همایش روز ملی صادرات و تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان کهگیلویه و بویراحمد ، قبل از ظهر شنبه ۹ آذر ماه ۱۳۹۲، به همت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج و با حضور مدیرکل دبیرخانه شورای عالی توسعه صادرات کشور، استاندار استان، رئیس اتاق بازرگانی یاسوج، معاونین برنامه‌ریزی و عمرانی استانداری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت و جمعی از فعالین اقتصادی، تجار وصادرکنندگان برتر در سالن آموزش و پژوهش استانداری برگزار شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در این همایش ضمن تبریک به تیم دیپلماتیک دولت در پرونده هسته ای در راستای دفاع از منافع کشور گفت: بدرستی که صادرکنندگان در جنگی نابرابر، سربازان خط مقدم جبهه های اقتصادی بوده اند و همواره به مثابه نقش رزمندگان دوران دفاع مقدس در حوزه های اقتصادی نقش آفرینی کرده اند.

جبار کیانی پور بیان داشت: صادرات یک کشور عزت و اقتدار آن کشور در تجارت بین المللی می باشد و این یک ضرورت و اهمیت است که روز ملی صادرات همانند دیگر آیین ها و گرامیداشت های مهم کشور با شکوه و عظمت هر چه بیشتر و بهتر برگزار شود.

ایشان ادامه داد: بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر آرزوی بستن چاه های نفت و جایگزینی صادرات غیر نفتی، خود گواهی بر اهمیت موضوع صادرات در اقتصاد کشور است.

نماینده بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: صادرات غیر نفتی در استان کهگیلویه و بویراحمد مغفول مانده و این میزان پایین صادرات به هیچ وجه زیبنده استانی که دارای برترین پتانسیل ها و ظرفیت ها در زمینه های متفاوت است، نمی باشد.

کیانی پور افزود: رقم صادرات استان با میزان پیش بینی شده در سند چشم انداز اختلاف بسیار زیادی دارد و متاسفانه در همین میزان صادرات، تنوع کالایی به چشم نمی خورد و این موضوع شایسته استانی با این همه گوناگونی منابع نیست.

وی بیان داشت: با توجه به شرایط و مشاهدات به نظر می آید که اصلی ترین مشکل صادرات استان، نبود فرهنگ صادراتی در استان می باشد و از دیگر مشکلات این عرصه می توان به عدم شناسایی بازارهای هدف، صدور بخشنامه های یک شبه و غیر کارشناسی، وضعیت نابسامان نرخ ارز، قوانین دست و پا گیر گمرکی، مشکلات بانکی و کمبود زیر ساخت های حمل و نقل در استان اشاره کرد.

رئیس اتاق بازرگانی یاسوج با اشاره به تشکیل جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و زیر کمیته های آن جهت رسیدگی به طرح حهای تولیدی مشکل دار ابراز کرد: انتظارات بخش خصوصی از دولت جدید جدی گرفتن کارگروه توسعه صادرات، تشکل کمیسیون و تیم تخصصی برای حوزه تجارت خارجی، پیگیری وضعیت نمایشگاه بین المللی استان، اعزام و دعوت از هیئت های تجاری برای شناساندن ظرفیت های اقتصادی استان، حضور بخش خصوصی در نمایشگاههای بین المللی، پر رنگ تر شدن نقش صدا و سیمای استان در معرفی و شناساندن مقوله صادرات، بسیج بانک ها جهت همکاری با سرمایه گذاران و واحدهای مشکل دار، فراهم کردن امکانات و زیرساخت ها در حوزه های کشاورزی و صنایع دستی به عنوان یکی از اصلی ترین ظرفیت های تولیدی استان و تسهیل در قوانین مربوط به صدور کارت بازرگانی می باشد.

در ادامه برنامه های همایش روز ملی صادرات، عین‌اله محمدخانی‌ غیاثوند گفت: به اعتقاد ما کلیه صادرکنندگان در سال ۹۱ با شرایط تحریم‌ها همه نمونه بودند.

مدیرکل دبیرخانه شورای عالی توسعه صادرات کشور در ادامه صادرات را مایه عزت و افتخار ملی دانست و گفت: صادرات باید به گونه‌ای باشد که در مجامع بین‌الملل افتخار آفرینی کند از این‌رو صادرات نیازمند سرمایه‌گذاری خوب، بازار مناسب و تولید با کیفیت و بسته‌بندی مناسب است.

غیاثوند با بیان این‌که در سال‌های گذشته سخت‌ترین و منسجم‌ترین تحریم‌ها علیه ایران رخ داد، گفت: ۸۰ درصد مایحتاج کشور از طریق صادرات غیرنفتی در سال ۹۱ محقق شد که در آن سال سخت‌ترین شرایط به وجود آمد و شدت تحریم‌ها را نمی‌توانستیم نادیده بگیریم.

این مسئول کشوری اذعان کرد: صادرکنندگان ایران اسلامی تحریم‌ها و تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند و تحریم‌ها را دور زدند و نسبت به توسعه و رونق صادرات در کشور همت مضاعفی در شرایط سخت و حساس تحریم‌ها صورت گرفت.

مدیرکل دبیرخانه شورای عالی صادرات غیرنفتی گفت: سال جدید به عنوان سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده که حماسه سیاسی آن تحقق یافت و حماسه اقتصادی آن با ایجاد شرایط و فرصت‌های مناسب و تدبیر دولت تدبیر و امید محدودیت‌ها کمتر می‌شود.

غیاثوند در ادامه بیان داشت: خوشبختانه با رویکرد جدید دولت تدبیر و امید به نقطه تعادل خوبی در بازار ارز رسیدیم و از آشفتگی بازار ارز کاسته شد که امیدواریم به نقطه مطلوب و بهتری برسد.

مدیرکل دبیرخانه شورای عالی صادرات غیر نفتی به وجود دستورالعمل‌های دست و پاگیر در صدور کارت‌های صادراتی تولیدکنندگان و صادرکنندگان اشاره و اذعان کرد: به مرور زمان این قوانین و دستورالعمل‌ها برطرف و جمع‌ می‌شود.

این مسئول کشوری در ادامه توسعه حمل و نقل ریلی را از برنامه‌های در دستور کار عنوان کرد و گفت: امنیت سرمایه‌گذاری مهمترین بخش صادرات است و قرار گرفتن بخش خصوصی در محور توسعه اقتصادی بسیار مهم بوده و از بخش خصوصی کهگیلویه و بویراحمد انتظار می‌رود با عزمی راسخ وارد این عرصه شود.

مدیرکل دبیرخانه شورای عالی توسعه صادرات کشور تعیین نقدینگی و سرمایه در گردش را از مشکلات پیش‌روی صادرات عنوان کرد و گفت: دولت جدید سعی در برطرف کردن مشکل و افزایش توسعه صادرات را در دستور کار دارد.

در ادامه همایش سید موسی خادمی به دونوع اقتصاد جایگزین واردات و توسعه صادرات اشاره کرد و افزود: اقتصادهای توسعه یافته جهان عمدتا از نوع اقتصاد تولید صادرات محور هستند.

استاندار استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در برنامه های توسعه اول و دوم اقتصاد کشور ایران نیز از نوع جایگزینی واردات بوده است، اظهار داشت: با توجه به تغییر روش و سیاست ها و جهت هماهنگی با اقتصاد جهانی ، اقتصاد و تولید صادرات محور در کشور در حال اجراست.

دکتر خادمی افزود: در شرایط کنونی جهانی، در هر دو زمینه واردات و صادرات می بایست با اقتصاد جهانی تعامل داشته باشیم و به ویژه تأکیدمان بر توسعه صادرات باشد در عین اینکه به دلیل برخی مسایل سیاسی، جهت های خاص نظام مورد توجه است و باید از دیدگاه اقتصاد سیاسی به این مورد نگریسته شود.

استاندار  با بیان اینکه توسعه اقتصاد بر پایه تولید و صادرات نیازمند گزینه ها و مؤلفه هایی است، اظهار داشت: قیمت ارزانتر، کیفیت بالاتر و محصول بهتر ، جهت مطرح شدن یک محصول در اقتصاد جهانی لازم است.

وی تأکید کرد: استان نیز باید با در نظر گرفتن مزیت ها و قابلیتهای استان به سمت تولید صادرات گرا پیش برود  و در این مسیر با ید از همه قابلیتها در همه بخش های اقتصادی، کشاورزی، دامداری،صنایع غذایی و … بهره برداری صورت گیرد.

خادمی حرکت بر پایه تولید صادرات محور را مستلزم ایجاد زیرساختهای لازم دانست و افزود: روزآمد کردن تکنولوژی ، به روز کردن دانش های تخصصی، فراهم آوردن زیرساختهای لازم نظیر صنایع تبدیلی و بسته بندی و احداث پایانه صادراتی در این مسیر لازم است.

رئیس کارگروه توسعه صادرات استان به مزیت استان کهگیلویه و بویراحمد در همجواری با چند استان و همچنین نزدیکی به کشورهای خلیج فارس اشاره کرد و گفت: از این مزیت می بایست در جهت توسعه صادرات استان، بهره برداری کرد.

خادمی با بیان اینکه وظیفه دولت و مجموعه مدیریتی در مسیر توسعه صادرات استان، رفع موانع و مشکلات و هموار کردن مسیرها برای صادر کنندگان است، تأکید کرد: با فعال سازی کارگروه و به ویژه کمیته پایش صادارت در مسیر توسعه صادرات استان قدم برمی داریم.

در پایان این همایش به شرکت های سیمان یاسوج، بهنوش گچساران، سپاهان موکت، آسه یاسوج و بازرگانی نوروزی به عنوان صادر کنندگان نمونه استانی تندیس و لوح سپاس اهدا گردید.