را چهار بخش مورد تاکید دولت و کارشناسان در زنجیره ارزش برای استان کهگیلویه و بویراحمد معرفی کرد.

 

هنچنین سید احسان عسکری با اشاره به اینکه، مشکل اصلی در شکل‌گیری زنجیره ارزش شیلات استان بحث تامین منابع است، گفت: ضرورت دارد تا ۳۰ درصد تسهیلات حوزه اقتصادی به عملیاتی کردن زنجیره ارزش راهبردی بخش شیلات اختصاص داده شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بیان کرد: ۸۱۹ طرح در حوزه اقتصادی وجود دارد که متقاضی دریافت تسهیلات هستند اما برای تعدادی کمی از آنها تسهیلات موجود است.

 

عزیزالله جعفری یکی از فعالان حوزه شیلات گفت: ۱۰۰ تن ماهی استان کهگیلویه و بویراحمد به نام سایر استان‌ها به کشورهای کویت، امارات، عراق و روسیه ارسال شد.

وی از مسوولان خواست با توجه به ظرفیت صادرات ماهیان سردآبی زمینه برای صادرات ماهی قزل‌آلای تولید استان به نام خود استان و از گمرک کهگیلویه و بویراحمد به خارج کشور فراهم شود.

عزیزی با اشاره به نقش زنجیره ارزش در بخش شیلات و گیاهان دارویی گفت: مسوولان همه همت خود را برای ایجاد زنجیره ارزش بخش شیلات و گیاهان دارویی به کار بگیرند.

سید احسان عسکری معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد هم با اشاره به تولید ۲۲ هزار تن ماهی سرد آبی در استان گفت: ظرفیت صادرات استان پنج هزار تن است که باید زمینه صادرات از گمرک استان فراهم شود.

یوسفی یکی دیگر از فعالان حوزه شیلات نیز در این نشست گفت: تولید کنندگان و تجار استان باید در نمایشگاه‌های بین‌المللی حاضر شوند و با راه‌های صادرات محصولات آشنا شوند.

ماهی تولید کهگیلویه و بویراحمد هم مانند صنایع دستی و دیگر محصولاتی با کیفیتی که در این استان تولید می‌شود بدون برندسازی به نام سایر استان‌ها و از گمرکی به غیر از گمرک این استان به خارج از کشور صادر می‌شود.

در حالی که اگر زمینه برای صادرات محصولات استان فراهم شود می‌تواند در توسعه این استان نقش بزرگی ایفا کند و سبب خروج از محرومیت شود.

 

۲۷۱ مزرعه پرورش ماهی در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که با توجه به چهار هزار و ۷۷ مزرعه پرورش ماهی در کشور ۶.۶ درصد مزارع پرورش ماهیان کشور در این استان است که ۴۴۶ مزرعه فعال بوده است.

سالانه ۲۲ هزار تن ماهی سردآبی از این مزارع تولید می‌شود که ۱۰ درصد ماهی قزل‌آلای مورد نیاز کشور در کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود که پس از لرستان و چهارمحال و بختیاری رتبه سوم تولید ماهیان سردآبی کشور در اختیار این استان است و نشان می‌دهد ظرفیت صادرات ماهی با کیفیت این استان به خارج از کشور فراهم است.