به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج، شامگاه سه شنبه هفتادمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان، با دستور کارهای: ارائه گزارش آماری عملکرد شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان در سنوات گذشته، معرفی نمایندگان جدید بخش خصوصی و تعاونی شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان، شعار سال و الزامات تحقق آن در استان کهگیلویه وبویراحمد، رویکرد جدید اتاق با توجه به ارتقاء اثر بخشی فعالیت ها در چارچوب بهبود فضای کسب و کار و تعامل بیشتر بخش خصوصی با بخش دولتی در جهت توسعه استان، ارائه برنامه زمانبندی برگزاری جلسات شورای گفتگو در سال با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، نماینده دادستان، مدیران کل دستگاه های اجرایی استان و و اعضای شورا در محل سالن جلسات اتاق یاسوج برگزار شد.
عبدالله قبادی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در ابتدای این نشست تحقق شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است را ضروری و کاربردی دانست و اظهار داشت: مقام معظم رهبری در سالهای گذشته همواره اقتصاد را مهمترین موضوع کشور دانستند و در همین راستا سیاستهای کلی نظام را تبیین کردند و نامگذاری شعار سال به همین منظور است.
وی در ادامه افزود: اتاق بازرگانی یاسوج برای تحقق شعارسال در کنار سایر دستگاههای دولتی، سازمانها و نهادهای مختلف قرار دارد. مهار تورم و رشد تولید دو راهبرد مهم کشور است که تحقق آن با همافزایی و وحدت امکانپذیر است.
عبدالله قبادی در بخش دیگری از صحبتهای خود، اظهار داشت: رویکرد اتاق بازرگانی یاسوج تغییر کرده و ما به دنبال پیاده کردن رویکردی اثربخش هستیم که علاوه بر فعالیت مبتنی بر دانش و برنامه به دنبال بهبود فضای کسب و کار با همکاری همه جانبه با سایر دستگاههای دولتی نیز هستیم.
وی با بیان اینکه مدیریت جدید اتاق بازرگانی یاسوج دست همه مدیران و بخش خصوصی را به منظور رونق تولید به گرمی میفشارد، گفت: اتاق بازرگانی یاسوج همواره در کنار مجموعه دولت بوده است. رئیس اتاق بازرگانی یاسوج افزود: اتاق بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه همواره در همه زمینهها همراه دولت، مجلس و قوه قضاییه خواهد بود؛ انتظار داریم که سازمانها، نهادها و مدیران دولتی نیز کمک کار بخش خصوصی باشند و برنامه بدهند و از ماها مطالبه گری کنند، همانطور که ما در راستای تحقق شعار سال و رونق تولید و اشتغالزایی از ادارات دولتی مطالبهگری خواهیم کرد.
قبادی در ادامه به برخی از مشکلات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی گریزی زد و گفت: متأسفانه گاهی شاهد هستیم که مصوبات شورای گفتوگو قابلیت اجرایی ندارند که باید پیگیر باشیم که این مصوبات قابلیت اجرایی داشته باشند و این مشکل اصلی شورای گفتوگو است.
وی خطاب به عسکری، معاون امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: سازمانها باید پاسخگوی مصوبات و مکاتبات شورای گفتوگو باشند.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج همچنین از پیگیری برای برگزاری همایش فرصتهای سرمایهگذاری ملی و بینالمللی خبر داد و گفت: با هیئت رئیسه اتاق بازرگانی یاسوج در این باره صحبتهای انجام گرفته که سعی میکنیم از این فرصت به نفع استان قدمهای مثبتی برداریم.
قبادی گفت: یکی دیگر از اهداف تیم جدید اتاق بازرگانی یاسوج پیگیری مسائل و مشکلات مربوط به صادرکنندگان است.
وی همچنین گفت: به دنبال رفع موانع مُخل تولید هستیم، عوامل انسانی مُخل تولید وجود دارد و بعضی جاها مشکلتراشی میکنند. بنابراین رویکرد اتاق بازرگانی یاسوج تغییر کرده و به سمت کارآیی و عمل خواهیم رفت و از تئوری پردازی صرف دوری خواهیم کرد.
طولانی بودن صدور مجوز و نمودار منفی رشد اقتصادی استان
مشاور اقتصادی رئیس اتاق بازرگانی یاسوج در این نشست گفت: صدور مجوز سرمایه گذاری در کهگیلویه و بویراحمد حدود ۷۰ مرحله دارد و بطور میانگین ۱۵ ماه به طول می انجامد و گاها تا سه سال هم طول کشیده است.
محمد امین منوچهری افزود: یکی از چالش های اصلی این استان عدم آمارهای دقیق برای برنامه ریزی مناسب است.
وی با اشاره به نمودار منفی رشد اقتصادی استان، تاکید کرد: در بخش محصول ناخالص داخلی استان در ۱۰ سال گذشته همیشه نرخ منفی و معنی دار بوده و امیدواریم که تغییری در این نرخ تولید محصول ناخالص داخلی استان ایجاد کنیم.
مشاور اقتصادی رئیس اتاق بازرگانی یاسوج ابراز کرد: زنجیره های تولید در این استان تکمیل نیست که نیاز است بجای افزایش تولیدات، زنجیره ها را تکمیل کنیم.
منوچهری بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ کهگیلویه و بویراحمد رتبه اول تورم را با ۴۸ درصد داشته اما در سال ۱۴۰۲ از رتبه اول تورم به رتبه هشت رسیده است.
کریم روزبهان مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد در این جلسه با بیان اینکه تسهیلات تبصره ۱۸ پاسخگوی مشکلات تولید استان نیست، اظهار داشت: استان کهگیلویه و بویراحمد ۵۴۹ واحد تولیدی دارد که ۱۱۲ واحد راکد هستند و از ۱۱۲ واحد راکد و غیرفعال ۵۳ واحد شرایط بازگشت و احیاء را دارند. وی افزود: این ۵۳ واحد تولیدی به ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند که با احیای آنها برای ۷۰۰ نفر اشتغالزایی میشود.
سید علی معتمدیپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه با کلیگویی مشکلات اقتصادی استان برطرف نمیشود، اظهار داشت: حذف یارانه بیشترین اثر را بر تورم حوزه کشاورزی داشته است که در گزارشها باید این موارد دیده شود.
وی افزود: در ایجاد زیرساخت سردخانهای؛ از ایجاد ظرفیت ۳۲ هزار تنی که برای استان هدفگذاری شده بود، ۱۰ هزار تن آن بدون تسهیلات در حال نتیجه دادن است.
معتمدیپور به موفقیت استان در طرح خرید تضمینی گندم اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۳۱ هزار تن گندم در این قالب خریداری شد و امسال تاکنون ۶۵ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است. وی تاکید کرد: این بزرگترین موفقیت اقتصاد کشاورزی است که کمتر از آن سخن گفته میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در انتهای صحبتهایش خاطرنشان کرد: با بعضی محدودیتها روبرو هستیم که جای مانور نداریم.
مرادنژاد مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این جلسه به آمادگی این شرکت برای استقرار سرمایهگذاران در زیرساختهای صنعتی خبر داد و اظهار داشت: زیرساختهای شهرکهای صنعتی آماده استقرار سرمایهگذاران است و ما در حال بهبود این زیرساختها نیز هستیم.
وی گفت: خوشههای کسب و کار را از شکل تئوری به شکل عملی رساندهایم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان در این نشست گفت: در بخش آب منطقهای ۵۰ پیمانکار، ۳۵ مشاور، ۷ کارخانه تولیدکننده تجهیزات، اتصالات و لوله، ۴ مشاور آزمایشگاهی، ۶۰۳ نفر پرسنل فنی و کارگاهی، ۲۰۰ تجهیزات سنگین در ۶۰ پروژه عمرانی بخش آب در حال فعالیت هستند.
آرش مصلح اظهار کرد: این آمار به غیر از آمار مرتبط با سد چمشیر است و هیچ گاه در طول تاریخ استان این حم از کار و پروژه وجود نداشته است.
مصلح بیان کرد: در سال گذشته ۷۲ مناقصه به ارزش ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برگزار کردیم، ۷۴۰ میلیارد تومان اعتبار ملی در بخش آب ورود پیدا کرد.
وی گفت: از اول فروردین ۱۴۰۲، ۱۶ مناقصه به ارزش ۳۵۰ میلیارد تومان برگزار شده، هدفگذاری ما امسال ۱۵۰۰ میلیارد تومان است.
مصلح با بیان اینکه فقط ۳ پروژه از این تعداد پروژه مربوط به آب شرب است، افزود: این اعداد و ارقام و پروژهها همه به منظور تأمین آب تولید و صنعت خواهد بود.
وی ابراز کرد: سال ۱۴۰۱ برای اولین بار در استان کهگیلویه و بویراحمد موفق به اخذ اعتبار از ماده ۵۶ شدیم که ارزش ریالی آن ۱۱۵ میلیارد تومان برای سد تنگ سرخ بوده است.
مصلح افزود: معمولاً برای هر طرح اجرایی ۱۶ استعلام از ۱۶ دستگاه اخذ میشود، در آب منطقهای یک استعلام آب زیرزمینی، آب سطحی، آب رودخانهای، حفاظت کیفی، تبدیل به ۴ استعلام میشود، در سال گذشته در یک کمیسیون شرکت آب منطقهای ۱۲۰۰ پرونده بررسی شده، که ۹۴۰ پرونده آن مورد تأیید قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: این فرایند قانونی است و اگر انجام نگیرد موجب بازخواست دستگاه نظارتی قرار میگیرد.